S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 18:16 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

8O
ja tez jestem w szoku, przeciez oni się znają od zawsze :(
Madleine- ja myślę, ze Figiel tak bardzo przezywa to ,że znów ma dom, że jest zazdrosny nawet o swojego kompana. Figiel jest dopiero co kastrowany, hormony na bank jeszcze mu sie nie wyciszyły
Jeśli Was stać można kupić faliwaya do kontaktu-to kocie feromony
albo napiszcie do forumowej ryśki-ona przyrządza krople Bacha dla konkretnych przypadków, jest tez behawiorystą- może pomoże http://www.czarny-kot.pl/
Choć ja tez myśle ,że to kwestia czasu tylko.
Pisz, wygaduj się ile tylko chcesz, zawsze moiożesz tez zadzwonić do mnie=pamietaj

Tania- piękne fotki :1luvu:

aaa. no i zgłaszam- bo zapomniałam ,że syjameczka, która szukała domu, juz go znalazła

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sty 06, 2012 18:33 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ja rowniez mam nadzieje,ze to kwestia czasu i sie niedlugo dogadają. Narazie spały i był spokoj. Teraz jedzą ( łakomczuchy z nich straszne :) ale suchego wogole nie chca jesc ) . Czekam na dalszy rozwoj wypadków i dam znac :)
Jeszcze raz dziękuje za pomoc!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt sty 06, 2012 19:06 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

a ja mam pytanie do speców facebookowych :wink:
nasze 'niekochane' mozna tylko polubić czy da się dodać do znajomych ?
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt sty 06, 2012 19:20 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ja jeszcze w sprawie agresji. Czasem sprawdza sie też chwyt za kark i przytrzymanie. To jest pokazanie kto rządzi. Ale ja myślę, że im nic nie trzeba wielkiego tylko troche cierpliwości.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 06, 2012 20:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Madleine rozumiem Twój stres - zeszłej wiosny mój Tituś, oaza dobroci i opiekuńczości nagle zwariował i zaczął atakować pozostałą dwójkę. Tak jak opisałaś Figielka - latał i domagał się pieszczot, a jak tylko któreś z pozostałych wyściubiło nos - futro leciało. Okazało się, że przyczyną były hałasy związane z remontem dachu. Może u Was jest coś, co Figla denerwuje, remont u sąsiadów, aromatyczne odświeżacze powietrza w kontaktach, buczący filtr w akwarium? Jeśli sytuacja się nie poprawi w najbliższym czasie też proponuję feliwaya, u mnie zdał egzamin. Trzymam :ok: za dotarcie.
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Sob sty 07, 2012 0:56 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

tangerine1 pisze:a ja mam pytanie do speców facebookowych :wink:
nasze 'niekochane' mozna tylko polubić czy da się dodać do znajomych ?
niestety da się tylko polubić gdyż to organizacja nie osoba :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob sty 07, 2012 1:00 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka pisze:Ja jeszcze w sprawie agresji. Czasem sprawdza sie też chwyt za kark i przytrzymanie. To jest pokazanie kto rządzi. Ale ja myślę, że im nic nie trzeba wielkiego tylko troche cierpliwości.
Lidka próbowałam tego samego i m pomogło ale każdy koci charakter inny, ''ten się tego chwyci inny nie'' :D
Madleine idzie ku lepszemu, kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob sty 07, 2012 12:07 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

A więc tak z nowych wiadomosci :

Nocka za sprawa Figla ciezka - jego imie chyba nie jest przypadkowe :)
Figiel ma ogromny popęd płciowy i całą noc probowal maltretowac nasza posciel w celu zadowolenia sie ( czy to mozliwe po kastracji ????? ) Sciagalismy go z lozka do 7 rano ,a on nei dawal za wygraną.Darl sie w nieboglosy i ze zlosci szarpal firanki.Kompletnie nie wiem czemu on w nocy nie spi tak jak Ozi. no i znaleziona pchełka wiec dziś trzeba jechac po kropelki.Co zrobić żeby obnizyc Figlowi ten popęd? Bo myslalam,ze po kastracji tak nei powinno byc...
Ozzy gdzieczny jak aniolek - w nocy tylko 1 bojka i 2 klotnie. Myslicie ze moge ich dzis zostawic samych na kilka godzin?
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Sob sty 07, 2012 13:31 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ja bym na początek obcięła Figlowi pazurki
Nie będzie niszczył a i mniej uszkodzodzi Oziego w czasie walk
No i może na noc zamknąć łobuziaka do transporterka
Początkowo będzie płakał ale potem kiedy cały dom już będzie cichutki też zaśnie
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob sty 07, 2012 13:34 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sty 07, 2012 13:36 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

wlasnie dzis mamy zamiar mu obciac pazurki bo pozyczylam obcinaczki ,jeszcze tylko kropelki dzis na pchly kupimy i zrobimy SPA:)
Co do miauczenia to nawet jak caly dom śpi,jest cicho to on chodzi i robi koncert wiec jakby byl w transporterze to chyba by bylo jeszcze gorzej i nie wiem czy mam sumienie go zamykac w transporterku....:(
Ale dzis rano byla smieszna sytuacja : Figiel przechodzi obok Ozziego i Ozi juz sie zjezyl,zaczal buczek i syczec ma figiel podszedl polizał go w nos i poszedł - mam nadzieje,ze to pierwszy krok do zgody :) Teraz oboje smacznie śpią.
A z tym popędem to normalne? Tak juz mu zostanie czy to efekt niedawnej kastracji ?
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Sob sty 07, 2012 13:54 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

popęd minie,
tylko troszkę musi potrwać az poziom hormonów spadnie,
on teraz jest jeszcze dodatkowo pobudzony po siedzeniu w klatce,
musi wyładować nadmiar zgromadzonej energii.
nie pozwólcie mu się za bardzo wysypiać w dzień i wybawcie porządnie wieczorem, musi załapać rytm dnia i nocy,
do wybawiania kota świetnie nadaje sie laserek, człowiek tylko sie dzi i macha reką a kot biega :wink: .
Obrazek

tangerine1

Post » Sob sty 07, 2012 13:56 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

tangerine1 pisze:do wybawiania kota świetnie nadaje sie laserek, człowiek tylko sie dzi i macha reką a kot biega :wink: .

ooo swietny pomysl :) w takim razie dzis czas na zakupy :)
A wieczorem porządna zabawa żeby w nocy w koncu sie wyspaaaać :) :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Sob sty 07, 2012 14:16 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Madleine pisze:
tangerine1 pisze:do wybawiania kota świetnie nadaje sie laserek, człowiek tylko sie dzi i macha reką a kot biega :wink: .

ooo swietny pomysl :) w takim razie dzis czas na zakupy :)
A wieczorem porządna zabawa żeby w nocy w koncu sie wyspaaaać :) :)

początki życia z kotem bywają ciężkie :wink:
ale to się wszystko z czasem unormuje, Figiel wyładuje ten nadmiar energii i załapie rytm dnia i nocy
jeśli coś w jego zachowaniu ewidentnie Wam przeszkadza nie pozwółcie mu na to,
jesli wspina się po firankach możecie spryskać go wodą ze spryskiwacza :wink: ,
albo złapć za kark i bardzo zdecydowanie powiedzieć 'NIE'
Obrazek

tangerine1

Post » Sob sty 07, 2012 16:33 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

XAgaX- będe miec na uwadze

Madleine- widze ,że tangerine poodpowiadała
popęd minie-mam nadzieję, -hormony wyciszają sie czasem i z dwa miesiące
Nadal nie umiem uwierzyc ze to Figielek tak rozrabia :roll:
też polecam wybawienie, na maxa, ile sie da
i czym tylko się da, laserek, wędka, niech ma wszędzie kulki, myszki
to liźnięcie daje nadzieję :D

...a w schronisku,,,

dzis do domu pojechał Asterek- do samotnej starszej osoby
Była cała rodzina po niego, z transporterkiem itd
mam nadzieje ,że doradziłam dobrze, bo zależało im na miziaku-a on w schronisku sprawiał wrażenie bardzo proludzkiego

jest tez nowy kocurek
wczoraj trafił, w ten deszcz, podobno wyglądał jak zmokła kura, aż z niego ciekło
Dzis stracił jajka, a ludzie, którzy go znaleźli mocno sie zastanawiają nad jego adopcją
kocurek- 13/12
od 6 01 w schr
kastracja 7 01
Obrazek

o wczorajszym burym w zasadzie nic sie nie dowiedział
nie macałm pod ogonem-bo nadal tkwi jak posąg
ale z umaszczenia to dziewczynka
nic nie zjadła
kotka-12/ 12
od 5 01 w schr
Obrazek

u Wolterka wszystko gra