ninakiler pisze:dzien dobry Kalair![]()
![]()
dopiero teraz znalazlam twojego wąta
![]()
![]()
A witam serdecznie Ninka!

Kretunię masz śliczną, możesz ją tu zaprezentować, w końcu to kreci wąt.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ninakiler pisze:dzien dobry Kalair![]()
![]()
![]()
![]()
kalair pisze:Nelly pisze:kalair pisze:[
Ale to dziwne, że masz niedobory, szpinak ma szalenie dużo żelaza.
Niektóre dzieci nie lubią szpinaku na sam wygląd![]()
Ma dużo wiem. Ale po pierwsze ja nie jadam tak znowu ciągle, a po drugie - chyba ważniejsze - nie wiadomo jak u mnie wygląda przyswajalność żelaza. Podobnie mam problemy z niedoborami wit. z grupy b. - okresowo to wychodzi wtedy i są problemy. A jadam całkiem rozsądnie tak w ogóle więc "normalnie" wszystko powinno być w porządku. Kiedyś lek. zdiagnozował u mnie aplastyczną anemię - cokolwiek to było i jakieś zastrzyki witaminowe pomogły dopiero. Jestem jednym słowem jakaś felernajeśli chodzi o krew.
Oj, to faktycznie! Ciekawe, z czego to wynika.. Hmm.. pamiętam, że ktoś kiedyś na wątku śmiechowym wkleił całą litanię, co niby powinniśmy robić codzień, by zaspokajać wszystkie swoje potrzeby fizyczne, witaminkowe tyz.![]()
Masakra, można się było uśmiać, w zasadzie poza tym nic więcej nie zrobiłabyś, za krótka doba. Tak więc.. nie ma co popadać w przesadę.
kalair pisze:ninakiler pisze:dzien dobry Kalair![]()
![]()
![]()
![]()
A witam serdecznie Ninka!No chyba nikt Cię nie poganiał?
![]()
Kretunię masz śliczną, możesz ją tu zaprezentować, w końcu to kreci wąt.![]()
Nelly pisze:kalair pisze:Nelly pisze:kalair pisze:[
Ale to dziwne, że masz niedobory, szpinak ma szalenie dużo żelaza.
Niektóre dzieci nie lubią szpinaku na sam wygląd![]()
Ma dużo wiem. Ale po pierwsze ja nie jadam tak znowu ciągle, a po drugie - chyba ważniejsze - nie wiadomo jak u mnie wygląda przyswajalność żelaza. Podobnie mam problemy z niedoborami wit. z grupy b. - okresowo to wychodzi wtedy i są problemy. A jadam całkiem rozsądnie tak w ogóle więc "normalnie" wszystko powinno być w porządku. Kiedyś lek. zdiagnozował u mnie aplastyczną anemię - cokolwiek to było i jakieś zastrzyki witaminowe pomogły dopiero. Jestem jednym słowem jakaś felernajeśli chodzi o krew.
Oj, to faktycznie! Ciekawe, z czego to wynika.. Hmm.. pamiętam, że ktoś kiedyś na wątku śmiechowym wkleił całą litanię, co niby powinniśmy robić codzień, by zaspokajać wszystkie swoje potrzeby fizyczne, witaminkowe tyz.![]()
Masakra, można się było uśmiać, w zasadzie poza tym nic więcej nie zrobiłabyś, za krótka doba. Tak więc.. nie ma co popadać w przesadę.
Nie czytałam, ale wyobrażam sobie, tak tak na nic innego nie byłoby czasu pewnie![]()
Z czego to u mnie wynika nie wiem. Niemniej powinnam pilnować i kontrolować ale wiesz... jak lubię chodzić do lekarza. Więc dopiero jak mi coś mocno dokucza lub wręcz utrudnia życie to cokolwiek robię. A pewne objawy już znam i wiem co mam brać no i tak się sama goopio leczęNajważniejsze, że skutecznie bo żyję
ninakiler pisze:kalair pisze:ninakiler pisze:dzien dobry Kalair![]()
![]()
![]()
![]()
A witam serdecznie Ninka!No chyba nikt Cię nie poganiał?
![]()
Kretunię masz śliczną, możesz ją tu zaprezentować, w końcu to kreci wąt.![]()
eee skad... sama przylazlam![]()
![]()
![]()
nie znalazlam wczesniej wąta, bo namierzylam cie dopiero w jakims innym... bo u mnie chyba nie bylas?chyba ze juz taka ze mnie slepota ze nie zauwazylam ze bylas... hmm... heheh tak to bym namierzyla cie wczesniej
Tak więc ja do siebie rownież zapraszam serdecznie...
tylko bez wymowek
![]()
![]()
![]()
![]()
tak czy siak witam raz jeszcze serdecznie
kalair pisze:
kalair pisze:
bulba pisze:kalair pisze:
i dla Safolka buziaczki, oczywiście![]()
![]()
A gdzie trzeci cukiereczek?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Kankan i 34 gości