BYLIŚMY NA PALUCHU... teraz w dt GPK MRAU. Pomóż! Przekaż 1%

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 13:29 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

amyszka pisze:Banerek dla kotków :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjf7q][IMG]http://i.imgur.com/LgrTQ.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

banerek podpięty :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon sty 09, 2012 18:21 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

gaota pisze:Dziewczyny, dopiero trafiłam na wątek. Bardzo Wam kibicuję :ok:
Nie czytałam całości, ale na pierwszej brakuje fotek Marcela, podobno jest w lecznicy w Piasecznie. Potrzebujecie kogoś do obfocenia go? W Piasecznie to musi być niedaleko mnie :)

Gaota Marcelek niestety nie przeżył :( Trzustka wysiadła.

Dzięki wszystkim za podpinanie banerka :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon sty 09, 2012 19:36 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

proponuję banerek zapisać gdzieś na pierwszej stronie, co by go nie szukac jakby ktoś jeszcze chciał podpiąć :)
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Pon sty 09, 2012 19:54 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

Filip zaczął podjadać :dance: . Musiał być kotem asystującym przy garach , bo gdy tylko staję przy kuchni natychmiast jest i muszę częstować go wszystkim co akurat mam(np łosoś wędzony,śmietanka słodka itp). Ale nie wchodzi na szafki ani na stół. Jeszcze kicha :? .
No i zakochał się w Betinie :love: . W niej trudno się nie zakochać : ładna , zgrabna i szalenie inteligentna :flowerkitty: . On zresztą też :ok: .
Co prawda chłopaczek drapie meble, ale działamy z pryskaczką więc oduczymy :mrgreen: . Po osiągnięciu wagi 6kg zaczniemy szukać domku (jak go zabrałam ważył 4 :roll: ).

Wieści z domku Emi-Niezapominajki : dziś rano nie było wycieku z oczka :dance2: .Po raz pierwszy od tylu miesięcy :D . Cały czas dostaje Enisyl-f i Nevanac , ale najważniejsze że są efekty wielomiesięcznej kuracji .Oby tak już było :piwa: .
Ostatnio edytowano Pon sty 09, 2012 22:30 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon sty 09, 2012 20:24 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

trzymam za Emi :D :ok: :ok: :ok:

no a waga 6 km to piękna waga...i bardzo dłuuuuga waga :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 09, 2012 22:31 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

:ryk:
poprawiłam km na kg :ryk:
Ale Filip taki długi ,że można go mierzyć w metrach :ryk:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto sty 10, 2012 10:47 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

fajny taki kotek przypodlogowy :lol:

a jakie meble drapie? kanape moze? metoda z psikaczką dobra tez na drapanie kanapy? rozumiem, ze trzeba sie podkrasc i psiknac z zaskoczenia kiedy kot jeszcze drapie?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto sty 10, 2012 19:38 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

Tillibulku - Filip jest nie tylko długi ale i wysoki . Bardzo przystojny :D .I bardzo spragniony miłości. Zachowuje się podobnie jak Betinka po odnalezieniu. Jeszcze w schronie ,gdy brałam go na ręce wtulał głowę pod moją pachę i po prostu płakał :( .Teraz jest lepiej , ale powrót do pełnej równowagi psychicznej zapewne potrwa.

No właśnie drapie kanapę :evil: . Pryskaczką krzywdy mu nie zrobię ,tylko delikatnie odstraszę :mrgreen: .

A przypodłogowa kicia to moja Tosia Paluszanka (chyba wiadomo skąd pochodzi :ryk: ).
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto sty 10, 2012 19:55 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

MalgosiaZ pisze:
alareipan pisze:Posprzątałam na 1... Chyba o nikim nie zapomniałam :roll:

EWKA

Gdzie jest EWKA :wink: :ryk:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro sty 11, 2012 8:21 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

glaski dla kiciów, tych przypodlogowych i nieprzypodlogowych :1luvu: :1luvu:

a tą psikaczką, to gdzie sie pryska na kota? na pyszczek pewnie nie bardzo.... na futerko? czy to wystarczy, zeby go wystraszyc? poza tym jeszcze taki problem, ze jak kot slyszy, ze czlowiek idzie, to ucieka.... wiec gonic ze spryskiwaczem tez mija sie z celem.... pytam, bo u mnie jest kilka problemow z niewychowanymi kotkami.... jeden to drapanie kanapy, drugi to wylewanie wody z miski (jezdzenie miską z wodą po calej kuchni)

tillibulek

Post » Śro sty 11, 2012 20:26 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

tillibulek pisze:...u mnie jest kilka problemow z niewychowanymi kotkami.... jeden to drapanie kanapy, drugi to wylewanie wody z miski (jezdzenie miską z wodą po calej kuchni)

W drapaniu kanapy niestety Ci nie pomogę, ale z jeżdżeniem z miską sobie poradziłam kupując sporą i ciężką miskę ceramiczną - teraz nawet jak chcą łapami przesuwać michę to im się nie udaje :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro sty 11, 2012 22:57 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 17 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

Małgosia Ewka się znalazła ;)

Na temat drapania kanapy słyszałam gdzieś, że pomaga pryskanie jej perfumami :roll: Ale nie wiem, czy to skuteczne.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw sty 12, 2012 21:10 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 17 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

No nareszcie jest moja Ewusia :mrgreen: .

Filip mocno kicha, oczka zrobiły się różowe i zaciśnięte :? . Wróciliśmy od weta.Ma coś jakby chlamydiozę .Ropny wypływ z nosa i zapalenie spojówek. A więc leczymy się dalej :roll: .
Mimo choroby i początkowej głodówki waga podniosła się z 4 na 4,85kg :dance: .
I kicio nie ma jak wpisano 4lat i 7mies, tylko nieco powyżej roku (tak jak typowałam :twisted:),może 1rok i 4mies.Dlatego przy lepszym samopoczuciu zachowuje się jak kociak.Humor mu dopisuje :spin2:
No i dzisiaj pokazał jak się drapie w drapak :ok: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt sty 13, 2012 16:11 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 18 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

Bianka 4 pisze:
tillibulek pisze:...u mnie jest kilka problemow z niewychowanymi kotkami.... jeden to drapanie kanapy, drugi to wylewanie wody z miski (jezdzenie miską z wodą po calej kuchni)

W drapaniu kanapy niestety Ci nie pomogę, ale z jeżdżeniem z miską sobie poradziłam kupując sporą i ciężką miskę ceramiczną - teraz nawet jak chcą łapami przesuwać michę to im się nie udaje :mrgreen:

ja probowalam przestawic miske w inne miejsce, zmienialam rodzaje misek juz ładne 10 razy, łacznie z tym, ze ostatnio kupilam specjalna miske z zaokrąglonymi brzegami, z której woda "nie ma jak sie wylac", ale moja kotka i tak potrafi :roll: :wink: teraz wlalam im wode do miski na zupe - jest duza i wydawalo mi sie, ze ciezka, ale w dalszym ciagu odbywaja sie spacery z miską po calej kuchni... teraz mysle nad małym garnkiem.... choc jakbym przylukała taka duza ciezka miske ceramiczną, to moze dałoby to skutek.... jakies szatany te moje koty.... ;)

tillibulek

Post » Pt sty 13, 2012 16:12 Re: BYLIŚMY NA PALUCHU... Mamy 17 tymczasów. Szukamy DS! Wawa

alareipan pisze:Na temat drapania kanapy słyszałam gdzieś, że pomaga pryskanie jej perfumami :roll: Ale nie wiem, czy to skuteczne.

dzieki, Aniu, sprobuje ;)

tillibulek

[poprzednia][następna]