BOGATYNIA- potrzebna pomoc w łapaniu i transp. NA JUŻ :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 12:05 BOGATYNIA- potrzebna pomoc w łapaniu i transp. NA JUŻ :(((((

Zakładam wątek w imieniu kobiety, którą "zaczepiłam" na Gumtree po jej prośbie o pomoc dla kotów. Oto jak p. Ewa opisuje sytuację:

Grupa w ilości 11-14 pojawia się na dokarmianiu zwykle około 10 Zazwyczaj stale przychodzą 2-3 duże kocury 3-4 duże kotki i 6 podrostków. Wiele osób jest nieprzychylnych temu,żeby te koty przebywały na działkach .Komentują,ze koty wyrządzają szkody itd.Obawiam się,że część z nich nie dotrwa do zabiegu.Na szczęście aura sprzyja tym zwierzakom.Koty pojawiają się zwykle jak wspomniałam około godziny 10 rano na działkach Jarzębinka brama nr 3 zlatują z różnych okolicznych miejsc są głodne i spragnione karmimy je co 2-3 dzień makaronem z dodatkiem w miarę możliwości puszka porcje kurczak podgrzana woda mleko.Problem polega na tym,że nasze możliwości pomocy na tym się kończą gdyż środków na leczenie tych kotów zwyczajnie nie mamy.

Rozmawiałam o kastracjach- panie są jak najbardziej za, niestety nie mają jak kotów złapać i dostarczyć do lekarza, który wykonałby zabiegi w ramach pomocy z miasta. Ewentualnie przetrzymają też koty po zabiegach. Zaoferowałam pomoc finansową w zakupie Promonvetu do czasu kastracji.

Zdjęcia i wydarzenie na Facebooku pojawią się lada dzień :)

Jeśli ktoś może pomóc, bardzo prosimy o kontakt z p. Ewą pod nr 724 420 077. Z góry baaaaardzo dziękujemy, a koty jeszcze bardziej :D
Ostatnio edytowano Śro lut 29, 2012 16:35 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 2 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sty 11, 2012 9:37 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

hop, hop :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw sty 12, 2012 0:12 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

link do wydarzenia na FB:

http://www.facebook.com/events/214561958630295

i obiecane zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw sty 12, 2012 0:23 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

to ja podniosę! pilnie potrzebna pomoc!

a ta pierwsza tricolorka - matko jakie cudo :1luvu: !!!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw sty 12, 2012 0:41 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

mnie się bardziej szylkreta podoba - w końcu sama mam szylcię ;)

one są wszystkie piękne i w miarę skromnych możliwości opiekunek wyglądają na bardzo zadbane...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw sty 12, 2012 9:50 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

Jakie słodziaki :D

a co one za szkoy robią ??
a tak myszy i nornice łapią , zapomniałam :roll:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt sty 13, 2012 11:10 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

Podaję kod do bannerka wykonanego przez moją niezrównaną przedmówczynię :1luvu: :

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjjdp][img]http://tiny.pl/hjjd4[/img][/url]
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie sty 15, 2012 6:47 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

podrzuce
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto sty 24, 2012 11:43 Re: BOGATYNIA- prośba o pomoc w łapaniu i transporcie i DT/DS :(

dostałam info od p. Ewy, że potrzebne są BUDKI dla kotów na zimę. Niestety nie są w stanie zrobić ich z mamą same :(

dziś robię pierwszy przelew na zakup Promonvetu.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sty 24, 2012 12:02 Re: BOGATYNIA- POMOCY w łapaniu, transp, DT/DS, budkach!

o jakie fajne, do góry!

ja kojarzę, że na dogomanii chyba były jakieś osoby z Bogatynii, może tam warto założyć wątek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lut 08, 2012 12:37 Re: BOGATYNIA- POMOCY w łapaniu, transp, DT/DS, budkach!

mam niestety zablokowane konto na dogo, dlatego będę wdzięczna za pomoc w tym zakresie :)

dostałam dziś maila od p. Ewy- kotki dostaną lada dzień pierwszą turę zastrzyków przeciwciążowych (kastracje w dalszym ciągu w planach), namawiam ją też na stworzenie opisów i zrobienie jak najlepszych fotek zwierzaków nadających się do adopcji.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lut 29, 2012 16:31 Re: BOGATYNIA- POMOCY w łapaniu, transp, DT/DS, budkach!

PILNIE potrzebna pomoc w wyłapaniu kotów, inaczej znów się rozmnożą!!!

takiego maila przed chwilą dostałam:

nie będziemy uzywać środków w tabletkach gdyż z uwagi na licznośc grupy kotów dziko zyjących jest to technicznie bardzo trudne.Po pierwszych doświadczeniach w wyłapywaniu kotów wiem jakie to trudne.Tym bardziej ,że ja nie mam auta i jestem zalezna od innych osób w tym Pani z urzędu miasta która mi pomaga.(...) w tej sytuacji nie bede kupowac lekarstw do antykocepcji nasz lekarz robi ter zxabiegi jak sie okazuje od 1.03 jednak jest tak duzy probelm zwyłapaniem kotek ,że nicci z tego a ludzie nie ccha pomogac najchetniej doprowadziliby te koty do smierci głodowej...szkoda słow.

Pisałam, że można domieszywać do jedzenia, ale nie wiem, na ile spotka się to z pozytywnym odzewem :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt mar 02, 2012 9:39 Re: BOGATYNIA- potrzebna pomoc w łapaniu i transp. NA JUŻ :(((((

a dlaczego nie sterylizują?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Nie mar 04, 2012 16:53 Re: BOGATYNIA- potrzebna pomoc w łapaniu i transp. NA JUŻ :(

bo to za trudne psychicznie i logistycznie, w tej kolejności :() po ostatnim mailu od p. Ewy zastanawiam się, czy nie nawiązać na własną rękę współpracy z organizacjami - coraz bardziej mam wrażenie, że nie zależy jej na zapobieżeniu rozrodowi.
Wet podobno powiedział, że provera jest be, nie wytłumaczył, kiedy jednak warto ją zastosować na chwilę, laska chyba oczekuje że ktoś załatwi temat za nią - kasę przekazaną na proverę (sterylki są miejskie) uparła się mi zwrócić.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon mar 05, 2012 9:20 Re: BOGATYNIA- potrzebna pomoc w łapaniu i transp. NA JUŻ :(

szkoda, bo tylko koty na tym ucierpią

skoro nie chce sterylizować, provery też nie, to na jaką pomoc liczy?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[następna]