Ale ja pewnie też mam jakiś dziwny akcent- w końcu pochodzę z Mazur. W ogóle zauważyłam, że w moich okolicach końcówki nazw miejscowości to -owo, -ewo a w okolicach Łodzi to -ów.
Mieszkam na Ziemiach Odzyskanych - dzięki temu nie ma u nas dialektów, gwar itp - wszyscy mówią piękną polszczyzną (wiem, bo jak studiowałam to wszyscy się dziwili, że tak ładnie mówię po polsku - a u nas wszyscy tak mówią ).
Ja dzisiaj w trakcie dnia kimnęłam. Elza zaległa mi na brzuchu. Objęłam ją ramieniem. Ciężar mojej bezwładnej ręki w ogóle nie przeszkadzał kici. Spałyśmy tak blisko godzinkę. Mam sporo rzeczy do zrobienia ale gdy tylko przysiądę na chwilę(nawet na kibelku ) natychmiast mam Elzę na kolanach?
Czy Wy też macie w kuchni tak, że spomiędzy kocich łepków i łapek nie potraficie dostrzec tego, co kroicie?
Ja Isi staram się nie wpuszczać na blat (co działa, wchodzi tylko jak nie patrze ), ale nie raz nie dwa prawie się zabiłam o kota plączącego się pod nogami
sunshine pisze: Czy Wy też macie w kuchni tak, że spomiędzy kocich łepków i łapek nie potraficie dostrzec tego, co kroicie?
Pytanie! Już nie kroję! Noży używam wyłącznie do smarowania i konsumpcji tego co na talerzu. Celem rozdrabniania kociego mięsiwa, używam nożyczek. Dzięki temu wszyscy jesteśmy bezpieczniejsi. Muszę tylko uważać, żeby nie przystrzyc kotom wibrysów.
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
A ja nie mam bo nauczyłam koteczki że mogą siedzieć na drugim blacie, na lodówce ale nie obok mojego krojenia, bo generalnie za mało miejsca na tym blacie na towarzystwo, a druga sprawa że niewygodnie i niebezpiecznie.
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2012 14:05 przez shalom, łącznie edytowano 1 raz
zapraszam wszystkie koty kalekie/niepelnosprawne do wziecia udzialu w konkursie na miss i mistera miau miesiaca stycznia! viewtopic.php?f=20&t=137693&start=0 zaproscie wszystkich znajomych do udzialu i glosowania, niech te kotki pokaza, ze wcale nie sa jakiejs gorszej kategorii, ze tez sa przepiekne