Pestka, Ogryzek, Pigo, Olek & Orka. Bury trójłapek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 30, 2011 15:46 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Alyaa pisze:Zanim gdziekolwiek Ją wyślemy Pchełka musi najpierw mieć szwy posterylkowe zdjęte ;)
Inuś, zgłaszasz się na ochotniczkę do adoptowania Małej? 8)

Ja tak - tylko Duża mówi, że ja się nadaję na dręczycielkę, nie na opiekunkę...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob gru 31, 2011 16:44 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie sty 08, 2012 23:29 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Przeprowadziliśmy dzisiaj z TŻ operację obcięcia pazurów całemu stadu... Jestem zszokowana efektem - nie mam żadnego, ani jednego, malutkiego zadrapania 8O 8O 8O
A z całego towarzystwa najbardziej wyrywał się... Ogryzek ;) Nie znosi zabiegów pielęgnacyjnych. A na dokładkę Go czesałam :twisted:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie sty 08, 2012 23:34 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Pchełka na szafie
Obrazek

W tle Ogryń
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dłuuuuga Pchła
Obrazek Obrazek

Na pierwszym planie Ogryzek też jest
Obrazek

Alyaa

Post » Nie sty 08, 2012 23:41 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

I na dokładkę Królewska Pchełeczka ;)
Obrazek

Alyaa

Post » Wto sty 10, 2012 14:37 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

MaryLux pisze:Biedny Ogryzuś :placz:
Inka

Raczej biedna, podrapana Duża... Ogryń ma się baaaardzo dobrze :kotek:

Alyaa

Post » Wto sty 10, 2012 14:56 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Alyaa pisze:I na dokładkę Królewska Pchełeczka ;)
Obrazek

No, TAKIE pchełki to mozna mieć :mrgreen: Sama rozkosz :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto sty 10, 2012 16:00 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Pchełka się fajniutka strasznie zrobiła. Mruczy niesamowicie głośno, pakuje się do nas do łóżka, czasem jak strzeli mi baranka w nos to się zastanawiam czy nie skończy się złamaniem - mojego nosa oczywiście. Przyjdzie sama, przytuli się, poleży obok, ale tylko chwilę - zaraz ma coś ważniejszego do zrobienia. Najczęściej jest to Ogryzek, któremu trzeba wskoczyć na głowę albo Presto - tego trzeba "utłuc". Jak patrzę na nich bawiących się to gęba mi się cały czas śmieje :1luvu: Mała uwielbia nakrętki, szczególnie te leżące na blacie, które może zrzucić, pomaltretować i wrzucić gdzieś w zakamarek, szczególnie gdy są potrzebne do zakręcenia butelki :twisted: Ostatnio ukradła mi wacik kosmetyczny, ale zrobiła to z takim wdziękiem i urokiem, że tylko się przyglądałam i uśmiechałam :1luvu:

Alyaa

Post » Wto sty 10, 2012 20:03 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, jakie fajne wieści o Pchle :)

MaryLux

Post » Śro sty 11, 2012 15:20 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Ale wzięta na ręcę protestuje bardzo i zawzięcie i moment się wyrywa :? Nauczyła się tego od chłopaków... Przy obcinaniu pazurów protestuje jakby nie wiadomo co Jej się działo... Dobrze, że po kociemu i nie rozumiemy inwektyw, które rzuca pod naszym adresem ;)

Alyaa

Post » Czw sty 12, 2012 11:30 Re: Pestka i Ogryzek, Pigo+Presto+Pchełka - kryształowo...

Napisałam wierszyk, zapraszam :) Inka

MaryLux

Post » Wto sty 17, 2012 9:58 Re: Pestka i Ogryzek,Pigo+Presto+Pchełka - przerobię na futra...

Może ktoś chce miłą, grzeczną i sympatyczną trzyletnią szylkretkę?!?!?

Przychodzi zmęczona Duża po pracy, z zamiarem nadrobienia domowych zaległości książkowo-ogłoszeniowo-komputerowych, i co...

Na wstępie musiałam się ugimnastykować, żeby tak postawić buty na ociekaczu, nie wstawiając w koci mocz... No super - TŻ nie posprzątał po porannej niespodziance :? Na szczęście nie odebrał telefonu, więc, chwilowo, ominął Go ochrzan. Minęłam przedpokój, kieruję się w stronę pokoju - dlaczego mam z całego mieszkania zrobioną kuwetę?!?!?!? Czy jest jakieś miejsce, gdzie nie żwirku? Zdjęłam kozaki z ociekacza, postawiłam obok i wzięłam się za sprzątanie kuwet i ogarnięcie piaskownicy. Zamiotłam kuchnię (tak, tam też był żwirek), pół pokoju i przystąpiłam do czyszcenia drugiej części lokalu. A tu niespodzianka od któregoś :kotek: Moje śliczne czarne kozaki ktoś zalał :crying: :crying: :crying: Yhy, czyli jednak TŻ rano posprzątał... Jak już całość ogarnęłam (czyszcząc jedną kuwetę dwa razy, bo jeden czyścioszek nie mógł się zdecydować wcześniej :evil: Jak potem wszedł kolejny to machnęłam ręką. Trzy razy w ciągu 10 minut nie będę czyścić TEJ SAMEJ kuwety! O!) wchodzę do kuchni i staje w drzwiach "z pieśnią na ustach": K***A MAĆ!!! Tym razem któreś :kotek: baaardzo, ale to baaaardzo potrzebowało zjeść trawy. Tak bardzo, że wywalił całą zawartość pudełka na blat i podłogę... Cóż mi pozostało? Znowu latała z miotłą :? Nakarmiłam towarzystwo, nastawiłam pralkę (przy okazji myjąc część podłogi w łazience, bo się okazało, że płyn sie wylał), zdejmuje suche pranie i słyszę łomot w łazience. Kotecek bardzo chciał wskoczyć na kibel i zrzucił mokry ociekacz. Znowu na kolana - wytrałam podłogę, schowałam czyste ciuchy. Ufff, wreszcie chwila spokoju - mogę siąść do laptopa i się odstresować. CO?!?!?!? :conf: Już po godz. 20?!?!? :conf: Ale jak? Gdzie? Kiedy? :strach: Przecież przed chwilą, o 17.30, wróciłam do domu :strach: Co się stało z moimi wolnymi 2,5 godzinami??? :crying:

Przerobię całe towarzystwo na futra :evil: Może chociaż zarobię na nowe kozaki :cry:

Alyaa

[poprzednia][następna]