Grupa w ilości 11-14 pojawia się na dokarmianiu zwykle około 10 Zazwyczaj stale przychodzą 2-3 duże kocury 3-4 duże kotki i 6 podrostków. Wiele osób jest nieprzychylnych temu,żeby te koty przebywały na działkach .Komentują,ze koty wyrządzają szkody itd.Obawiam się,że część z nich nie dotrwa do zabiegu.Na szczęście aura sprzyja tym zwierzakom.Koty pojawiają się zwykle jak wspomniałam około godziny 10 rano na działkach Jarzębinka brama nr 3 zlatują z różnych okolicznych miejsc są głodne i spragnione karmimy je co 2-3 dzień makaronem z dodatkiem w miarę możliwości puszka porcje kurczak podgrzana woda mleko.Problem polega na tym,że nasze możliwości pomocy na tym się kończą gdyż środków na leczenie tych kotów zwyczajnie nie mamy.
Rozmawiałam o kastracjach- panie są jak najbardziej za, niestety nie mają jak kotów złapać i dostarczyć do lekarza, który wykonałby zabiegi w ramach pomocy z miasta. Ewentualnie przetrzymają też koty po zabiegach. Zaoferowałam pomoc finansową w zakupie Promonvetu do czasu kastracji.
Zdjęcia i wydarzenie na Facebooku pojawią się lada dzień

Jeśli ktoś może pomóc, bardzo prosimy o kontakt z p. Ewą pod nr 724 420 077. Z góry baaaaardzo dziękujemy, a koty jeszcze bardziej