K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 10, 2012 9:40 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

pamiętam, że kiedyś podawany był lek ACC na kociarni
w jakich sytuacjach i w jakich dawkach na kota można to podać?
przy jakim kk się to stosuje?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto sty 10, 2012 9:41 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Ibu nic nie zbroiła, tylko ponieważ znowu czekamy na komisję, a ją trudno się łapie, panna czeka w klatce. Poza tym leje jej się z oczka i w ten sposób łatwiej ją obsłużyć. Mnie się udało ostatnio rozmruczeć Ibu :)[/quote]

Dzięki za info,, martwiłam sie że może dołączyła do grona lejków.
Byłam wczoraj na chwilkę na mizianko i zabawianko, w ramach pierwszego rozmruczałam Ibu (aż się obóciła na bok i zaczęła łapkami przebierać do ugniatania), wymiziałam Stronga (na rękach jest grzeczniusi i przytulaśny), Kapsla i Grzebyka, Tosia niestety nie chciała (na moje "Tosia Tosia" tylko wystawiła głowę na chwilkę z torby-budki ), resztę czasu spędziłam bawiąc się wędką z Katką, Kapslem i Mamertem :D

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Wto sty 10, 2012 10:13 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Cammi pisze:pamiętam, że kiedyś podawany był lek ACC na kociarni

Był.
Podawany przy zatkanym nosie (niekoniecznie przy kk, też przy zwykłym przeziębieniu), żeby katar schodził i tym samym kot odzyskał węch i chęć do jedzenia.
Podaje się trzy razy dziennie, ostatnia dawka nie później niż o 18.00
Jeśli ACC 200,to jedna dawka to 1/4 tabletki na raz (rozpuścić i dopyszcznie strzykawką), jeśli ACC 600, to ok. 1/16 tabletki .
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sty 10, 2012 10:44 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:

Był.
Podawany przy zatkanym nosie (niekoniecznie przy kk, też przy zwykłym przeziębieniu), żeby katar schodził i tym samym kot odzyskał węch i chęć do jedzenia.
Jeśli ACC 200,to jedna dawka to 1/4 tabletki na raz (rozpuścić i dopyszcznie strzykawką), jeśli ACC 600, to ok. 1/16 tabletki .

dziękuję - tak mi się Ty właśnie kojarzyłaś z tą wiedzą

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto sty 10, 2012 10:45 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Cammi pisze:
miszelina pisze:

Był.

dziękuję - tak mi się Ty właśnie kojarzyłaś z tą wiedzą

Ja też dziękuję, akurat teraz tego potrzebuję :)

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto sty 10, 2012 11:07 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

a kto wie co mogłabym dawać nerkowemu Bezikowi jako przysmaczek? ona ładnie je chrupki renala, ale zaczepia mnie w kuchni że zjadłby coś dobrego : mleczko, mięsko, masełko... kupię mu kilka saszetek renala, ale może mógłby dostawać np. kurczaka w malutkich ilościach?? nie? :roll: bo on jest chudziutki a słodziutki :)
seniorzy się ładnie zadomowili, moje kotki też nieźle zniosły dokocenie. Wykałaczka trochę zazdrosna, głównie o Bezika który pcha mi się na kolana jak tylko usiądę, no i stresują ją Dyziowe podglądanie w kuwecie. Dyzio je łapczywie i zdarza mu się zwrócić. Dewiacji kuwetkowych w czasie ostatniej doby nie zanotowano.

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto sty 10, 2012 15:23 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

paw pisze:a kto wie co mogłabym dawać nerkowemu Bezikowi jako przysmaczek? ona ładnie je chrupki renala, ale zaczepia mnie w kuchni że zjadłby coś dobrego : mleczko, mięsko, masełko... kupię mu kilka saszetek renala, ale może mógłby dostawać np. kurczaka w malutkich ilościach?? nie? :roll: bo on jest chudziutki a słodziutki :)
seniorzy się ładnie zadomowili, moje kotki też nieźle zniosły dokocenie. Wykałaczka trochę zazdrosna, głównie o Bezika który pcha mi się na kolana jak tylko usiądę, no i stresują ją Dyziowe podglądanie w kuwecie. Dyzio je łapczywie i zdarza mu się zwrócić. Dewiacji kuwetkowych w czasie ostatniej doby nie zanotowano.

A podglądanie w kuwecie to nie dewiacje kuwetkowe :twisted:?
Paw bardzo się cieszę że Starsi Panowie Dwaj sobie u Ciebie radzą (szczególnie po tym ja Cię namawiałam na obu :oops: )
Najbardziej mnie cieszy że Ty sobie z nimi radzisz :)

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Wto sty 10, 2012 16:44 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Mam pytanie : jesli ktos biedny przygarnie bezdomnego kota
kupuje mu np whiskas i odrobaczyl go
wysterylizowal, leczy w miare mozliwosci
kot jest nie wychodzacy, kochany
to czy to jest zly dom?
prosze o sugestie
gerardbutler

Post » Wto sty 10, 2012 18:43 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

gerardbutler pisze:Mam pytanie : jesli ktos biedny przygarnie bezdomnego kota
to czy to jest zly dom?
prosze o sugestie

Moja odpowiedz brzmi: to jest bardzo dobry dom.
Czasem lepiej kotu w takim domu gdzie dostaje whiskas niz w schronisku...
Znam ludzi ktorzy maja malo kasy ale daja z serca ten whiskas czy kitekat i kot ma u nich jak w niebie - mimo ze to karma smieciowa, ale czy w przygarnieciu zwierzaka liczy sie marka karmy?
Bo mnie sie wydaje ze nie.
Znam rodzine bardzo biedna a koty sa w niej tak szczesliwe ze kazdemu czlowiekowi zycze zeby byl w polowie tak traktowany przez swoich bliskich jak oni traktuja te koty...

czemu pytasz? czy masz jakies watpliwosci? cos sie stalo?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sty 10, 2012 18:45 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

nie nic tak........kolezanka przygarnela kotke bezdomna i ona ma wyrzuty sumienia ze nie ma kasy:((((((
gerardbutler

Post » Wto sty 10, 2012 18:48 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

to czy to jest zly dom?
prosze o sugestie

To jest bardzo dobry dom!
W schronisku chyba też nie dostają RC :?
Też jak zaadoptowałam pierwszego kota nie było różowo i dostawał tylko taką karmę (pomijam brak wiedzy o innych karmach ;)) ale kot wyglądał na szczęśliwego!
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Wto sty 10, 2012 19:09 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

gerardbutler pisze:nie nic tak........kolezanka przygarnela kotke bezdomna i ona ma wyrzuty sumienia ze nie ma kasy:((((((

Powiedz kolezance ze kot potrzebuje kolan do glaskania, czystej kuwety, cieplego kata w zimie i serca do kochania, a nie drapakow za tysiac zlotych i niewiadomo jakich karm.
Przesada w obie strony szkodzi. Jak sie kogos kocha to i whiskas smakuje jak przepiorcze jaja z tunczykiem ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sty 10, 2012 19:57 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Jafusia pisze:

to czy to jest zly dom?
prosze o sugestie

To jest bardzo dobry dom!
W schronisku chyba też nie dostają RC :?
Też jak zaadoptowałam pierwszego kota nie było różowo i dostawał tylko taką karmę (pomijam brak wiedzy o innych karmach ;)) ale kot wyglądał na szczęśliwego!

To jest dom, jakiego należy życzyć kotu :) Opieka i miłość, karma ma drugorzędne znaczenie.
Obrazek

miszelina

Post » Wto sty 10, 2012 20:24 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:

Był.

Można tez Flegaminę w kropelkach, taką dla dzieci.

Najprawdopodobniej Mamert jutro go home.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto sty 10, 2012 20:32 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

queen_ink pisze:
Najprawdopodobniej Mamert jutro go home.

To fajnie, że się z nim dzisiaj pożegnałam :)
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]