Poszukiwana, do domu świadomego!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 9:46 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

jak nie chcesz siatkować okien - przyklej sobie to:

do kupienia w Ikei;
25,90 PLN/2 szt;
widziałam tylko ten kolor (ale głowy nie dam, że inne nie występują)
montaż bez wiercenia - całość przykleja się na taśmę obustronnie klejącą (w komplecie)
jak ktoś chce wiercić - są dziurki na śruby
paseczek regulowany - można dopasować do rozmiaru głowy kota
demontaż trudny (bo trzeba się nabiedzić, żeby oderwać), ale żadne ślady po taśmie na oknach nie zostają

można okno otworzyć uchylnie, "normalnie" (i jest tylko szpara od dołu do góry), lub otworzyć (np. do umycia) na oścież.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Uchylnie nie otwieraj - kot podskoczy, zawiesi się i po zwierzaku.
(mojej koleżanki kot po 11 latach tak zrobił. I po kocie.)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro sty 11, 2012 11:15 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

ciezko jest upilnowac kota jak sie nie ma zabezpieczonych okien lub balkonu. przerabialam to. w lato nie dalo sie wytrzymac. w konu zasiatkowalismy taras i z glowy. kot szczesliwy, lata po tarasie, nawet w mzawke, sprawdzajac, czy aby siatka dalej jest hehe. a my mamy z glowy i mozemy wietrzyc do bolu nie zamykajac drzwi przed kotem. chociaz taras otwieramy tylko gdy jestesmy w domu, bo mimo wszystkoe, strzezonego itd.... a siatka przez kota zostala w perfekcyjny sposob sprawdzona, od gryzienia jej po rzucanie sie na nia. wytrzymala :ok: tak wiec, jak sie chce, to mozna wszytsko zalatwic. a sasiedzi moga sie nabijac do woli :ryk:

ps. piekna Zara, chetnie tez bym widziala Ja u siebie:) Neight, Teo jest smiszny :ok: aczkolwiek polpersa posiadam juz. :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro sty 11, 2012 11:33 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

alma_uk pisze: Neight, Teo jest smiszny :ok: aczkolwiek polpersa posiadam juz. :wink:

Teo to jest cały pers "foch";-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 11, 2012 15:31 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Chodziło mi o to że prowizorycznie zasiatkować mogę, ale na instalacje które widuję na miau nie ma co liczyć.
zabers nie miałam pojęcia że takie cuda istnieją, na takie coś pewnie nie wymagają zgody więc z chęcią cudeńko zainstaluję :D
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Śro sty 11, 2012 15:54 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Neigh przeoczyłam twój post, wybacz.
Byłam wczoraj zapytać w administracji jak to wygląda z siatkowaniem okien. Pani powiedziała mi szczerze, że sama chciała zasiatkowac okna i zgody nie dostała choć jest wymagana. Nigdzie na osiedlu też siatek nie widziałam.

Jednak to cudeńko z Ikei, zainstalować raczej mogę :D

Nie mogę się doczekać aż mama wróci, tyle pięknych kiciów czeka na domek :(
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Śro sty 11, 2012 16:22 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

hej Jetrel.
ja mam do adopcji rewelacyjnego kota:
Puchatek jest przepiękną około 2,5-letnią kotką o mięciutkiej, półdługiej sierści. Pod moją opiekę trafiła mocno wychudzona, chora i z uszkodzonym okiem. Niestety oka nie udało się uratować i zostało ono usunięte, jednak kici to zupełnie nie przeszkadza. Puchatek jest teraz zupełnie zdrowa, została wysterylizowana i jest odrobaczona. Kot ten ma wspaniały charakter, swojej rodzinie okazuje niesamowitą miłość jednak w stosunku do obcych jest ostrożna.
Kicia miała u mnie zostać na stałe jednak wiem że jest jej źle w moim domu. Moje pozostałe koty ja atakują i Puchatek jest bardzo zastraszona. Kicia bardzo się boi innych kotów i całe dnie spędza w jednym pokoju, na szafie. Puchatek wychodzi tylko gdy ktoś jest w pobliżu i wtedy pokazuje jaki rewelacyjny i niesamowity ma charakter. Bardzo się przytula głośno przy tym pomrukując, kładzie się na grzbiecie, wyciąga łapki o odkrywa brzuszek do głaskania. Puchatek ma półdługą sierść, która wymaga niewielkiej pielęgnacji. Kicia jednak wprost uwielbia czesanie i widać że sprawia jej to ogromną przyjemność. Kicia nie jest wycofana ani nieufna, ona po prostu bardzo się boi innych kotów. Ja mam w domu 7 kotów oprócz niej.. Przykro mi patrzeć jak ten kot żyje w jednym pokoju.. :( bo ona ma naprawdę wspaniały charakter..
Kicię mogłabym nawet Ci dowieźć :)
Znam Cię z dogo więc wiem, że kot będzie miał u Ciebie dobrze.. :)

Oto Puchatek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Śro sty 11, 2012 18:18 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Jetrel pisze:Chodziło mi o to że prowizorycznie zasiatkować mogę, ale na instalacje które widuję na miau nie ma co liczyć.
zabers nie miałam pojęcia że takie cuda istnieją, na takie coś pewnie nie wymagają zgody więc z chęcią cudeńko zainstaluję :D

to jest to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108935/

żadnej zgody na montaż nie potrzebujesz, bo to (po pierwsze) jest od środka i (po drugie) w razie czego w ciągu paru minut (o ile masz siłę i samozaparcie - strasznie mocno się trzyma) zdemontujesz bez śladu (!)

(mam to na oknach - patrz zdjęcia)
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro sty 11, 2012 19:24 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

A wzmocnione moskitiery? Przecież nie są montowane na zewnątrz tylko w ramie okiennej.Co administracji do tego? Czy jak w Alternatywy4 wszyscy będą musieli mieć zielone firanki jak dozorca?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 11, 2012 19:31 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Moskitiery mam, i zakładam oczywiście( o to mi chodziło z prowizorycznym siatkowaniem), chodziło mi o to że Siatek nie mam szans założyć.
Mama wróciła i decyzja podjęta, przyjedzie do mnie Luzaczek z tego wątku:

viewtopic.php?f=13&t=137818&p=8431027#p8431027
Cioteczki nie znacie kogoś kto jeździ na trasie Wrocław- Śląsk?
Niestety sama nie mam jak po kociaka pojechać. Luzaczek jechał by w transporterku. :)
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Śro sty 11, 2012 19:40 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Ta panienka tak długo czeka na swój prawdziwy domek
viewtopic.php?f=13&t=131107
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro sty 11, 2012 20:16 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

ewar pisze:A wzmocnione moskitiery? Przecież nie są montowane na zewnątrz tylko w ramie okiennej.Co administracji do tego? Czy jak w Alternatywy4 wszyscy będą musieli mieć zielone firanki jak dozorca?

Dokładnie o tym pisałam. Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ ( i to piszę z mocą ) nie ma ŻADNYCH powodów do wyrażania/niewyrażania zgody na montaż moskitiery. Wystarczy zamówić taką ze wzmocnioną siatką. Takie mam i miałam także w bloku.

Administaracja ma prawo ew. zabronić czegoś co wpływa na wyglad samej elewacji. Ale gdyby tak było, to praktycznie nikt by nie miał zabudowanego balkonu....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro sty 11, 2012 20:17 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Super, ze wybrałaś kota, ale zanim kot przyjedzie - to jak rozumiem odbędzie się wizyta przed adopcyjna? Bo tak jak pisałam na pw - o transporcie to się rozmawia na końcu, a nie na początku:-).

Bardzo ładnie wszystko piszesz, wiec jak rozumiem spotkanie z wytrawnym kociarzem stanowić problemu nie będzie?:-)

Obrazek

Neigh

Post » Śro sty 11, 2012 20:22 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Oczywiście że nie ;)

Znają mnie dziewczyny ze schroniska z Katowic i z Sosnowca, w końcu sama tam jestem wolontariuszką :D

Zapraszam, zapraszam kawką jeszcze poczęstuję :D
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Śro sty 11, 2012 20:24 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Jestem Tota i szukam domu :D

Obrazek[/quote]
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sty 11, 2012 20:41 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Neigh pisze:
ewar pisze:A wzmocnione moskitiery? Przecież nie są montowane na zewnątrz tylko w ramie okiennej.Co administracji do tego? Czy jak w Alternatywy4 wszyscy będą musieli mieć zielone firanki jak dozorca?

Dokładnie o tym pisałam. Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ ( i to piszę z mocą ) nie ma ŻADNYCH powodów do wyrażania/niewyrażania zgody na montaż moskitiery. Wystarczy zamówić taką ze wzmocnioną siatką. Takie mam i miałam także w bloku.

Administaracja ma prawo ew. zabronić czegoś co wpływa na wyglad samej elewacji. Ale gdyby tak było, to praktycznie nikt by nie miał zabudowanego balkonu....

Ale tylko w przypadku, gdy jest taki zapis w regulaminie spółdzielni.

zabers

[poprzednia][następna]