Miau Adopcje(11 do adopcji, 3 z budek, 3 rezyd.+TIGRA)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 16:48 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

Sabina ja doradzam psinkę z Warszawy .Właściciele tej psiny z Gdańska w końcu się zgłoszą i będziesz znowu przeżywać utratę psa.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob sty 07, 2012 17:14 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

Jack Russel terier - mały i bardzo zabawowy .
TŻ ma , świetna jest.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob sty 07, 2012 17:19 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

MagdaGdynia pisze:jak byl juz bardzo chory, i robil pod siebie, to mial takie smutne spojrzenie, wiedfzial, ze jest ciezarem chyba, przepraszal, ze brudzi ... mysmy go na spacer wyprowadzalai podkladajac mu pod pupke recznik i trzymajac tak jak na wysięgniku.... ale potem juz sie meczyl i przepraszal chyba, ze sprawia taki klopot, leki juz nie pomagaly, i wet powiedzial, ze peis sie meczy...

to byl taki madry pies, ze do teraz za nim placze, mimo ze kocham spaniela.

Buka też na spacery chodziła podwieszona na ręczniku, dokładnie tak samo :( I też było widać jaka jest zażenowana. Usiłowaliśmy wytłumaczyć jej, żeby zrobiłą co trzeba na kaflach w lazience.. ale nie, ona zbyt dobrze wychowana... trzeba było wyprowadzać.. a schodów tyle po drodze :(
Aż któregoś dnia.. dokladnie w 50 urodziny mamy.. tata do mnie zadzwonił i powiedział, że Buka przestala się uśmiechać. Kto ma psa, ten wie, co mam na myśli. Buce zgasło spojrzenie. Widzieliśmy, że to ten dzień... Odeszła w domu, tata byl przy niej. Ja w tym czasie siedziałam na łące i żegnalam ją z oddali.

Nożesz kurde no. Idę po chustki :(
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob sty 07, 2012 21:19 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

jet owczarek, super sunia, miziasta, grzeczna, dobrze ułożona, piękna, kocha dzieci, dla kotów ok. moje koty się nie znosiły- a teraz koalicja wszystkie przytulone jak owieczki na podusi na lodówce w kuchni. piesek się nas słucha, chodzi przy nodze, zna komendy, do rany przyłóż. podwórko jest dla niej ok i dom też :) nie wybredna, pierwsze spacerki zaliczone. była u psa sąsiadów- przyjaźń się nawiązała. strzał w dziesiątkę. szkoda misi z warszawy, ale to rysio wybrał psa. a mi ta decyzja pasuje. ma na imię- Rumba junior :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob sty 07, 2012 21:54 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

no i super. piekna jest. wlasciciele pewnie juz by alarm podniesli i by znalezli jakby chcieli...

gdybys potrzebowala tak na wszelki wypadek na jakies specjalne wyjscia czy cos do autobusu to chyba mam po dukacie kaganiec. jakby trzeba bylo zeby byl to mow.

Warszawskiej psiny szkoda bo pewnie bedzie jej trudniej znalezc dom ...

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Nie sty 08, 2012 0:47 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

Teraz jeszcze bardziej nie mogę doczekać się, aż uda mi się znaleźć czas i Cię odwiedzić na tym drugim końcu świata ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie sty 08, 2012 11:15 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

KaleidoStar pisze:
MagdaGdynia pisze:jak byl juz bardzo chory, i robil pod siebie, to mial takie smutne spojrzenie, wiedfzial, ze jest ciezarem chyba, przepraszal, ze brudzi ... mysmy go na spacer wyprowadzalai podkladajac mu pod pupke recznik i trzymajac tak jak na wysięgniku.... ale potem juz sie meczyl i przepraszal chyba, ze sprawia taki klopot, leki juz nie pomagaly, i wet powiedzial, ze peis sie meczy...

to byl taki madry pies, ze do teraz za nim placze, mimo ze kocham spaniela.

Buka też na spacery chodziła podwieszona na ręczniku, dokładnie tak samo :( I też było widać jaka jest zażenowana. Usiłowaliśmy wytłumaczyć jej, żeby zrobiłą co trzeba na kaflach w lazience.. ale nie, ona zbyt dobrze wychowana... trzeba było wyprowadzać.. a schodów tyle po drodze :(
Aż któregoś dnia.. dokladnie w 50 urodziny mamy.. tata do mnie zadzwonił i powiedział, że Buka przestala się uśmiechać. Kto ma psa, ten wie, co mam na myśli. Buce zgasło spojrzenie. Widzieliśmy, że to ten dzień... Odeszła w domu, tata byl przy niej. Ja w tym czasie siedziałam na łące i żegnalam ją z oddali.

Nożesz kurde no. Idę po chustki :(

Mnie tez chustki potrzebne :cry: Jak mnie takie historie wzruszaja... Zaraz sobie mysle, jak to bedzie, gdy przyjdzie zegnac sie z moimi futrami :cry: Chyba tego nie przezyje! Choc wiem, ze niebawem moze nadejsc taki moment dla mojej kilkunastoletniej kotki :(
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Nie sty 08, 2012 13:56 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

sabina skaza pisze:jet owczarek, super sunia, miziasta, grzeczna, dobrze ułożona, piękna, kocha dzieci, dla kotów ok. moje koty się nie znosiły- a teraz koalicja wszystkie przytulone jak owieczki na podusi na lodówce w kuchni. piesek się nas słucha, chodzi przy nodze, zna komendy, do rany przyłóż. podwórko jest dla niej ok i dom też :) nie wybredna, pierwsze spacerki zaliczone. była u psa sąsiadów- przyjaźń się nawiązała. strzał w dziesiątkę. szkoda misi z warszawy, ale to rysio wybrał psa. a mi ta decyzja pasuje. ma na imię- Rumba junior :)

Super, ze psina okazała sie taka fajna :ok: Powodzenia i dużo radości z psiny :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie sty 08, 2012 21:03 Re: Miau Adopcje(2 PKDT, 8 pryw.interwencje, 4 z budek,3 rezyd.)

Na prośbę Sabiny
przedstawiam Rumbę -Junior!
Obrazek
pozdrawiam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon sty 09, 2012 21:43 Re: Miau Adopcje(10 do adopcji, 4 z budek, 3 rezyd.)

Rumba junior to fajny psiok, trochę jeszcze zalękniony, trochę niesmiały ale do dzieci i kotów zero agresji, ans się słucha.
nie wiem czy ja jestem jakaś głupia, ale nadal płacze za moją rumbą wilczastą.
nowy pies niestety złagodził rozpacz na jeden dzień.
do tego dramat- dostałam nowe zdjęcia z hotelu dla psów z warszawy psinki misi, okazało się ze sunia jest od roku w hotelu a nie w DT :( :cry: gdybym miała taką informację nigdy bym nie dopuściła do adopcji rumby juniora- bo na nią była masa chętnych, a mi w adopcji po prostu pomogło moje nazwisko i renoma vivy.
kocham tego nowego psioka, nic jej nie brakuje u nas- ale jak wczoraj dostałam pełną historię życia misi, plus zdjęcia na których wygląda jak mój zmarły pies- serce mi stanęło. to była sunia dla mnie- to był mój pies tylko mi przeznaczony.
rumba junior to był wybór rysia, cudna, dobra, madra, też po przejściach- ale pies rasowy- ja każdy chciał......a mojej misi nie...........
maria wstaw prosze misi fotkę na forum, ja jej osobiście będę saukać nowego domu, pokryję koszty sprowadzenia jej z warszawy. boże serce mnie boli, bo ja sądziłam ze mieszka w DT, a ona nie am domu :(
znów nie umiem się cieszyć z tego co mam.........
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon sty 09, 2012 21:53 Re: Miau Adopcje(10 do adopcji, 4 z budek, 3 rezyd.)

to moze poszukaj wspolnie zryskiem domu dla rumby juniora i wez misie bo jak masz cale zycie zalowac, ze wzielas nie tego psa, to sie to odbije i na tobie i na psie.

MagdaGdynia

Post » Śro sty 11, 2012 18:07 Re: Miau Adopcje(10 do adopcji, 4 z budek, 3 rezyd.)

szybki bazarek

dziękuje darczyńcy za przekazane fanty
viewtopic.php?f=20&t=137832
Obrazek

maria_kania

Post » Pt sty 13, 2012 9:08 Re: Miau Adopcje(10 do adopcji, 4 z budek, 3 rezyd.)

zapraszam na nowy Wątek!
viewtopic.php?f=1&t=137883
Ostatnio edytowano Pt sty 13, 2012 18:18 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maria_kania

Post » Pt sty 13, 2012 17:55 Re: Miau Adopcje(10 do adopcji, 4 z budek, 3 rezyd.)

maria_kania pisze:zapraszam na Wątek!
viewtopic.php?f=1&t=137883&p=8438860#p8438860

link nei dziala

MagdaGdynia

Post » Nie sty 15, 2012 14:43 Re: Miau Adopcje(10 do adopcji, 4 z budek, 3 rezyd.)

Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]