SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 22:04 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

najszczesliwsza pisze:Jest tu jeszcze ktoś z Częstochowy nieśpiący?
AWARYJNA SYTUACJA

Jak awaria, to ja dziś wysiadam...
Ale na pw napisz, może dziewczyny jeszcze nie śpią.
A co się dzieje?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt sty 06, 2012 22:16 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Gosia, napisałam długi post i znów mi wcięło, nie wiem co sie dzieje , bo to nie pierwszy raz :evil:
Kuruj sie , kochana, takie wypocenie bardzo dobre jest, ale osłabia bardzo, trzymam wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: , abys w pracy dała radę , faktycznie , dobrze , ze dopiero na nockę. Aha, jak pyralgina Ci szkodzi, to nie bierz, to lek silnie uczulający :evil:
Ja jutro na rano, a w niedzielę na nockę . Lubie nocki i spac w dzień mogę, śpię lepiej niz w nocy przed ranną zmianą 8O :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt sty 06, 2012 22:27 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

izka53 pisze:Gosia, napisałam długi post i znów mi wcięło, nie wiem co sie dzieje , bo to nie pierwszy raz :evil:
Kuruj sie , kochana, takie wypocenie bardzo dobre jest, ale osłabia bardzo, trzymam wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: , abys w pracy dała radę , faktycznie , dobrze , ze dopiero na nockę. Aha, jak pyralgina Ci szkodzi, to nie bierz, to lek silnie uczulający :evil:
Ja jutro na rano, a w niedzielę na nockę . Lubie nocki i spac w dzień mogę, śpię lepiej niz w nocy przed ranną zmianą 8O :oops:

Cześć, Izuś :D .
No właśnie u mnie też byłoby całkiem nieźle, gdyby nie to spanie...za czorta nie mogę w dzień spać.
Niby zasnę, ale po dwóch godzinach już oczy wielkie i tyle.
Dobrze, że mam cztery te nocki, a nie pięć.
To mam chyba faktycznie jakies uczulenie na tą pyralginę, jest mi bardzo niedobrze.
Tak samo po ketonalu- mocno po nim wymiotuję, więc po dwóch czy trzech nieudanych próbach i takiej samej reakcji przestałam brać, choć przeciwbólowo mi pomagał.
A już totalnie jestm uczulona na wszystko, co zawiera choćby śladowe ilości tetracyklin- po tym umieram długo, a rzygam dalej niż widzę.
Doczekałam się jeszcze Izusi, nocnego marka, więc teraz z czystym sumieniem mogę iść spać :D .
Jeszcze raz dobrej nocy dla wszystkich :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt sty 06, 2012 23:24 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Pewno doczytasz jutro , ale to nie zginie - ketonal jest swietnym lekiem przeciwbólowym , zwłaszcza w bólach kostno-stawowo-mięśniowych , ale strasznie obciąża żołądek :cry:
Trzeba go brać ZAWSZE z czymś osłonowym - ranigast, controlog są najlepsze.
Natomiast pyralgina, zwłaszcza w iniekcji lub kroplówce, potrafi doprowadzic do wstrząsu anafilaktycznego,podobnie jak penicylina. A w tabletach , obciąża żołądek jeszcze bardziej niż ketonal. Podobnie jak środki zawierające kwas acetylosalicylowy - czyli wszelkiego typu aspiryny, polopiryny itp. One są wręcz zakazane dla osób z podejrzeniem choroby wrzodowej - mogą spowodować krwawienie. Mozna używać paracetamol czy ibuprofen, więc w każdym gripeksie czy ferweksie warto sprawdzic co jest substancją czynną.
Mój TŻ ma uczulenie na salicylany, puchnie natychmiast po zażyciu, robią mu się na całej głowie takie wielkie , swędzące bąble, wygląda jak Frankenstein, cały kanciasty, po ketonalu podobnie, a on przeciez nie uczula 8O .
Dobra, popisała co wiedział, idzie spac, pobudka 4 15, TŻ dowiezie do roboty :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sty 07, 2012 8:20 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Witamy z rana :)
Gosiu, jak się czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sty 07, 2012 10:38 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Hop, hop!
Gosiu, jak tam zdrówko?

Erin

Post » Sob sty 07, 2012 12:51 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

ale cisza 8O

Gosiek jak dzisiaj samopoczucie?

u mnie po japońsku: jako tako..... a to oznacza, że małoletnia dalej ma szczekająco-duszący kaszel, starsza lepiej bo kaszle mniej za to ja...masakra... kaszel duszący i od kaszlu bolą mnie mięśnie brzucha i w gardle milion zyletek... głosu jakbym nie miała...
poza tym starsza córka mi zafundowała "wesoły" poranek...
stwierdziła ze się czuje dobrze i skoczy po pieczywo na śniadanie.... wychodząc nie domknęła drzwi i sasiad z naprzeciwka zapukał czy coś się stało że drzwi otwarte.... ano nic, Julka wychodzila..... ale patrzę a tu Rudzika nie ma.... 8O
poleciałam na dół do piwnicy i wołam... a tu nic... no to poszłam na górę a ten biedny na samej górze siedzial u sąsiada pod drzwiami z mega przerażeniem w oczach....
dobrze chociaż, że nie polazł do piwnicy bo tam trutki i inne niekoniecznie bezpieczne rzeczy dla kotów....
a już miałam wizję siedzenia w piwnicy z walerianką i wołania kici kici :ryk:
pomijam taką drobnostkę, że po kladce schodowej biegałam w piżamie :ryk:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob sty 07, 2012 12:56 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Przeklejam z atku dla wnerwionych

najszczesliwsza pisze:Poszłam po coś na obiad to Tesco małego... Wyszłam ze sklepu z mlekiem w kartonie OSTATNIM.
Na półkach serki homogenizowane, surówki ważne do 5 i 6 stycznia, rozmrożona zamrażarka z pierogami, a na środku w skrzynkach stoją od rana piersi z kurczaka i mielone, tak bez lodówki, w sklepie 20 stopni...
Nie chciałam robić afery, ale przy wyjściu powiedziałam to o serkach i surówkach kasjerce, to powiedziała, że nawet mięso od rana stoi, bo wszyscy na kasie...
Ja wiem, że jakoś wypakować towar muszą, że nie zawsze sklep dobrze przechowuje np. mięso, ale niech ludzie tego nie widzą..
A wszędzie cały sklep w uroczych zółtych karteczkach, że przypominają, że 6 stycznia jest święto i market zamknięty..
najszczesliwsza

Post » Sob sty 07, 2012 13:51 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

jesoooo 8O Aga ale dzisiaj już 7...... to by sie sanepid ucieszył ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob sty 07, 2012 16:30 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

a ja myślałam że w nasze Biedronce jakaś zaraza,a widzę,że wszędzie tak.. pusto,smrodlawie w wsio z końcem daty ważności
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob sty 07, 2012 16:58 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Cześć Ciotki :)
Widzę, że johaśka niezłe przeżycia dziś miałaś.
Nie zazdroszczę - nic a nic.

Erin

Post » Sob sty 07, 2012 19:15 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

A ja sobie przyszłam na chwilę na swój wąteczek, a co! :lol:
No to tak: o 3 pobudka zafundowana mi przez Michalinę- jakieś problemy gastryczne, budzi mnie w nocy średnio raz do roku, więc nie mądrzyłam za bardzo, widać musiało spiąć pesa...spięło, zobaczyłam potem na ogródku :? .
O 3.30 pobudka Alusiowa, bo siku...
O 5.30 pobudka Pusiowa, bo siku...
A jakiś czas potem mój żołądek wyrzucił z siebie to, co mu napchałam przez cały wczorajszy dzień :evil: .
Ale jest lepiej, prawie cały dzien przespałam, no ale nie ma to tamto, trza wstać było...
Myślę, że wytrzymam :ok: .

vip

Post » Sob sty 07, 2012 19:19 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob sty 07, 2012 19:20 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Żem przyszedł do Dużej na mizianki :D .

Obrazek

vip

Post » Sob sty 07, 2012 19:22 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

I jeszcze pod brodom.....

Obrazek

vip

[poprzednia][następna]