Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 10:38 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Misia musi żyć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 05, 2012 10:48 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

mojekoty pisze:Nie wiem, jakie były robione - te za 70 zł.
Dzisiaj będę znała powtórny wynik.

Na początku nie wierzył, że były robione, bo Miśka ma nawet FIP wpisany jako ujemny a 90% kotów jest nosicielem. Później stwierdził, że na tamtą chwilę to i tak było niewiarygodne, bo gdyby złapała coś w schronisku, to wykrywalność tych chorób następuje 2-3 tygodnie później.

to ja tylko napiszę, żeby byla jasność, że Fundacja Viva! nie zapłaci za te testy gdyż testy te były robione w schronisku przez weterynarza, do którego my mamy zaufanie
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sty 05, 2012 11:35 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Zostałam poproszona o usunięcie
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 17:09 przez jasdor, łącznie edytowano 2 razy

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 05, 2012 11:52 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

podrzuce!!

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw sty 05, 2012 19:13 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Oby było wszytko dobrze, w taki domku ja Twój mam nadzieję, że koteczka wróci powoli do zdrowia :ok:
Ja pieniążki wysłałam wczoraj, ale oczywiście moja bransoletka nie jest zupełnie ważna w tej sytuacji i wyślij ją kiedy będziesz miała chwilę czasu.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw sty 05, 2012 21:47 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Miśka odeszła za TM. :(

to ja tylko napiszę, żeby byla jasność, że Fundacja Viva! nie zapłaci za te testy gdyż testy te były robione w schronisku przez weterynarza, do którego my mamy zaufanie

Podły komentarz, zwłaszcza, ze za testy w schronisku ja płaciłam. A wiarygodne były o tyle mało, że ona w schronisku mogła się z chorobą zetknąć - w testach wychodzi to dopiero po trzech tygodniach. Tematu kontynuować nie zamierzam, bo nie mam siły na dyskusje.
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 22:13 przez mojekoty, łącznie edytowano 1 raz
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Czw sty 05, 2012 22:07 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Przykro mi bardzo, śpij spokojnie, Rudzielcu [']

ale mimo wszystko muszę się odnieść do tego:

mojekoty pisze: A wiarygodne były o tyle mało, że ona w schronisku mogła się z chorobą zetknąć - w testach wychodzi to dopiero po trzech tygodniach.

ehem, mogła. Gdyby była w boksie z innymi kotami. Ale Rita była cały czas w izolacji. A FelV/FIV/FIP - nie przenoszą się przez powietrze...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 05, 2012 22:11 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Miśka [']
:( :( :(
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Czw sty 05, 2012 22:15 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Misia[*] bądź szczęśliwa za TM

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

mojekoty tak bardzo mi przykro :cry: przytulam mocno
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw sty 05, 2012 22:23 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Miałam już nie komentować, ale na temat "zaufanych weterynarzy" to lepiej proszę się w tym wątku nie wypowiadać. Kotka ze schroniska przyjechała z zapaleniem otrzewnej i szklanką ropy w brzuchu po zabiegu wykonanym przez jednego z "zaufanych" weterynarzy. Ten zabieg właśnie dał początek jej śmierci... :cry:
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Pt sty 06, 2012 0:27 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Nie, nie, nie :(

Tak bardzo wierzyłam, że jej się uda być jeszcze szczęśliwą :(

Za dużo smutku.....

Mojekoty, zrobiłaś dla Misi bardzo dużo. Przytulam.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt sty 06, 2012 0:31 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

smutno ... :cry:
ale trzeba myslec ze już nie cierpi i biega z innymi za tym kolorowym mostem :)
7ksiezyc

Post » Pt sty 06, 2012 11:01 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

przykro mi z powodu Miśki
co do wzburzenia wywołanego moim komentarzem - mnie też wzburzyło, że nie padło ani słowa na temat tego, że koszty leczenia Misi pokrywane są przez Fundację i z taką to propozycją wyszła Anetka a nie musiała gdyż kicia nigdy niebyła pod naszą opieką. Tymczasem na bazarku o tym ani słowa stąd moja reakcja.
Obrazek

Magija

Post » Pt sty 06, 2012 11:18 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Wycierpiała się bardzo - był moment (jakiś tydzień po powtórnej operacji), że czuła się trochę lepiej, ale później było gorzej. z wyników morfologii wynika, że stan zakażenia organizmu był ogromny. Może to już nawet była sepsa... :( Dlatego weterynarz zasugerował FIV - widząc morfologię.
Ciągle zachodzę w głowę, czy gdybym nie pojechała do Lublina, to by przeżyła, ale chyba przy takim zakażeniu organizmu, pomimo już miesięcznej antybiotykoterapii - nie... Tylko teraz na zawsze już zostaną we mnie te pytania i wątpliwości... :cry:

Jak na razie miałam tylko propozycję pokrycia części kosztów leczenia przez fundację. Dotychczas wszystkie koszty pokryłam ja - z pomocą osób, które udzieliły się na bazarku, za co jestem WAM ogromnie wdzięczna - a to nie było tylko leczenie MIsi. Bazarek założony został na jej przywiezienie - zdrowej. Uważasz, że specjalistyczne karmy, środki do dezynfekcji, antybiotyki doustne i wiele innych rzeczy, które nie będą ujęte w rachunku od weterynarza miałam bezpłatnie?
Koszty poniosłam bardzo wysokie - to wie każdy, kto leczył tak długo kota. A wszystko przez nieudaną kastrację. Chociaż nawet gdyby była udana, to kot byłby do operacji pęcherza moczowego i czekało MIsię kosztowne leczenie całe życie. Zapewne to był powód oddania jej do schroniska i kłamstwa, że ma dwa lata... Zdecydowałam się na dwuletniego kota w depresji. Resztę sobie Magija sama dopowiedz... Już dosyć usłyszałam cierpkich słów od osób, które nie rozumiały, dlaczego jadę po kota aż do Łodzi i tak się dla niego poświęcam - zarówno od rodziny, jak i od niektórych forumowiczów. Tymczasem moje zaangażowanie nie zdało się na nic i ból jaki z tego powodu odczuwam jest nie do opisania. :cry:
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 2012 11:29 przez mojekoty, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Pt sty 06, 2012 11:25 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

zarzucasz wolontariuszom celowe kłamstwo i zatajanie stanu zdrowia i wieku kota?
przykre

propozycję pokrycia części kosztów?
a czy została już wystawiona faktura? czy zapłaciłaś za którąś z wizyt w lecznicy koteczki?
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]