Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 8:41 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:
zabers pisze:
kotkins pisze:...
CO JA MAM ZROBIĆ Z TĄ ZAZDROSNICĄ?????
...

Nic.

Dokładnie. Olać:-)

może nie dosłownie, wystarczy, że Amelka oleje :mrgreen:

kotkins pisze:Ciekawe JAK kłaczą egzo?

podobno bardziej upierdliwie niż persy

kotkins pisze:Jak kto m białego kota powinien mieć czarny dywan.Jak czarnego- bialy.
Zawsze to powtarzam!!!

brak dywanów znacznie ułatwia sprawę 8) i TŻ nie kicha :roll:

w ogóle to TŻ właśnie się spełnia w roli kociej niańki: tęskni (TŻ znaczy się), mówię-przyjedź odp-nie, bo do kogo będzie kocica przychodziła się głaskać. już po nim :twisted:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon sty 09, 2012 8:45 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:No dobra - zaliczyłam rodzinną imprezę i ŻYJĘ:-)
Zaraz jadę do pracy a teraz siedzę nad kawą i dumam. Bo jest tak: jest osoba zainteresowana Teo tu na forum Miau. Zarzuciłam go gdzieś tam na jakiś wątek ( podany przez Kotkinsa/Zabersa) no i sie spodobał.n Bo on jest ŁADNY, tak?
Ale oczywiście wątpliwości jest masa. Największa jest tak, że to na Śląsku i nie chodzi tu o transport. Moje młodsze wczoraj powiedziało hardo"NIE". I nie dlatego, ze nie chce żeby się Teo wyprowadził......
Po prostu raczej trudno będzie o samodzielnie zrobioną przed adopcyjną - ale to nie jest najgorsze. Po prostu jak coś mi tu na miejscu nie wypala ( a zdarzało się - vide Gerard ) to jadę i zabieram nazad. Na Śląsk.........skomplikowane.
Teo to nie jest taki sobie normalny kot ( a i u takiego coś tam zawsze może nie zaskoczyć - vide Bager ( kot idealny!!!!!!!) i Heksia).

Wszyscy u mnie w domu pamiętają w jakim stanie po niespełna tygodniu wrócił Gerard. To była pomyłka........
Z drugiej strony zarówno Pyśka i Julka bez problemu.
Mój logiczny do bólu syn powiedział "to jest w ogóle bez sensu". Nie rozwijał - ale tłumacząc na ludzkie - bez sensu jest tego świra w ogóle oddawać, a mieć go też jest bez sensu, wiec po coś go brała....
Dobra idę przeczytać pw. Z takim podejściem to ja mu domu nie znajdę, nie ułatwiają mi......

Nie ten wąt może aby?
viewtopic.php?f=13&t=137628

Wrzuciłam tam Teo też, bo dom wydawał się fajny. Kilka postów później już zrobiło się różnie (jak ja dziś rymuję :ryk: )

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 09, 2012 8:48 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

kotkins pisze:Biedne zwierzątka,a nie zimno im aby?

I proszę mi tu kalumni na Bulisława nie rzucać- on jest sliczniusim,malusim pieskiem,to już ustalone.
Wyobrażam sobie spotkanie Bulisława z Melem:
Bulisław:"Oooo...jaki słodki psiunio...będziemy się bawić?!"
Melon:"O MATKO!!!BESTIA!!!Teraz mnie napewno zje!!"(zawał)

Fairey jaka jest historia Bulisia?On jest wykupiony z pseudo?

nie. Bulisław jest rodowodowym, wystawianym regularnie bullterierem (ze względu na jego charakter nie będzie psem hodowanym ale wystawy lubimy więc zanim uciachamy mu jajka to jeszcze trochę się pokażemy) . Kupiony w jednej z najlepszych polskich hodowli - którą prowadzi behawiorysta od bullowatych. Marzenie, psy z tej hodowli sikają na komendę :ryk: nam się trafił wyjątek od reguły :twisted: Magda - hodowczyni - składa ręce do Boga, że to na nas padło bo jak powiedziała inni oddaliby go po kilku tygodniach i nie wie czy z takim charakterkiem znalazłby dobry dom na zawsze. A zapowiadał się na spokojnego kluska. Przez pierwszy rok Bulisław to był mój drugi i trzeci etat. Syzyfowa praca... ile ja łez przez niego wylałam. Ale chyba przez to kocham go tak strasznie mocno. Jest jedyny w swoim rodzaju. Jak niuniuś złamie pazurek to od razu leci do mamuni pokazac :1luvu: :ryk: żeby opatrzyła. Mamy taką niesamowitą więź, jak nigdy z żadnym zwierzęciem. Mój TŻ nie może mi wybaczyc, że emocjonalnie ukradłam mu psa :twisted:
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Pon sty 09, 2012 8:50 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

ezzme pisze:
kotkins pisze:Jak kto m białego kota powinien mieć czarny dywan.Jak czarnego- bialy.
Zawsze to powtarzam!!!

brak dywanów znacznie ułatwia sprawę 8) i TŻ nie kicha :roll:

Albo dywan kolorowy - z uwzględnieniem kolorów kociej sierści :mrgreen: Mam taki :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 09, 2012 8:54 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

viewtopic.php?f=13&t=137567

Ten.

Niestety dziewczyna ma mało postów. Żadnych znajomości, rekomendacji - to wzmaga zaufanie.
Shira - na ten przykład to miała cały pakt czarownic co mógł potwierdzić, nooo i wątek o Rudim liczący sporo stron. Było sobie na czym zdanie wyrobić. HIhihi pamiętam jak zadzwoniła - i pyta to co chcesz jeszcze wiedzieć? A ja na to, ze nic - bo ja juz wszystko wiem:-). To byl żart, ale po trosze tak było.
Nie ukrywam - że nabrałam dystansu do domów forumowych........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 09, 2012 8:56 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

fairey pisze: (...)

Gdzieś można historię Bulisława przeczytać?
fairey pisze:psy z tej hodowli sikają na komendę

Mój OMC ON robił kupę na komendę. Bajra w młodości chodziła na kuwetę na moją prośbę. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 09, 2012 8:58 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

fairey pisze:

I proszę mi tu kalumni na Bulisława nie rzucać- on jest sliczniusim,malusim pieskiem,to już ustalone.

nie. Bulisław jest rodowodowym, wystawianym regularnie bullterierem (ze względu na jego charakter nie będzie psem hodowanym ale wystawy lubimy więc zanim uciachamy mu jajka to jeszcze trochę się pokażemy) . Kupiony w jednej z najlepszych polskich hodowli - którą prowadzi behawiorysta od bullowatych. Marzenie, psy z tej hodowli sikają na komendę :ryk: nam się trafił wyjątek od reguły :twisted: Magda - hodowczyni - składa ręce do Boga, że to na nas padło bo jak powiedziała inni oddaliby go po kilku tygodniach i nie wie czy z takim charakterkiem znalazłby dobry dom na zawsze. A zapowiadał się na spokojnego kluska. Przez pierwszy rok Bulisław to był mój drugi i trzeci etat. Syzyfowa praca... ile ja łez przez niego wylałam. Ale chyba przez to kocham go tak strasznie mocno. Jest jedyny w swoim rodzaju. Jak niuniuś złamie pazurek to od razu leci do mamuni pokazac :1luvu: :ryk: żeby opatrzyła. Mamy taką niesamowitą więź, jak nigdy z żadnym zwierzęciem. Mój TŻ nie może mi wybaczyc, że emocjonalnie ukradłam mu psa :twisted:

Potwierdzam:-). Ale i tak trzeba gościa poznać, żeby zrozumieć. Wyobraźcie sobie najbardziej ruchliwą rzecz na świecie........potem przemnóżcie przez 2, a potem dodajcie masę i łeb bullka. I macie Bulisława. Wiecie np. jakim wyczynem jest wypicie kawy w jego obecności? Trzymasz w ręku , chlust na ciebie - bo Buliś się całował będzie. Stawiasz na stoliku chlust na stolik, bo Buliś z zabaweczkę pędził :-) itp itd. Jest kochany :ryk:

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon sty 09, 2012 9:06 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:
fairey pisze:

Potwierdzam:-). Ale i tak trzeba gościa poznać, żeby zrozumieć. Wyobraźcie sobie najbardziej ruchliwą rzecz na świecie........potem przemnóżcie przez 2, a potem dodajcie masę i łeb bullka. I macie Bulisława. Wiecie np. jakim wyczynem jest wypicie kawy w jego obecności? Trzymasz w ręku , chlust na ciebie - bo Buliś się całował będzie. Stawiasz na stoliku chlust na stolik, bo Buliś z zabaweczkę pędził :-) itp itd. Jest kochany :ryk:

oplułam monitor ze śmiechu :D moje rozkoszne dziecko, jak kocha to całym sobą :)
Obrazek

fairey

Post » Pon sty 09, 2012 9:08 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

MariaD pisze:
fairey pisze: (...)

Gdzieś można historię Bulisława przeczytać?
fairey pisze:psy z tej hodowli sikają na komendę

Mój OMC ON robił kupę na komendę. Bajra w młodości chodziła na kuwetę na moją prośbę. :D

Bulisław ma galerię, mogę podac. O problemach nie pisałam publicznie bo nie potrzebowałam "dobrych" rad. We wszystkim bardzo pomagała nam Magda i szkolenia w Warszawie.
Obrazek

fairey

Post » Pon sty 09, 2012 9:13 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Ja uwielbiam rottki, ale jeśli kiedykolwiek będę psa kupować, to będzie to kanaryjczyk
Wkleję Wam linka, ale to smutna historia
http://www.dogomania.pl/threads/104146- ... B-za-TM-...

Trwała niecałe 2 lata.

Przypomniało mi się dziś a'propos kochania. Tygryś mnie kochał - co do tego to ja żadnych wątpliwości nie mam. Moje dzieci też......one były przedłużeniem mnie w pewnym sensie. Mniej sie z nimi liczył, ale traktował dobrze.

Natomiast ówczesny osobnik dochodzący - to już insza inszość:-) Wyjechał on razu pewnego w delegację na 5 dni. Wraca późno. Psy nie szczekały.......Tygryś w ogóle nie miał w zwyczaju. Zaczaił się natomiast elegancko pod drzwiami. OD ( osobnik dochodzący ) wchodzi........a tu bardzo konkretne pytanie z psiego pyska padło "a pan do kogo!" Było na tyle konkretne, ze OD za drzwi wypadł........i słusznie. Tygryś wypadł za nim, ale zatrzymał się w progu dodajac "nie radzę.........pani śpi, ja tu stoję na bramce, pan przyjdzie rano......"

Obrazek

Neigh

Post » Pon sty 09, 2012 9:18 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

MariaD pisze:
Manasalu pisze:
MariaD pisze:Ta rasa jest tak samo półdługowłosa jak umieszczony razem z persami egzotyk - długowłosy. 8)

To ja, nieuświadomiona, zapytam fachowca - a jaka jest różnica między persem a długowłosym egzotykiem?? Wydawało mi się, że EXO to krótkowłosa odmiana tej długowłosej, czyli PER 8O .

Oczywiście, że EXO to krótkowłosa odmiana PER. :D

To była tylko taka mała złośliwostka w stronę, dziwnego dla mnie, grupowania kotów wg długości włosa. :wink:

Nie wychwyciłam tej nutki ironii :wink:

Ale za to wujek Gugiel pokazuje o taką hodowlę:

http://exoticshorthair.com/exotic-longhair.html
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Od: Śro cze 15, 2011 17:35

Post » Pon sty 09, 2012 9:20 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:Natomiast ówczesny osobnik dochodzący - to już insza inszość:-) Wyjechał on razu pewnego w delegację na 5 dni. Wraca późno. Psy nie szczekały.......Tygryś w ogóle nie miał w zwyczaju. Zaczaił się natomiast elegancko pod drzwiami. OD ( osobnik dochodzący ) wchodzi........a tu bardzo konkretne pytanie z psiego pyska padło "a pan do kogo!" Było na tyle konkretne, ze OD za drzwi wypadł........i słusznie. Tygryś wypadł za nim, ale zatrzymał się w progu dodajac "nie radzę.........pani śpi, ja tu stoję na bramce, pan przyjdzie rano......"

Uśmiałam się do łez prawie. Ja miałam podobnie z mieszańcem rottka z ONkiem. Tyle, że pytał zawsze i każdego: "czego, k...?!"
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Od: Śro cze 15, 2011 17:35

Post » Pon sty 09, 2012 9:20 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:Ja uwielbiam rottki, ale jeśli kiedykolwiek będę psa kupować, to będzie to kanaryjczyk
Wkleję Wam linka, ale to smutna historia
http://www.dogomania.pl/threads/104146- ... B-za-TM-...

Trwała niecałe 2 lata.

Przypomniało mi się dziś a'propos kochania. Tygryś mnie kochał - co do tego to ja żadnych wątpliwości nie mam. Moje dzieci też......one były przedłużeniem mnie w pewnym sensie. Mniej sie z nimi liczył, ale traktował dobrze.

Natomiast ówczesny osobnik dochodzący - to już insza inszość:-) Wyjechał on razu pewnego w delegację na 5 dni. Wraca późno. Psy nie szczekały.......Tygryś w ogóle nie miał w zwyczaju. Zaczaił się natomiast elegancko pod drzwiami. OD ( osobnik dochodzący ) wchodzi........a tu bardzo konkretne pytanie z psiego pyska padło "a pan do kogo!" Było na tyle konkretne, ze OD za drzwi wypadł........i słusznie. Tygryś wypadł za nim, ale zatrzymał się w progu dodajac "nie radzę.........pani śpi, ja tu stoję na bramce, pan przyjdzie rano......"

ja też chciałam kanaryjczyka :1luvu: TZ zaparł się na bullteriera (których ja się potwornie bałam :twisted: ). Odpuściłam tylko ze względu na kłopoty ze zdrowiem u Kanaryjczyków
Obrazek

fairey

Post » Pon sty 09, 2012 9:21 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Manasalu pisze:
Neigh pisze:Natomiast ówczesny osobnik dochodzący - to już insza inszość:-) Wyjechał on razu pewnego w delegację na 5 dni. Wraca późno. Psy nie szczekały.......Tygryś w ogóle nie miał w zwyczaju. Zaczaił się natomiast elegancko pod drzwiami. OD ( osobnik dochodzący ) wchodzi........a tu bardzo konkretne pytanie z psiego pyska padło "a pan do kogo!" Było na tyle konkretne, ze OD za drzwi wypadł........i słusznie. Tygryś wypadł za nim, ale zatrzymał się w progu dodajac "nie radzę.........pani śpi, ja tu stoję na bramce, pan przyjdzie rano......"

Uśmiałam się do łez prawie. Ja miałam podobnie z mieszańcem rottka z ONkiem. Tyle, że pytał zawsze i każdego: "czego, k...?!"

Bulisław wieczorem idąc ze mną też przemawia w tym tonie. Nawet raz szczypnął faceta w rękę jak ten próbował się nadto spoufalic.
Obrazek

fairey

Post » Pon sty 09, 2012 9:24 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Kanarki są boskie. Naprawdę. To taki trochę rottek, tylko mniej hmm upośledzony. Wiecie o czym mówię. Rottek to jest Niemiec........Moja nieodżałowana sucz, była za posłuszna. Razu pewnego na szkoleniu było "waruj zostan".
Nooo i ja się hmm trochę zagadałam........tia
Wszystkie psy już dawno pooooooooooszły, a moj Niemiec w siąpiącym deszczyku leżał na środku pola.

Kanarki są takie bardziej hmmm samodzielne:-)

Manasalu hihihi to taki wiecej konkretny był:-)

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]