Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 23, 2011 13:38 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

A to co ty masz to też calci w ludzkim wydaniu? 8O
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt gru 23, 2011 21:12 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

shalom pisze:A to co ty masz to też calci w ludzkim wydaniu? 8O

No właśnie. Bez sensu. On ma to już od jakiegoś czasu i my na początku myśleliśmy, że to takie uczuleniowe grudki które miał już wcześniej, tylko że to giewno nie dość, że ma zbyt długo, to jeszcze mu się przenosi z jednego miejsca na pychu na drugie :evil: Stefan ma taki nawyk, że zawsze rano przychodzi i ociera się swoim zaślinionym pychem o moje usta i stąd mi się wzieło. Poza tym, skąd kot który ma wszystkie szczepienia w odpowiednich terminach mógłby mieć calci. Trochę się wkurzyłam, bo to naprawdę dobra lecznica. No nic, tż powinien jakoś teraz docierać do Lublina to zrobi nam zapas pasty L-lizynowej. Ja sobie tabletki już zakupiłam.

Ufff, no to Wesołych Świąt życzymy wszystkim :)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob gru 24, 2011 0:49 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Wesołych świąt :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob gru 24, 2011 15:20 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Jest taka noc, na którą człowiek czeka i za którą tęskni.
Jest taki wyjątkowy wieczór w roku, gdy wszyscy obecni
gromadzą się przy wspólnym stole.
Jest taki wieczór, gdy gasną spory, znika nienawiść…
Wieczór, gdy łamiemy opłatek, składamy życzenia…
To noc wyjątkowa…Jedyna…
Niepowtarzalna…Noc Bożego Narodzenia…
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Sob gru 24, 2011 16:32 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Stefan, Maniuś życzą Wesołych Świąt.
Stefan nawet chciał zostać prezentem:
Obrazek

:)
Obrazek

Miss

Post » Sob gru 24, 2011 22:08 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Śliczny prezencik :ryk:
A tu: http://www.youtube.com/watch?v=jm3dm5J5r0A
Zdrowych i wesołych świąt!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon gru 26, 2011 10:07 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Ufffff, najgorsze święta w moim życiu uważam za oficjalnie zakończone :)
Gdyby nie koty to bym się chyba powiesiła :evil: Na szczęście z tymi głupkami mam zawsze ubaw. W sobotę jak sprzątałam wyciągnęłam transporter żeby go wytrzeć z kurzu, a te wariaty mało łapek nie połamały jak biegły żeby się do niego wpakować :ryk: Wepchali się we dwóch i patrzą na mnie błagającym wzrokiem :mrgreen: Maniuś dla większego dramatu zaczął jeszcze skowyczeć. Niestety nie miałam żadnej wycieczki w planach i musiałam ich z transportera wywalić i schować go. Ależ byli urażeni :ryk: :ryk: :ryk: Maniuś z tego wszystkiego pogryzł Stefana, a później mój telefon :?

A wy jak tam po świętach? Czy jeszcze świętujecie?

taizu, ja bym mogła tak Stefana zapakować :)
Obrazek

Miss

Post » Pon gru 26, 2011 12:34 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

Jakis miesiąc temu wyjęłam transporter, żeby choruska - tymczasa zapakować do weta. Coś nietypowo nie chciał się dać ( a zawsze grzeczny jest) Jak już upchałam, podnoszę= mało mi ręki nie urwało, a chorusek jak piórko. Patrzę bliżej, a tam już wypasiona rezydentka, chyba w locie się wmeldowała, nic dziwnego , ze tymczas nie chciał i nie mieścił się :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt gru 30, 2011 15:58 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

a u nas swieta udane.. mikolaj byl i Rolex wpakowal mu sie na kolana i uczestniczyl w rozdawaniu prezentow :)
moje nie lubia transportera - pewnie z wetem sie kojarzy, burasek musial wczoraj jechac na zastrzyk i tez byl obrazony
zyczymy milego Sylwestra i wszystkiego najlepszego w NOwym ROku
pozdrawiamy
:1luvu:
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Sob gru 31, 2011 13:18 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

Właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam min. nowe legowisko dla kotów. Ledwo wyciągnełam je z opakowania, a Stefan od razu się powalił i wymazał je gó*nem :? Co za bandyta, ale zaplanowaliśmy kąpiel w przyszły weekend i po kąpieli będę mu wycierać tyłek po każdej wizycie w kuwecie.

Mamy cudowną niespodziankę noworoczną, bo nasz koci tata, w sensie mój tż :mrgreen: stwierdził, że on jednak woli spędzić Sylwestra z nami i właśnie jedzie. Z Polski! :1luvu:
Więc szykuję party dla dwojga i kotów.

Życzę Wszystkim podczytującym Szczęśliwego Nowego Roku, żeby był lepszy niż poprzedni :piwa: :torte: :balony:
Obrazek

Miss

Post » Sob gru 31, 2011 15:12 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

Obrazek
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pt sty 06, 2012 11:00 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

Wczoraj zaliczyliśmy wizytę u weta. Stefanowi strasznie opuchło ryło i przy okazji poprosiłam o sprawdzenie jego brudnej dupki. Dupka jest zdrowa, bez odparzeń, czy jakiś ranek, gruczoły okołoodbytowe w porządku. Po prostu jest brudasem i tyle :evil: Natomiast ryło spuchnięte, bo alergia i już tym razem nie cudowałam tylko po prostu wzięłam mu paczkę RC Hypoalergenic i zobaczymy. I oczywiście obowiązuje go ścisła dieta. Wetka stwierdziła, że on musi schudnąć do przynajmniej 7kg inaczej nie dożyje 5 lat :evil: ponieważ musi od czasu do czasu brać sterydy :roll: Wczoraj dostał, za 2 tygodnie czeka go następny :( Po pracy jadę do zoologa kupić klatkę jakąś króliczą z małym wejściem, żeby Maniek mógł się w niej jeść, bo póki co je na blacie w kuchni i rozwala karmę po wszystkim.
Poza tym chciałam zaszczepić w końcu Mania, ale wetka stwierdziła, żeby poczekać aż obaj się unormują. Zrobiliśmy przy okazji wymaz z ucha, zobaczymy po niedzieli co to za giewno tam siedzi. Ta wetka wczoraj po raz pierwszy widziała Maniusia i to był pierwszy taki kot, z jakim miała do czynienia życiu. Nie mogła się napatrzeć na jego główkę i się podśmiewała cały czas :roll:

bitwa o nowe legowisko:
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Pt sty 06, 2012 11:10 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

Masz jakiś pomysł na odchudzanie? bo na zbożowych chrupach to ciężko będzie mu zrzucić co nieco. Chyba musicie biegać na spacerkach :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt sty 06, 2012 19:17 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

shalom pisze:Masz jakiś pomysł na odchudzanie? bo na zbożowych chrupach to ciężko będzie mu zrzucić co nieco. Chyba musicie biegać na spacerkach :twisted:

Teraz będzie jadł tą karmę dla alergików aż do momentu cofnięcia się wszystkich objawów alergii. A później mu zamówię Orijen albo Acanę i nie będzie miał wyjścia, będzie musiał żreć. Dziś tak mnie molestował o jedzenie (daję mu teraz o połowę mniej niż jadł dotychczas), to z nerwów się zamachnęłam i przebiłam palec nożem :roll:
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 07, 2012 19:13 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan

Miss,
normalnie zgubiłam gdzieś Wasz wątas!!!
Dobrze, że się odezwałas.
Szkoda mi stefana, ze wzgledu na dietke i pychol. ale fakt, grubiutki ma ten brzusiop... A jak Twoja orpyszczka, polepszyło sie cos??
A ja o Was mysdlałam nawet ostatnio. o Manku konkretnie. i sie zastanawiam czemu tak cicho i brak wiaomosci. a to ja zgubiłam :oops:
teraz bede uwazniejsza i juz Was nie zgubię. trzymam za pełne wyleczenie i odchudzanie.
Szcześliwego Nowego Roku!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]