Sznycelek już ze swoim nowym Dużym w drodze do Poznania
Kicio zupełnie nie rozumiał dlaczego znowu gdzieś jedzie-nie mógł sobie przypomnieć i miaukoląc pytał ciągle:
Hej, czy ja wykupiłem jakąś wycieczkę objazdową po Polsce czy co???
Duży świetny co pozwala mi sądzić że i Duża jest super, a więc mam wielką nadzieję że Sznycelek będzie szczęśliwy w swoim nowym domku u boku Ryszarda
P.dr.mi "się sprzeniewierzył" i poprosił o odpoczynek od tymczasowania
baaaardzo mi się to nie podoba do tego stopnia że pan dr. być może pożegna się z tymczasowaniem

-jedyne co mnie od tego powstrzymuje to chęć zrozumienia pana doktora i jego skomplikowanej sytuacji życiowej - rozumiem że bardzo potrzebuje odpoczynku i ja mu go oczywiście dam, jeśli natomiast odpoczynek będzie się ponad miarę przedłużał a mieszkanie które p.dr.dzięki naszej uprzejmości zamieszkuje, okaże mi się niezbędne dla kotów to nie zawaham się go użyć-mieszkania-w sensie.
jednak bardzo mi to komplikuje plany powrotu moich kotów-ja u siebie zmieszczę albo Fila albo Kałbojsika-dwóch nie zmieszczę.
Dlatego serdecznie proszę o b.pilny,wręcz na wczoraj Fb dla Fila i o ogłoszenia dla niego.Fil może zostać u pani jeszcze kilka dni-mx do 20-go i gdyby była nadzieja że z tych ogł. znajdzie fajny domek to sprawa byłaby rozwiązana i p.dr. mógłby zostać na tymczasie,a ja wzięłabym z powrotem Kałbojsika-on nie ma nic przeciwko innym kotom a więc mógłby spokojnie czekać u mnie na domek.
Jeśli jednak okaże się że nic nie znajdzie się dla Fila to Fil przyjdzie do nas (ale muszę dla niego opusztoszyć pokój a więc stłoczyć inne koty

) a Kałbojsik z Milką powędrują do p. dra.-obojętnie czy p.dr będzie czy nie.-we dwoje nie bedą się nudzili a Fila samego nie mogę tam dać bo on nie dość że nie znosi innych kotów to desperacko potrzebuje człowieka.
Tak więc jeszcze raz proszę o b.pilną zmasowaną akcję ogłoszeniową dla Fila-to uroczy kot,dla młodych ludzi (nieuczulonych

),kot uwielbiający obecność człowieka-jednak nie typowa leniwa przytulanka-a kotek który zawsze coś ma do zrobienia,coś do powiedzenia człowiekowi,zawsze gdzieś się spieszy.
Na kolankach wytrzyma dwie minutki,tulony w ciągu dnia też lubi być ale nie za długo natomiast spanie z człowiekiem pod kocykiem to najmilsze co się kotu może przydarzyć

on kocha człowieka!