Kita czeka, Asta kocha Fugę, a Azor całuje Lunę NAJ wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 11:42 Re: ...

...
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 0:51 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 11:49 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

Femka pisze:
aramis pisze:Kot jest brudny i nie dba o siebie, chudy, skurczony (jakieś bóle w okolicach brzucha po mojemu), matowa sierść i opóźniona reakcja na to co się wokół niej dzieje.
Po mojemu to objawy chorobowe, ale nie jestem lekarzem, mówię co widziałam. I nic więcej nie wiem.

wszystko, co opisujesz, to objawy potwornego stresu

Stresu z powodu... ?
Reszta kotów jak pączki w maśle.

aramis

Od: Sob paź 08, 2011 18:16

Post » Pt sty 06, 2012 12:04 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

aramis pisze:
Femka pisze:
aramis pisze:Kot jest brudny i nie dba o siebie, chudy, skurczony (jakieś bóle w okolicach brzucha po mojemu), matowa sierść i opóźniona reakcja na to co się wokół niej dzieje.
Po mojemu to objawy chorobowe, ale nie jestem lekarzem, mówię co widziałam. I nic więcej nie wiem.

Stresu z powodu... ?

1. oswajania na siłę dzikiej kotki
2. niekoniecznie, początkowo "chorowały" inne koty najszczęśliwszej, zawsze na nierozpoznane przez kilku wetów choroby.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sty 06, 2012 12:08 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

Femka pisze:
aramis pisze:
Femka pisze:

Stresu z powodu... ?

1. oswajania na siłę dzikiej kotki
2. niekoniecznie, początkowo "chorowały" inne koty najszczęśliwszej, zawsze na nierozpoznane przez kilku wetów choroby.

Poddaję się.
Jeszcze dwa pytania: czemu kotka będąca od wczesnej młodości w tym miejscu jest "dzika"?
I czy Jak już "choroba Najszczęśliwszej" wykończy Kitkę, uważasz że "zacznie chorować" inny kot?

aramis

Od: Sob paź 08, 2011 18:16

Post » Pt sty 06, 2012 12:11 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

aramis pisze:Poddaję się.
Jeszcze dwa pytania: czemu kotka będąca od wczesnej młodości w tym miejscu jest "dzika"?
I czy Jak już "choroba Najszczęśliwszej" wykończy Kitkę, uważasz że "zacznie chorować" inny kot?

1. bo nie wszystkie koty to przytulaśne nakolankowce. Sama mam kotkę, która jest u mnie od 2-3 miesiąca życia (teraz ma 5 lat), a jest dzikuską i nie próbuję tego zmienić. Natomiast wyjazdy do wetki na badania profilaktyczne czy nawet zwykłe podanie tabletki odrobaczającej dają efekty równie spektakularne, co u Kitki,
2. tak
Obrazek

Femka

Post » Pt sty 06, 2012 22:45 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

Bardzo bym, chciała aby diagnoza była już postawiona, wtedy będzie wiadomo, kto chory.
Byłam u Agaty w domu i nie widziałam żadnych niepokojących objawów, koty sobie spokojnie funkcjonowały. Podchodziły, aby je pogłaskać.

Moja Citka tyła na potęgę i wszyscy mi wmawiali, ze ją przekarmiam a okazało się w ostateczności, że ma niedoczynność tarczycy, ale za każdym razem, gdy szłam z nią do weta, pukali się w głowę , o co mi chodzi, a kot dostawał max 3 saszetki dziennie i waży 13 kilo. Od kiedy bierze leki nie przytyła.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pt sty 06, 2012 23:22 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:eS nie muszę udowadniać nikomu choroby kota i dla mnie największą radością będzie, jak zalecone przez weta badania nic a nic nie wykażą.

To po jasną cholerę w ogóle piszesz ?????? skoro nic nie musisz ?????

Najpierw kot w stanie krytycznym, teraz okaz zdrowia?

A obrażanie Femki do niczego Cię nie doprowadzi, najdalej do wyśmiania 8)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt sty 06, 2012 23:24 Re: ...

...
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 0:51 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 23:28 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

No wolno, ale po co skoro na to pisanie nie chce się uzyskiwać żadnej odpowiedzi.

Nie :!: , Nie :!: , Nie :!: Femka nikogo nie zawezwała, pewnie mnie zaraz pogoni :lol: , ale ja nie stawałam w jej obronie tylko tak informacyjnie napisałam, bo parafrazując lepszych "pisać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej"
Obrazek

andorka

Post » Pt sty 06, 2012 23:36 Re: ...

...
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 23:39 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:Aj tam wymyślajcie sobie dalej scenariusze.

8O 8O 8O :?: :?: :?:
Gdzie w mojej wypowiedzi widzisz jakiś scenariusz????? Kurcze, ciut zmeczona jestem, bo praca po 12 godzin ciut wysysa siły, ale nie aż tak, że nie rozumiem tego co napisałam....
Obrazek

andorka

Post » Sob sty 07, 2012 0:16 Re: Kita czeka, Asta kocha Fugę, a Azor całuje Lunę NAJ wątek :)

Dziewczyny, jednego wszak nie rozumiem. Czemu nie pozwalacie wpisywać się najszczęśliwszej w jej własnym wątku w dowolny sposób? 8O
To jakieś chore jednak.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sty 07, 2012 0:25 Re: Kita czeka, Asta kocha Fugę, a Azor całuje Lunę NAJ wątek :)

casica pisze:Dziewczyny, jednego wszak nie rozumiem. Czemu nie pozwalacie wpisywać się najszczęśliwszej w jej własnym wątku w dowolny sposób? 8O
To jakieś chore jednak.

W sumie masz rację :mrgreen:
Niech pisze, co chce, byle tylko w swoim wątku.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sty 07, 2012 0:26 Re: Kita czeka, Asta kocha Fugę, a Azor całuje Lunę NAJ wątek :)

możemy oczywiście spokojnie poczekać, aż najszczęśliwsza realizując się we własnym wątku wykończy kotkę
nie jest Ci żal tego stworzenia? naprawdę dobre samopoczucie autorki jest ważniejsze niż stan kotki?
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 07, 2012 0:34 Re: Kita czeka, Asta kocha Fugę, a Azor całuje Lunę NAJ wątek :)

Femka pisze:możemy oczywiście spokojnie poczekać, aż najszczęśliwsza realizując się we własnym wątku wykończy kotkę
nie jest Ci żal tego stworzenia? naprawdę dobre samopoczucie autorki jest ważniejsze niż stan kotki?

Ale o kotkę nie musicie się martwić, będzie skonsultowana, a jak trzeba to i leczona.
Natomiast nie chce mi się jakoś uwierzyć, że tak wszyscy sobie akurat wchodzą, czytają...
Mimo wszystko to dziwne.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]