Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 11:53 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Matyliano pisze:Obrazek

Moja Rózia robi postępy - w nocy miauczała tylko 3h :) bawiła się ze mną piórkiem, wychodzi ze swojej budy do kuwety przy mnie i nie krępuje się już wcale :D, w nocy ganiała za myszką i bawiła się odłączonym kablem. Jak na Rózię schowaną jeszcze w sobotę za komodą jest świetnie :)

Rozumiem, że czytałaś Rózi o zachowaniu Szarotki i wreszcie przemyślała sprawę zachowania?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon sty 09, 2012 14:38 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

jaaana pisze:
Matyliano pisze:Obrazek

Moja Rózia robi postępy - w nocy miauczała tylko 3h :) bawiła się ze mną piórkiem, wychodzi ze swojej budy do kuwety przy mnie i nie krępuje się już wcale :D, w nocy ganiała za myszką i bawiła się odłączonym kablem. Jak na Rózię schowaną jeszcze w sobotę za komodą jest świetnie :)

Rozumiem, że czytałaś Rózi o zachowaniu Szarotki i wreszcie przemyślała sprawę zachowania?

Czytałam ale nie chciała wierzyć, w końcu przewróciła się na bok w swojej budzie i zobaczyła na własne oczy na monitorze :D
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pon sty 09, 2012 18:31 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Byłam znów u weta - trzeba sie pozbyć kataru.
Wdepnęłam na samego szefa - zrobił taaakie oczy 8O i powątpiewającym tonem spytał: "To niby jest dziki kot?"

Coś mi się wydaje, że nie będzie zniżki :wink:

jaaana

Post » Pon sty 09, 2012 18:34 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Trzeba bylo polaskotac w stopki ,moze by wygladala bardziej dziko :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sty 09, 2012 18:38 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

anulka111 pisze:Trzeba bylo polaskotac w stopki ,moze by wygladala bardziej dziko :lol:

Nie przyszło mi do głowy :lol:

Dzika - źle, oswojona - też niedobrze. Jak tu dogodzić?

jaaana

Post » Śro sty 11, 2012 1:06 Re: KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

kotika pisze:
morelowa pisze:Aleś Ty wrażliwa, jaaana :D , żeby zaraz ryczeć :?
Wszyscy się zachwycają, tylko już potem nie maja sił o tym pisać, bo ich ten zachwyt po prostu wyczerpał :roll:
Rózia też piękna . Następny klon... :mrgreen:

A poza tym w ogóle nie wiem co ludzie dziś robią - wolny dzień, a na forum jakaś cisza ogólnie 8O Chyba, że koty dopieszczają na zapas. No, bo chyba nie sprzątają ? tracąc czas? Łapią kocięta?

Skąd wiesz ? :mrgreen:

Tam gdzie w zeszłym roku zabrałyśmy i wyadoptowałyśmy wszystkie koty, w tym roku doszła nowa koteczka.
Koteczka urodziła 4 kocięta. To miejsce to równocześnie plac budowy.
Dwa kociaki zginęły, nie wiadomo co się z nimi stało.
Dwa pozostałe rosły, karmione regularnie przez karmicielkę, ale mi nie dawały spokoju, odkąd się o nich dowiedziałam.

I stało się. Wczoraj złapałyśmy jednego kociaka, który trafił na DT do Matyliano.
Dziś złapałyśmy drugiego kociaka, którego Matyliano zawiozła do Pucka do Jaaany.
Jutro zostanie obejrzany przez weta, odpchlony i odrobaczony, a później trafi do nowego DT.

Cała akcja zakończyła się sukcesem. Szybko, sprawnie z czego strasznie się cieszę.
Do pełni sukcesu brakuje jednego : sterylizacji mamusi.

Brakuje nam funduszy na sterylizację. Grudzień był bardzo trudnym miesiącem.
Jeśli ktoś chciałby dorzucić choćby najmniejszy datek, prosimy o wpłaty na konto (strona 1) z dopiskiem :sterylizacja.

Łamałam sobie głowę za co wysterylizujemy mamusię ślicznych kociaków,
a tu wpłynęła wpłata na sterylkę, tylko jej nadawca pragnie pozostać anonimowy. :wink:

Bardzo, bardzo dziękujemy. :1luvu: Będziemy próbować ją łapać w przyszłym tygodniu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro sty 11, 2012 9:24 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

:dance: Brawo dla anonimusa!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 11, 2012 19:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

morelowa pisze::dance: Brawo dla anonimusa!

Brawo :piwa:

Mam pytanie.
Czy na fakturach weci piszą imię kota? Bo jak o to poprosiłam, to się bardzo zdziwił i marudził.
A bez imienia, jak stwierdzić, czy leczył fundacyjnego czy prywatnego?

jaaana

Post » Śro sty 11, 2012 23:43 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

jaaana pisze:
morelowa pisze::dance: Brawo dla anonimusa!

Brawo :piwa:

Mam pytanie.
Czy na fakturach weci piszą imię kota? Bo jak o to poprosiłam, to się bardzo zdziwił i marudził.
A bez imienia, jak stwierdzić, czy leczył fundacyjnego czy prywatnego?

Moja pisze. To znaczy jej księgowa pisze. :D

Postaram się jeszcze o dokładne dane odnośnie tego imienia na fakturze.
Obrazek

kotika

Post » Śro sty 11, 2012 23:44 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Bazarek na potrzeby Czarusia: viewtopic.php?f=20&t=137806

Zapraszamy. :D
Obrazek

kotika

Post » Śro sty 11, 2012 23:54 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Ależ ten nasz Kaspar wypiękniał. :1luvu:

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Czw sty 12, 2012 10:03 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Mnie na Elbląskiej sami pytali co mają wpisać, żeby było później wygodniej przy rozliczeniach...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw sty 12, 2012 10:20 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Kaspar wypiękniał, ale jak go się czesze, dalej robi minę jak stara, wku.. babcia :mrgreen: Persy chyba tak mają, a on jest wyjątkowo plaskaty :ryk:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw sty 12, 2012 18:24 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

W Pucku są dwa maluchy, rodzeństwo ok. 2-miesięczne.

Rude - chłopiec i dziewczynka (wg oceny weta)

Przyjmuję zapisy od zaraz :D

jaaana

Post » Czw sty 12, 2012 19:13 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

O, ale cudnie! FAjnie byłoby mieć taką parkę... ech...
Ale Ty lepiej sprawdź , żeby potem ktoś nie miał pretensji :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]