MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 13:31 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Przepięknie dziekuję za życzenia świąteczne! Tak cudnej kartki jeszcze nie miałam! :D

Życzę zdrowia i świętego spokoju wszystkim MiauKotkom i ich Dużym nie tylko w Święta. :ok: :kotek: :catmilk:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob gru 24, 2011 9:46 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Spokojnych, zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i wspaniałego Nowego Roku
życzą MiauKotkom i ich Opiekunom
Bisia, Kasia, Kropcia i mb

My też dziękujemy za życzenia - karteczka prześliczna :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob gru 24, 2011 10:16 Re: MiauKot 2(58+1)-PILNIE DT/DS dla Avatara. Czas - do świąt!

Nie wiemy, czy zdołaliście uciec przed przedświątecznym szałem zakupowo-porządkowym, ale życzymy Wam, by przynajmniej tym najbliższym dniom przyświecało hasło ROBIĘ COŚ, BO CHCĘ, a wszelkie słowne bicze typu: muszę, powinnam/powinienem, należy, trzeba, wypada, itp. schowały się tam, gdzie zwykle giną bez wieści kocie zabawki :)

Wesołych świąt, Kochani!

Dziękujemy, że jesteście z miaukotkami...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Pon sty 02, 2012 1:07 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Kochani, dziękujemy za piękne kartki z życzeniami :)
Życzymy Wam zdrowych kotów, wielu kotów w swoich domach, oraz funduszy :ok: ,
a tak jeszcze od serca to zdrowia, optymizmu i wiary, że ważne sa jeszcze te dni, których jeszcze nie znamy ;)
Uściski od Pirackiego Trio,
Anja & Co.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto sty 03, 2012 18:26 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Hej, hej, jak tam Kairek?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie sty 08, 2012 17:25 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Podrzucam, zapytowywując nieśmiało, co słychać...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon sty 09, 2012 15:44 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Witam wszystkich po dłuższej, niestety przymusowej przerwie.

Przede wszystkim chciałam podziękować za kciuki i dobre słowo oraz życzyć Wam wszystkim zdrowia, zdrowia, zdrowia w tym Nowym roku :)

Bardzo też chciałam podziękować dziewczynom: Aassii i Marcie za to, że nie zostawiły mnie i Avatarka w tych trudnych chwilach :1luvu:

Obecnie Avatar jest już na starych śmieciach, czyli u mnie i tak sobie jakoś powolutku radzimy:)

Napiszę też to co zapewne i tak krąży gdzieś pocztą pantoflową 8)
Kilka dni przed świętami, podczas rutynowych badań wykryto u mnie nowotwór. Sprawa była/jest na tyle poważna, że w ciągu kilku dni byłam już po operacji...podobno udanej i podobno miałam dużo szczęścia 8) Oczywiście wszystko jeszcze przede mną cokolwiek to znaczy :wink:

Postaram się popstrykać trochę nowych fotek kociastym i napisać kilka słow przypomnienia o nich...może ktoś się skusi na jakiegoś miaukotka :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon sty 09, 2012 19:49 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Adria jak potrzebowałabyś wirtualnego wsparcia zapraszam na viewtopic.php?f=8&t=118825
Nawet jeżeli nie jesteś amazonką, bo ostanio się bardziej uogolniło.
Życzę siły i wytrwałości :ok:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro sty 11, 2012 14:51 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Można prosić o Wasz nr konta?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro sty 11, 2012 15:11 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

taizu pisze:Można prosić o Wasz nr konta?

http://miau.wwpol.com/?page_id=29
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro sty 11, 2012 17:03 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Adria :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :!:

Bisia, Kasia i Kropcia też zaciskają kciuczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Śro sty 11, 2012 18:48 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Jaka ładna jest ta strona, do której link podała Hipcia! :)
Czy nie można by tak zrobić, żeby pomarańczowy banerek Miaukota przekierowywał na tę właśnie stronę, a nie na Fotosik? :(

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw sty 12, 2012 0:07 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Wypada mi się odezwać, bo powiem szczerze ostatnio co prawda zaglądam, ale tyle uzbierało się mi zaległości, że nie wiem od czego zacząć :oops:
W przeciwieństwie do nas koteczki w większości mają się dobrze. Nas jest za mało, żeby regenerować siły do dalszego działania. Ada mimo choroby ma pod swoją opieką 1/4 kotów fundacyjnych kotów, ja łącznie z moimi mam do obsługi 40 kotów, psa + 4 kocie podwórka. Do tego teraz dochodzi głowienie się nad losem Anulki, która na okres wyjazdu Haliny idzie do obcych ludzi i nie wiem czy szybko nie dostanę jej z powrotem. Anulka jest przekochana w domu, jednak spacery z nią to istna ruletka. W momencie gdy wyczuje psa wpada w panikę i gryzie na oślep. Trudno znaleźć porę i miejsce żeby na psa się nie natknąć. Halina spacery z Anulą opanowała do perfekcji, ale i jej się zdarzają wpadki.
Zaległości mam praktycznie we wszystkim, co widać nawet po tytule naszego wątku ( mam nadzieję, że zaraz go zmienię :wink: ).
Jedno jest pewne. Sama nie dam rady to wszystko ogarnąć.
Weatherwax, strona którą podlinkowała Hipcia jest od pół roku tymczasowa. Jak już wcześniej pisała Ada, mamy śliczną nową stronę, która czeka na umieszczenie na nowym serwerze. Mam nadzieję, że to już niebawem nastąpi. Jednak w pełni szczęśliwa będę dopiero jak tą nową stronę uzupełnimy o nowe opisy naszych kotów i naszych działań. Mimo braku czasu cały czas sterylizujemy wolnożyjące koty. Na razie nie łapiemy je osobiście, ale poprzez trzymiesięczną akcję w której sfinansowaniu pomagała gmina cała sprawa nabrała rozgłosu i nadal osoby dokarmiające koty zgłaszają się do nas z prośbą o pomoc w sfinansowaniu zabiegów. Mam nadzieję, że w tym roku również uda nam się uzyskać jakieś środki z gminy na ten cel. Na razie pokrywamy to z 1 %, który właściwie już się skończył :( Miałyśmy cichą nadzieję, że uda się nam przynajmniej kocioł do CO kupić do CC. No ale to tylko lokal, a bieda która dzięki sterylizacji nie przyjdzie na ten paskudny świat jest faktem.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw sty 12, 2012 9:55 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Barbara Horz pisze:Ada mimo choroby ma pod swoją opieką 1/4 kotów fundacyjnych kotów, ja łącznie z moimi mam do obsługi 40 kotów, psa + 4 kocie podwórka.

O, rany :(
Wręcz trudno sobie to wyobrazić :(
Przeogromne obciążenie i straszny wysiłek, i jaka odpowiedzialność :!:

mb

Post » Czw sty 12, 2012 18:26 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Ada babo, nie choruj nam tu..! no..!
wysyłamy dobre fluidy i good vibrations :)

w ostatni weekend byłam w opolu i oprócz anginy ropnej dla mojej Julki przywiozłam znowu trochę pierdół na bazarek, teraz pewnie znowu trochę czasu zajmie mi zrobienie zdjęć i ogarnięcie pozostałości z poprzednich bazarków no ale jak już ogarnę to znowu bazaaaaaaar będzie :)

jak już moje dziecię ozdrowieje i wrócimy do przedszkola to spytam panią dyrektor, czy można tam puszkę wystawić. co prawda już tam kiedyś stała ale to było chyba w okresie jak zamykali kawiarnię i przerabiali ją na dalszą część przedszkola. w grudniu w przedszkolu była akcja zbierania 1- i 2-groszówek na biedne dzieci i słoik się zapełniał więc może jak im powiesimy jakiś plakacik czy cuś to też coś się wrzuci :) tym bardziej, że jest dużo normalnych rodziców kocio-psich-z-sercem :)
oooo i teraz wymyśliłam, że może można będzie też tam dać info o 1% bo to też już czas... wtedy jeśli by się zgodzili można by 'nawlec' na sznureczek ulotki z danymi... tak knuję sobie :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

[poprzednia][następna]