Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 23:44 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocin nerkowy:

Obrazek

Kocinka wątrobowa (jeszcze w lepszym stanie niż obecnie, od początku niespacjalnie chciała jeść, typowa deprecha schronowa):
Obrazek

Struwitowy Dziadunio:
Obrazek

Jeżeli ktoś coś więcej wie i może dopisać- będę wdzięczna.
I może jakieś imiona by się znalazły, hm??? Dziadunio jest Dziaduniem, ale pozostała dwójka pozostaje bezimienna, a głupio żeby nosiły imiona od swoich przypadłości...

I ten Niuniek potrzebuje:
Obrazek
Bardzo miły kocur, leczony po kwarantannie na kk, ale apetyt odmówił posłuszeństwa. Teraz jest już w szafie, jedno oko bardzo chore, wychudł. I jest rudy :roll: Może ktoś? :roll:
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2012 23:48 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob sty 07, 2012 23:47 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Nerek i Wątroba - piękne imiona dla kotów :twisted:
A serio - Pakt (Pakcik) i Kalinka?

Widziałam się dziś z Edytą, moje piętro odciążyłam o jakieś kilkanaście kilo gazet :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 08, 2012 9:42 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

na pierwszym zdjęcju jest ,,pac pac,, nie toleruje obcych i wali łapami ale ostatnio posuną się dalej i wyskoczył z łapami do nowego opiekuna naszczęscie nic się nie stało.

druga na zdjęcju to buraska bez imiena miła na początku przy kroplówkach pokazywała co ona potrawi teraz grzecznie czeka asz jej kroplówka zleci i dostanie leki.

trzeci na zdjęcju to ,,dziadzio mróz,, przemiły zje wszystko co mu się da mozna robic zastrzyki kropląwki jednym słowem ma wszystkich i wszysto głęboko gdzieś

czwarty na zdjęciu rudzielec nie lubi kotów w tym sęsie ze wpada w depresje nawet przez troche było dobrze bo poszed do sali z trzema kotami potem do adopcyjnego i musiało się tam powiękrzyc gromatka kotów bo wrócił.

niewim czy wiecie ale mirona nie ma juz z nami :(

monia1

Od: Wto mar 16, 2010 23:09

Post » Nie sty 08, 2012 10:12 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Miron [*] .
Ale mi przykro :cry: . W piątek widziałam że miał mega-torsje ,ale nie przypuszczałam że go więcej nie zobaczę :cry: .

Jeśli pierwszy robi pac-pac to może niech będzie Pacek ?
Dziewczynka-wątrobianka może być Kalinka.
A Dziadzio Mróz Teodor ? Jako całość .
Rudasek może Artek ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie sty 08, 2012 17:55 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Miron ['] :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 09, 2012 7:10 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Imiona dla chorych:
Nerkowy: Nefryt
Wątrobowa: Hesia
Struwitowy: Kamyk

Niby też od chorób, ale jakoś tak sympatyczniej :oops:

Czy o nerkowym Nefrycie można jakieś info?
Wiek, wyniki co pokazują i takie tam.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon sty 09, 2012 8:11 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Magaaaa - zwróć uwagę ,że Monia1 właściwie imiona już nadała : Pac Pac (dlatego może być ew.Pacek) i Dziadzio Mróz . A też ma coś w tym temacie do powiedzenia :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon sty 09, 2012 9:06 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

nerkowy pac pac ma ok 2-3 lat. jest charakterny. wyniki idą w dobrym kierunku poprawy. to jest kot o dziwnym charakterze kazdy inaczej go moze opisac jedni ze to dziki kot inni ze bojący własnego cienia. a jesli chodzi o moją opinie to jest miły sympatyczny kot. jesli szukać domy to tylko zeby była jedna osoba której on zaufa. a i bez psów nawet spokoiny york króry chodzi po korytarzu mu nie pasuje. o kolejne wyniki postaram się w tym tygodniu coś dowiedzieć.

monia1

Od: Wto mar 16, 2010 23:09

Post » Pon sty 09, 2012 9:32 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

:ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sty 09, 2012 11:39 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

MalgosiaZ pisze:Magaaaa - zwróć uwagę ,że Monia1 właściwie imiona już nadała : Pac Pac (dlatego może być ew.Pacek) i Dziadzio Mróz . A też ma coś w tym temacie do powiedzenia :wink: .

Proponowałam, no...
Pac Pac też ładnie.

magaaaa

Post » Pon sty 09, 2012 16:39 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

O kurka...Miron ;(
Co do Rudego, to jest mi bliski sercu, bo bylam i przy jego przjmowaniu, wyjmowaniu z kwarantanny, przeniesieniu do adopcyjnego - i szkoda bo myslalam ze poszedl do domu - a nie wrocil ;(
Bardzo fajny lagodny kot, rzeczywiscie benadziejnie znosi obecnosc innych kotow :(
Proponowalabym go nazwać Cukierek :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon sty 09, 2012 18:12 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Strasznie się zapuściłam w rozliczeniach, ale przed chwilą posprzątałam. Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie naszych PostPaluszków! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hikiko za 100 od Ciebie kupiłam tydzień temu suchego Hillsa wątrobowego. Zapłaciłam za paczkę 87,50, resztę 12,50 doliczyłam do funbduszu całościowego. Może tak być?

Co do imion, szczególnie jeśli chodzi o koty chore - jeśli już jakieś mają, to nie zmieniajmy proszę (no chyba, że to 65 Gwoździk, albo... Podpasznik ;) :ryk: ) W ten sposób i my, i opiekunowie wiemy o kogo chodzi. Przy 100 kotów, i ciagłych zmianach to jest trudne do ogarnięcia ;)

Zatem nerkowy zostaje Pac Pac, A Dziadzio Mróz, Dziadziem Mrozem. A wątrobianka może zostać Hesia, a niech Magaaaa ma ;) :P A rudy jest Niuniek.

A na koniec się dorzucam i rozliczam.

:kotek: :kotek: :kotek: DZIESIĄTAK NA ŻYCIE :kotek: :kotek: :kotek:
30 pln - ZuzCat - dotrało
20 pln - Ef25 - dotarło
25 pln - dotarło
10,50 pln - alareipan - dotarło
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kto ma chęć dołączyć? Mamy 17 tymczasów :roll:

Jeśli ktoś przelał do Jamkasici, to proszę o znak - dopiszę :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon sty 09, 2012 18:20 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

alareipan pisze:A wątrobianka może zostać Hesia, a niech Magaaaa ma ;) :P

:dance: :dance2:
Dziekuję, miło mi zostać matką chrzestną :piwa:

Zaś względem jej małej siostrzyczki - bliźniaczki - buraski: nie macie pojęcia co to za rozkoszny mikrokotek. No zakochana jestem do obłędu!
Jest słodka, milutka, śliczna, i... żarta do nieprzytomności.
jest już zaszczepiona, a w przyszłym tygodniu chyba będzie miała sterylkę :ok:

Oficjalnie nosi imię Sekhmet, ale w rodzinie ma ksywkę Kotek-Scurek.
Ostatnio edytowano Pon sty 09, 2012 18:38 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Pon sty 09, 2012 18:33 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

to coś tak jak mój-brat Śnieżki-oficjalnie Śnieżek, z nadania jak przyjechał Kangoo a my mówimy do niego ...Piesunio :ryk: ,bo merda ogonkiem bezustannie i musi że z radości - bo to bardzo radosny Pisunio jest :kotek: :ok: :ok: :ok: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]