monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 07, 2012 18:35 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

o kurcze, pamiętam Uno :( pamiętam go ze Mszy dla Zwierząt w Kalonce...świetnie się wtedy bawił z Maćkiem :(

Uno [*]
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 07, 2012 18:51 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

tak, rzeczywiście, był to pies, który naszym zdaniem nigdy się nie smucił, zawsze uśmiechał się pełną gębą i machał ogonem, super też przeciągał się liną i kochał piłki
pewnie teraz nie robi nic innego tylko aportuje za Tęczowym Mostem
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob sty 07, 2012 20:08 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

Dla Uno... (*). Moja mama chce adoptować psa ze schroniska, więc może wiosną po jakiegoś zawitamy.
Zajrzałam na Twój wątek Magija, bo chciałam Cię lepiej poznać. Masz piękne koty i gadzik też niczego sobie. :wink:
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Sob sty 07, 2012 20:14 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

Uno [']
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob sty 07, 2012 20:30 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

mojekoty pisze:Dla Uno... (*). Moja mama chce adoptować psa ze schroniska, więc może wiosną po jakiegoś zawitamy.
Zajrzałam na Twój wątek Magija, bo chciałam Cię lepiej poznać. Masz piękne koty i gadzik też niczego sobie. :wink:

witaj - poznałyśmy się w niezbyt miłych okolicznościach
dziękuję za komplementy, zgadzam się w 80% :mrgreen: Piękne, niepiękne ale mają dobre serca :mrgreen:
Obrazek

Magija

Post » Sob sty 07, 2012 23:16 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

Uno [']
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie sty 08, 2012 19:24 Re: monochromatycznie i nie tylko - Uno [']

o kurcze :( biedny dziadyga... ale z tej drugiej strony musi być lepiej, po prostu musi...
lataj zdrowy, Uno [']
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 13, 2012 5:11 Re: monochromatycznie i nie tylko

Jakiś czas temu, niedługo po mojej diagnozie ktoś mi podsunął nazwę Fundacji pomagającej chorym na raka kobietom. Dla większości osób, które nigdy nie spotkały się z rakiem u bliskich lub u siebie samo to słowo budzi strach. Ja tez się bałam – bałam się tego, że wszędzie gdzie nie trafię będzie towarzyszył mi smutek, lęk, niepewność. Wszystkie informacje, które wertowałam na temat swojej choroby były czysto medyczne. Ja potrzebowałam ludzi – żywych dowodów na to, że z chorobą nowotworową można żyć. Znajdywałam piękne blogi wojowniczek, kobiet, które się nie poddawały ale które już zgasły – w końcu przestałam szukać ze strachu przed kolejnymi odkryciami. Boję się teraz? Trochę się boję, jednak staram się nie dopuszczać tego do świadomości, staram się być całą sobą, czerpać radość z tego, że jestem. I mieć plany.

Zajrzałam więc na stronę Fundacji Rak’n’Roll – bo nazwa, pozytywne emocje, coś szalonego, coś innego. Informacja o warsztatach stylizacji i wysłany od razu mail ze zgłoszeniem. Muszę tam być, muszę dla siebie, zrobić coś na co nigdy wcześniej nie miałam okazji, odwagi, na co żal byłoby mi poświęcić pieniędzy, co było „nie dla mnie”.
Warsztaty były niesamowite, odkryłam w sobie piękno, nie przyodziane w kreacje – bo w sumie niezbyt dobrze czułam się w stylizacjach ubraniowych. Mam swoją własną szafę moich ukochanych 3 kolorowych ubranek, dżinsów, t-shirtów, kubraczków i innych. Odkryłam piękno w sobie. Przełamałam się i zdjęłam czapkę, pokazałam zupełnie łysą głowę i jestem z tego bardzo dumna! Już od początku swojej choroby otwarcie mówiłam „mam raka” bo nie chcę tego ukrywać, nie chcę wstydzić się czy chować z powodu choroby, której przecież sobie ni wybrałam, która może spotkać każdą z nas. Chcę otaczać się ludźmi, którzy nie będą traktować mnie jak zgniłego jajka, którzy pomogą mi widzieć to co jest ważne.

Warsztaty dodały mi odwagi.

To moje przełomowe zdjęcie, łysolkowe, jestem z niego bardzo dumna
Obrazek

Zdjęcia z warsztatów - ciągle jeszcze bez przemiany na którą czekam z niecierpliwością można zobaczyć sobie tutaj http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 233&type=1
Obrazek

Magija

Post » Pt sty 13, 2012 8:29 Re: monochromatycznie i nie tylko - warsztaty Rak'n'Roll

oj, Madziu, popłakałam sobie czytając tego posta ...
ale tak pozytywnie sobie pochlipałam - głównie dlatego, że bardzo jestem z Ciebie bardzo dumna. Z tego, jak sobie radzisz z chorobą, i za całokształt :1luvu:
Nieustająco przesyłam jak najlepsze myśli i kciuki :ok:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sty 13, 2012 8:40 Re: monochromatycznie i nie tylko - warsztaty Rak'n'Roll

Najważniejsze to pozytywne nastawienie :ok:
Pooglądałam sobie fotki, w tych dłuższych blond włosach chyba bym Cię nie poznała :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 13, 2012 8:52 Re: monochromatycznie i nie tylko - warsztaty Rak'n'Roll

Ja obejrzałam sobie fotki na Facebooku, bardzo mi się podobały. Widać, że spotkałaś tam wiele pozytywnych osób. I widac, że było Ci to wszystko bardzo potrzebne.
Nie każdy ma odwagę iśc na takie warsztaty, nie każdy ma odwagę otwarcie mówić o chorobie. A mi się wydaje, że to lepiej że tego nie chowasz bardzo w środku tylko uzewnętrzniasz, bo to dla Ciebie samej lepiej.
Buziaki w kształtną główkę :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 13, 2012 8:55 Re: monochromatycznie i nie tylko - warsztaty Rak'n'Roll

Ja właśnie też Cie nie poznałam. Będziesz bogata:)
W blondzie wyglądasz super:)
Trzymam kciuki i też Madziu jestem z Ciebie dumna.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt sty 13, 2012 9:29 Re: monochromatycznie i nie tylko - warsztaty Rak'n'Roll

Obrazek

Udanego Dnia Czarnego Kota :balony:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt sty 13, 2012 9:51 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze: Chcę otaczać się ludźmi, którzy nie będą traktować mnie jak zgniłego jajka, którzy pomogą mi widzieć to co jest ważne.

bo jesteś mądra. Bo wiesz, że choroba to nie kara. Bo masz plany i codzienne, normalne życie. Bo codziennie rano wstajesz, karmisz inwentarz i idziesz po bułki.
Ale są niestety tacy, którzy oczekują od otoczenia właśnie takiego traktowania, jakby już na marach leżeli. A wtedy ciężko jest obcować z taką osobą, nie wiesz, co powiedzieć, spuszczasz wzrok widząc czapeczkę na łysej głowie, motasz się w rozmowie, żeby tylko nie dotknąć tematu choroby, choćby chodziło o głupi katar. A to bez sensu, dla obu stron.

Masz ładną łepetynkę - taką klasyczną, kształtną. Ale czapę załóż, bo Ci mózg zmarznie ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 13, 2012 11:15 Re: monochromatycznie i nie tylko - warsztaty Rak'n'Roll

Witaj. Na razie nie można oglądać zdjęć na fb ale zapewne będą bardzo fajne.
I cieszę się, że trafiłam na Twój wątek.
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twoich bliskich Magdo :)

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

[poprzednia][następna]