Socia-Psocia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 12:02 Re: Adopcja Soci + 2 tymczaski JoKotowe :)

tajdzi, nie widziałam powodów, żeby Soci od razu nie łączyć. wczoraj była walka o "dominację" i dzisiaj jest już spokój. dziewczyny się razem bawią, choć Katrinie nie wszystko się podoba. rozmawiałam na bieżąco o wszystkim z jopop, bo dla mnie to była pierwsza sytuacja łączeniowa.
Soci się nie będzie podobało to, że przyszedł nowy kot tak czy inaczej. czy będzie zamknięta w pokoju osobno, czy będzie miała kontakt bezpośredni, więc wolę od razu bezpośrednio. i tak i tak się jej obcy nie spodoba, bo kotkę babci tłukła całe 3 tyg [choć ta od niej o 3 lata starsza]. tymczasy mieć będę, a potem będę miała swoich kolejnych stałych rezydentów jak już wreszcie wytęskniony do mnie trafi, więc im prędzej się Socia przyzwyczai do tego, że nigdy już sama nie będzie, tym lepiej dla niej [i po części też dla mnie ;) ]
Bambina nadal siedzi w łazience i łączyć jej nie będę dopóki jej nie oswoję. więc tutaj niby Socia może przez drzwi, a tak naprawdę wcale nie może, bo Bambi siedzi ciągle w wiadrze na mopa.

alix76, ale Katrina żadnych kłoptów nie ma ;) one obie po prostu mają silne charaktery ;)
jakby się tłukły non-stop i to tak, że bałabym się o którąś, to bym rozdzieliła, ale jak mówię, dzwoniłam do jopop i opowiadałam dokladnie jak relacje wyglądają i stwierdziła, że jest to zupełnie normalne [szczególnie, że Socia sporo była sama oprócz momentu wprowadzi babci z Kicią]. sama myślałam, że Socia jest po prostu o mnie zazdrosna i jopop też mi to potwierdziła ;)

edit:
jadę wydać Katrinę :D

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob sty 07, 2012 12:04 Re: Adopcja Soci + 2 tymczaski JoKotowe :)

klauduska pisze:
*anika* pisze:przecież szczur "domowy" pochodzi od szczura "piwnicznego", a nie odwrotnie, jak często w przypadku kotów :roll:

i tu się mylisz ;)
szczur domowy pochodzi od laboratoryjnego, a ten wcześniej od dzikiego.

no o tym mówię

był sobie szczur dziki, złapany do laboratorium, a po kilkudziesięciu nowych pokoleniach wyszły szczury o innej psychice i stąd mamy szczury tzw. "domowe"
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob sty 07, 2012 12:46 Re: Adopcja Soci + 2 tymczaski JoKotowe :)

:ok: :ok: za Katrinę :ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 07, 2012 15:10 Re: Adopcja Soci + 2 tymczaski JoKotowe :)

Katrina już w nowym domu :mrgreen: , a ja jestem w BUWie i nie ma nigdzie miejsca, żeby usiąść :( :(

klauduska

Post » Sob sty 07, 2012 17:02 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

znalazłam miejsce, siedziałam sobie spokojnie z lampką nad głową, bo dziewczyna obok mnie zabrała mi moją, to wzięłam z sąsiedniego stolika. poszłam po książkę i jakiś buc przylazł i zabrał mi lampkę. KRETYN :evil: :evil:

klauduska

Post » Sob sty 07, 2012 20:20 Re: Adopcja Soci + 2 tymczaski JoKotowe :)

klauduska pisze:tajdzi, nie widziałam powodów, żeby Soci od razu nie łączyć. wczoraj była walka o "dominację" i dzisiaj jest już spokój. dziewczyny się razem bawią, choć Katrinie nie wszystko się podoba. rozmawiałam na bieżąco o wszystkim z jopop, bo dla mnie to była pierwsza sytuacja łączeniowa.
Soci się nie będzie podobało to, że przyszedł nowy kot tak czy inaczej. czy będzie zamknięta w pokoju osobno, czy będzie miała kontakt bezpośredni, więc wolę od razu bezpośrednio. i tak i tak się jej obcy nie spodoba, bo kotkę babci tłukła całe 3 tyg [choć ta od niej o 3 lata starsza]. tymczasy mieć będę, a potem będę miała swoich kolejnych stałych rezydentów jak już wreszcie wytęskniony do mnie trafi, więc im prędzej się Socia przyzwyczai do tego, że nigdy już sama nie będzie, tym lepiej dla niej [i po części też dla mnie ;) ]...

Wszystko OK, ale nie widzę powodu, żeby iść od razu na głęboką wodę, a nie powoli przyzwyczajać koty.
Mnie raz jeden jedyny się zdarzyło tak zrobić, kiedy same rezydenty kazały tymczaskę wypuścić i już.
Pamiętaj, że jesteś DT - a to oznacza, że patrzysz na dobro SWOICH kotów i Tymczasów.
Jakbyś chciała pogadać - masz mój tel.
I nie idź na szybkość i ilość, ale na jakość, pliz.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob sty 07, 2012 23:48 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

Psocia :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

po obu stronach barykady ;)
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2012 23:53 przez klauduska, łącznie edytowano 1 raz

klauduska

Post » Nie sty 08, 2012 0:02 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

a warczy sobie na nią, ale nie jakoś mocno. przywaliła jej raz z liścia :P

chciałam je zostawić razem na noc, ale wczoraj nie nocowałam w domu i się mega za Socią stęskniłam :oops: i jednak Socia grzeje mnie teraz w łóżku ;)

klauduska

Post » Nie sty 08, 2012 1:24 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

kciuki za szybką aklimatyzację Bambiny ;)

chcesz Katiuszę? ;) trochę spokojniejsza od katriny, acz też diabełek :twisted:

pogłaszcz Socię-zazdrośnicę ;) i tego srebrnego szczura co mi na nogi właził ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sty 08, 2012 1:27 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

jopop pisze:i tego srebrnego szczura co mi na nogi właził ;)

:mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 08, 2012 9:16 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

Bambina takie arie odstawia przez prawie całą noc z łazienki, że aż mi serce pęka. ale toto jeszcze nieoswojone nadal dobrze i znowu by gdzieś wlazła :roll:
idę do niej. żwirek z kuwety łazienkowej, to jest już chyba wszędzie tylko nie w kuwecie..

jopop pisze:kciuki za szybką aklimatyzację Bambiny ;)

chcesz Katiuszę? ;) trochę spokojniejsza od katriny, acz też diabełek :twisted:

pogłaszcz Socię-zazdrośnicę ;) i tego srebrnego szczura co mi na nogi właził ;)

chcę :) . kiedy będziesz ją ciachała i trafi do mnie? w piątek np jestem w boliłapce [na pewno tym razem ;) ] na 17.

a szczurek-nietoper to Tycik pewnie był :mrgreen:

a fotki Bambiny na temacie adopcyjnym :)

klauduska

Post » Nie sty 08, 2012 14:46 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

uwaga uwaga nowości:
zostawiłam na kilka godzin Socię w łazience zamkniętą z Bambinką, bo rano jak z nimi obiema siedziałam, to Socia warczała w najlepsze i lała tamtą. a teraz LOVE-LOVE :mrgreen:
Taki love-love, że drzwi od łazienki zostały otworzone i obie mają do dyspozycji jeszcze kuchnię i przedpokój. do pokoju ze względu na Balbiny nadal ucieczki, jeszcze nie wpuszczam. ale wszystko na dobrej drodze :ok:

klauduska

Post » Nie sty 08, 2012 14:47 Re: Adopcja Soci + tymczaska JoKotowa :)

mówiłam, że się dogadają ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

[poprzednia][następna]