Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] dziękuję za pomoc ze spłatą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 16:35 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

mjs pisze:Bardzo proszę o skany faktur na maila w takim razie.

To ja też proszę :lol: grazaj@vp.pl

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro sty 04, 2012 16:50 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

katgral pisze:I to jest właśnie przykre, ze żadna z osób wpłacających które maja pełne prawo żądać dokumentacji tego nie zrobiły, zaś osoby które nie wpłaciły nic rozpętały kolejną burzę, dzięki której zapewne już nikt nie dopłaci na sandała, bo od kilku stron ten kot zszedł na ostatni plan a watek zmienił się w "wymianę uprzejmości"

A skąd wiesz, czy nie zrobiły? W kontekście faktur wypowiadały się również osoby deklarujące wpłaty.

mjs pisze:Bardzo proszę o skany faktur na maila w takim razie. Powiem szczerze - liczyłam, że na tym wątku znajdzie się lista wpłat - z oznaczeniem powiedzmy XY darczyńców, którzy chcą zachować anonimowość. Tak jest na wielu innych wątkach, na bazarkach, nie jest to nic wyjątkowego, zwłaszcza, że zbiera się na konkretny przypadek. Liczyłam na skany faktur. Wstawiając je na wątku Tweety straciłaby mniej czasu niż gromadząc adresy mailowe darczyńców i śląc do nich maile. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie mam zamiaru sugerować czegokolwiek, ale napisanie wpłynęło XXX, wydaliśmy YYY nie mówi nic bez konkretów. Równie dobrze można napisać ZZZ i DDD.Moim skromnym zdaniem czytelne, pełne informacje na wątku konkretnego kota zdecydowanie pomogłyby w zbiórce.

Podpisuję się pod tym co napisała mjs rękami i nogami. Padł argument czasowy, myślę, że swobodnie czas poświęcony tutaj na odpowiadanie i powoływanie się na ustawy wystarczyłby na zeskanowanie kilku faktur, zważywszy, że nie chodzi tu o całość dokumentacji jaka przechodzi przez fundację, a kilka faktur dotyczących konkretnego przypadku. Zestawienie o jakim pisze mjs też byłoby całkiem na miejscu. Nie pojawiają się w nim żadne dane prawnie chronione, a jednak widać na co i ile wydano i jak mają się do tego wpłaty.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro sty 04, 2012 21:49 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

przycupnę, poczytam

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw sty 05, 2012 19:33 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

mjs pisze:Powiem szczerze - liczyłam, że na tym wątku znajdzie się lista wpłat - z oznaczeniem powiedzmy XY darczyńców, którzy chcą zachować anonimowość.

jest 15 wpłat, połowy osób w ogóle nie znam. Musiałbym wysłać do każdego z nich list na adres z przelewu z zapytaniem czy zgadzają się na umieszczenie tej informacji i poczekać aż odpowiedzą.

Na dzień dzisiejszy wpłynęło 860 zł, faktury oczywiście bez zmian na 1494 zł. Brakuje 634 zł.

Mavi, wysyłam do Ciebie skany, oczywiście z adnotacją o nierozpowszechnianiu ich.
Mjs, przypomnij mi, proszę, swojego mail'a.
Jeżeli jeszcze ktoś ma życzenie obejrzenia faktur proszę, najlepiej też na pw, bo wtedy nie przeoczę, dać znać,

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 05, 2012 21:56 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate fa

przecież to nie jest wymyślona dzisiaj praktyka
Ostatnio edytowano Pt lut 08, 2013 19:20 przez pluskwa6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt sty 06, 2012 10:42 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

Proszę skany na adres mjs_@vp.pl
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt sty 06, 2012 22:10 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Lecznica nie udzieli informacji bo powołają się na tajemnicę
Nie wiadomo co było zrobione jak leczone i ile co kosztuje
Fundacja nie udzieli informacji bo powołuje się na tajemnice
Przeczytałem i dochodzę do wniosku że to wielka tajemnica
Ten wątek czyta cała Polska ,jest 15 darczyńców nie sądzę aby się wstydzili
że próbowali ratować życie wpłacając pieniądze .
Może jednak można by trochę nagiąć przepisy i uchylić rąbka tajemnicy .
Darczyńcy mają prawo do wycofania swojej darowizny jeśli stwierdzą
że ich datek nie został wykorzystany zgodnie z ich oczekiwaniem .
Moim zdaniem należało by rozdmuchać te mgłę nieufności
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt sty 06, 2012 22:49 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

markopolo00 pisze:Lecznica nie udzieli informacji bo powołają się na tajemnicę
Nie wiadomo co było zrobione jak leczone i ile co kosztuje
Fundacja nie udzieli informacji bo powołuje się na tajemnice
Przeczytałem i dochodzę do wniosku że to wielka tajemnica
(...)

Chyba jednak nie przeczytałeś. Wszystkie informacje, łącznie ze zdjęciami RTG są w wątku. Wiadomo na podstawie tego, jak było leczone. Ile co kosztuje - ktoś kto ma kota i chodzi do weta, wie z doświadczenia. Zamieszczanie cennika w wątku jest więc chyba niepotrzebne.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob sty 07, 2012 0:03 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Czemu ma służyć ta krucjata przeciwko AFN?
Może ktoś to wyartykuuje?
Chodzi o to, że Sandał nie istniał?
Czy, że próba ratowania kosztowała tylko 200zl?
A może, że Fundacja powinna przetarg ogłosić na najtańsze leczenie?
Czy może że wybrała najdroższą lecznicę?

Ogólnie to wszystko ma na celu powiedzenie, że AFN kradnie pieniądze darczyńców czy co?
Rozumiem, że ci z wpłacających, którzy chcieli otrzymali Skan faktur.
I jakoś nikt nie napisał, że na fakturze jest inna kwota.

A Ci, którzy nie wpłacili to tak z urzędu się oburzają?

Proponuje napisać do jakiejś fundacji - choćby do Anny Dymnej, żeby opublikowała w internecie faktury za leczenie Stasia czy Kasi.
I listę darczyńców z kwotami.

I oni oczywiście na każdym forum zrobią to bez szemrania.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob sty 07, 2012 1:14 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Cammi pisze:Czemu ma służyć ta krucjata przeciwko AFN?
Może ktoś to wyartykuuje?
Chodzi o to, że Sandał nie istniał?
Czy, że próba ratowania kosztowała tylko 200zl?
A może, że Fundacja powinna przetarg ogłosić na najtańsze leczenie?
Czy może że wybrała najdroższą lecznicę?

Ogólnie to wszystko ma na celu powiedzenie, że AFN kradnie pieniądze darczyńców czy co?
Rozumiem, że ci z wpłacających, którzy chcieli otrzymali Skan faktur.
I jakoś nikt nie napisał, że na fakturze jest inna kwota.

A Ci, którzy nie wpłacili to tak z urzędu się oburzają?

Proponuje napisać do jakiejś fundacji - choćby do Anny Dymnej, żeby opublikowała w internecie faktury za leczenie Stasia czy Kasi.
I listę darczyńców z kwotami.

I oni oczywiście na każdym forum zrobią to bez szemrania.

Mam te same wątpliwości co Cammi.
I niestety odnoszę wrażenie może mylne, że albo Tweety z missiek ukradły te pieniądze (tak nie bójmy się tego słowa) i należy powiadomić odpowiednie instytucje w państwie prawa jakim jest Polska, albo są to ataki personalne na Tweety.
Bardzo niemiło zrobiło się na wątku od wpisu pluskwy6 z prośbą (chociaż nie wiem czy pluskwa6 wpłaciła chociaż 1zł na leczenie Sandała, jeśli tak przepraszam masz do tego pełne prawo) czy przypomnieniem Tweety o skanie faktur.
Kurde w obliczu tragedii kota, i wspaniałej chęci pomocy tak licznej grupy osób, wpada jedna sfrustrowana osoba i pozostawia niesmak.
Smutne to...
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Sob sty 07, 2012 9:03 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Weszłam po 3-ch tygodniach nieobezności z powodu braku internetu i widze że znowu jakas awantura. Nie chce mi się tego czytać. Nie chce mi se przeszukiwać a chcialabym wiedzieć jaki jest stan zdrowia koteczka. Czy może mi ktos udzielic takiej informacji lub podac strone gdzie mogę to przeczytac nie wchodzać w cala awanturę.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob sty 07, 2012 9:12 Re: Sandał - ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ratujemy, potrzebne wsparcie $$

Tweety pisze:niestety, nie ma już Sandałka :cry: :cry: :cry:
Dzisiejsze wyniki krwi, zwłaszcza nerkowe, tragiczne, rdzeń ostatecznie się zerwał. Doktor dośpił bidusia ...

:(
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Sob sty 07, 2012 9:25 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Dziekuje za informację. Bardo mi przykro. :(

Biegaj szczęśliwy za TM koteczku. Szkoda że sie nie udało.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob sty 07, 2012 10:38 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

mjs pisze:Proszę skany na adres mjs_@vp.pl

wyślę w poniedziałek, bo skany mam w pracy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 07, 2012 13:40 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Miałam sie nie wypowiadac, bo te podejrzenia sa wedlug mnie bezsensu, ale widze, ze temat sie ciagnie, wiec powiem co mysle.
Nie jestem czlonkiem AFN, ani żadnej innej fundacji, ale wspieram finansowo w miare swoich możliwości AFN, inne fundacje prozwierzece, a takze osoby prywatne pomagające zwierzeta. Robie, to bo sama nie moge wziasc do siebie kotow i psow wymagajacych pomocy, a moze nie mam na tyle odwagi? wiec staram sie pomoc osobą i instytucją które to robią. Nigdy nie przeszlo mi przez mysl, że osoby pomagajace zwierzata, poswiecajace swoj czas, pieniadze, czesto znaczna czesc zycia, moga byc nieuczciwe i przywlaszczac pieniadze sobie. Nigdy się też nie spotkałam z sytuacją, kiedy ktoś skanował by faktury i umieszczał je w wątku. Wystarczy mi słowo danej osoby, że pieniążki trafiły na cel, na ktory zostały wpłacone.Kropka.
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

[poprzednia][następna]