Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 07, 2012 23:16 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Małgocha Pe pisze:Mnie możesz wpisać tak jak ostatnio czyli piątek Składowa,sobota Składowa i PKS.

Dzięki! :)
Uzupełniłam.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Sob sty 07, 2012 23:20 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

LunaKlara pisze:Kasiu wpisz mnie na niedziele. Tylko ja nie chodze na poczte przy PKP bo nawet nie wiem gdzie jest stado

Poczta była wpisana, bo skopiowałam.
Ja też od pewnego czasu nie zostawiam tam karmy, bo nie ma już gdzie.
A zostawianie na chodniku nie jest chyba bezpieczne dla kotów :(
Dawno też nie widziałam tam kotów.
Mam nadzieję, że może ktoś inny dokarmia jakieś koty w innym miejscu i te nasze zmieniły "kelnerów"...

kasia_5000

Post » Sob sty 07, 2012 23:25 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

kussad pisze:Czy czasem będziecie miały jakieś wydarzebnia na FB dla Waszych kotów - chętnie je udostępnię i zaproszę swoich znajomych :ok:

Przydaloby sie wydarzenie pt "przyjazne miejsce przy domu dla bezdomnych kotow z PKS/PKP" bo one wkrotce straca swoje miejsca pobytu w zwiazku z budowa dworca...

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob sty 07, 2012 23:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Ja poniedziałek i piątek pks. A które koty maja teraz najgorzej i ile ich tam jest, tzn. ze względu na budowę? Może by przenieść to najbardziej zagrożone stado do tego na pks bo tu póki co jest chyba jeszcze najlepiej, przynajmniej nie wjechały jeszcze koparki ani nic podobnego.
Nad tym środkiem trzeba pomyśleć, bo ta mała szara często się tak dusi. Jeżeli to by kosztowało do 20zł to ja moge przelać komuś kasę bo ja oprócz Polanki to nigdy nie byłam u żadnego weta w Poznaniu, nawet nie wiem gdzie są . Wtedy trzeba by było podzielic między siebie ten proszek żeby każda co ma dyżur nasypała kotom do jedzonka żeby to towarzystwo odrobaczyć.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Sob sty 07, 2012 23:37 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Małgocha Pe pisze:
moorland pisze:A mnie się wydaje, że ulica Rynek Jeżycki to ta pomiędzy Dąbrowskiego a Słowackiego

aaaa to tam gdzie poczta tuż za rynkiem,no patrz nigdy się nie przyjrzałam jaka to ulica :oops:
No ale tak jak wspomniałam kiedyś Kasi żem rodowita poznanianka a Poznania nie znam.Jedyne co u mnie dobre to pamięć wzrokowa.

ee tam, ja też żem rodowita i też tylko swój fyrtel znam, a na Dębcu na przykład to jak żyje nie byłam :wink:

kussad pisze:Czy czasem będziecie miały jakieś wydarzebnia na FB dla Waszych kotów - chętnie je udostępnię i zaproszę swoich znajomych :ok:

a to co mam na dole podpisie to nie jest wydarzenie? Ja fejsbukowa nie jestem to się nie znam

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Sob sty 07, 2012 23:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

miki27 pisze:Ja poniedziałek i piątek pks. A które koty maja teraz najgorzej i ile ich tam jest, tzn. ze względu na budowę? Może by przenieść to najbardziej zagrożone stado do tego na pks bo tu póki co jest chyba jeszcze najlepiej, przynajmniej nie wjechały jeszcze koparki ani nic podobnego.
Nad tym środkiem trzeba pomyśleć, bo ta mała szara często się tak dusi. Jeżeli to by kosztowało do 20zł to ja moge przelać komuś kasę bo ja oprócz Polanki to nigdy nie byłam u żadnego weta w Poznaniu, nawet nie wiem gdzie są . Wtedy trzeba by było podzielic między siebie ten proszek żeby każda co ma dyżur nasypała kotom do jedzonka żeby to towarzystwo odrobaczyć.

Uzupełniłam.
Na razie nie przenosimy żadnego stada, a już na [pewno nie z PKP na PKS i odwrotnie, bo za chwilę to wszystko i tak będzie placem budowy.
Co do środka na odrobaczenie, to muszę się zastanowić.
W sumie to nie ma pewności, czy to są robaki.
Tzn. pewnie wszystkie są zarobaczone, ale niekoniecznie to musi być przyczyna tego kaszlu...

kasia_5000

Post » Sob sty 07, 2012 23:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Wydarzenia raczej mają datę, a to się wydaje takie stałe raczej, jak na to patrzę, więc chyba inna kategoria ;)

idaemean

Od: Czw gru 22, 2011 9:33

Post » Nie sty 08, 2012 0:02 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dziewczyny mają stronę, to też w sumie całkiem nieźle :)

Trochę mało fanów tylko, ale za to są bardziej wartościowi - bo nie uciekają i nie giną z każdym wydarzeniem.
Wydarzenie warto tworzyć też jako strona, powinniście to mieć w opcjach po lewej tam, jakoś pod zdjęciami, dziwne, że tego nie widzę, u nas widać: http://www.facebook.com/Warszawskie.Koc ... Tymczasowe
I bardziej nieco uporządkować zdjęcia i je opisać, żeby było wiadomo, które konkretnie koty szukają czego.
Ogólnie, zachęcam do poznania strony WKDT - tam to jest w miarę logicznie ogarnięte - w albumach staram się umieszczać nasze, warszawskie koty szukające domów, w wydarzeniach są raczej takie pilniejsze interwencje, które wrzuca kussad.

Z punktu widzenia Waszej fajne jest to, że możecie wchodzić w interakcje, np. tagując w postach. Czyli np. piszesz post:
"@Poznań to Twoje rodzinne miasto? Poznaj jego koty!"
I wtedy facebook automatycznie powinien Wam umożliwić opcję otagowania fanpage'u Poznania, który ma ponad 74 tysiące fanów: http://www.facebook.com/pages/Pozna%C5%84/119761718126
I to się nawet wyświetli na ich ścianie :) można się też dogadać, żeby oni o Was napisali, tam jest podany do nich mail - wtedy będziecie miały większe zainteresowanie :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 08, 2012 0:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Strona chyba dopiero utworzyła się wczoraj :wink: a nasza administratorka wyjechała na weekend :oops: więc na razie trochę stoi. Zdjęcia kotów do adopcji załadowałam wczoraj na imageshacka, zdjęcia kotów szukających DT również, będą też nasze koty w nowych domach i wydarzenia (chyba jakoś tak) o kotach, w ciężkim stanie do leczenie, na razie wisi tylko kilka zdjęć dzikusków. Mamy przygotowane też zdjecia "przed i po" :D czyli takie jakby forumowe przemiany. Niestety jakoś tak się złożyło, że my nie za bardzo się znamy na FB, więc stronę wzięła pod swoje skrzydła Etka, więc te zdjęcia wylądują na stronie pewnie w poniedziałek.

Wszystkie wskazówki są bardzo cenne, dziękujemy :1luvu:

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie sty 08, 2012 0:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Oooo, to jak z wczoraj, to super macie wynik :ok:

Drugi mój fanpage to ten: http://www.facebook.com/pages/Dom-Tymcz ... 3878650800
Tutaj nie ma wydarzeń, tylko same albumy - koty gotowe do adopcji mają mnóstwo zdjęć i pełne opisy z namiarami, koty świeżo co zgarnięte w ramach jednej "akcji" mają wspólne albumy, do tego jest dział "za tęczowym mostem" i wspólny dla wszystkich "w nowych domach" :)

Ogólnie to zapowiadacie się nieźle :ok:
Chociaż największą skuteczność dla nagłych akcji mają chyba właśnie wydarzenia - jeśli się zna dużo ludzi...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 08, 2012 9:53 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dziewcczyny mam prosbe, poszukuje kogos z ulicy Naramowickiej i Swierczewa. Bede ogromnie wdzieczna za pomoc

mundziowa

Od: Nie mar 06, 2011 16:41

Post » Nie sty 08, 2012 10:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Świerczewo to ja. Ale jestem do jutra do 6 rana w Poznaniu tylko.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 08, 2012 11:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

To jak, uda mi się kogoś znaleźć ? :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie sty 08, 2012 11:51 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Ja chętnie Kinia ale jutro o 6 wyjeżdżam do Lublina a dzisiaj już nie mam czasu. Może ktoś inny ma wolną chwilkę :?:

EDIT: Ankieta odnośnie rozszerzenia koalicji dogo-miau do krakvetu :arrow: viewtopic.php?f=8&t=137688
Myślę, że warto zagłosować i się wypowiedzieć w tej sprawie. Chodzi o rozszerzenie o króliki i inne drobne stworzenia.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 08, 2012 12:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

kasia_5000 pisze:
GRAFIK 09.01-15.01.2012

PKP
pn. -
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - Jarka
sob. - merka_85
ndz. - LunaKlara/ Polanka ?

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - Małgocha Pe
sob. - Małgocha Pe
ndz. - LunaKlara

PKS
pn. - miki27
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - miki27
sob. - Małgocha Pe
ndz. - LunaKlara

Będę dzisiaj na PKP i mogę nakarmić koty.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia][następna]