KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 20:55 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

A u Leo parę zmian; kawaler się przeprowadza z nami, więc w końcu będzie miał sporo miejsca i balkon do wyglądania(tzn.kiedy już osiatkujemy), ale przede wszystkim Leo będzie miał braciszka :D Braciszek z charakteru i temperamentu podobny, więc mam nadzieję, że się zaprzyjaźnią :ok:

karishma

Od: Nie sty 23, 2011 19:38

Post » Śro sty 04, 2012 21:26 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

fnd7 pisze:Szmatka ani gazety nie podziałały, kuwety są dwie, jedna w łazience, druga w przedpokoju w miejscu, gdzie "wypadały" kupy.Pokazywałam mu gdzie jest miejsce "tych kuleczek" może zrozumiał w końcu koty to cwane bestie.
Co do braku wyboru... zrobił mi siii na dywanik w łazience :P
Dziś nigdzie nic nie znalazłam.
Albo zrobił gdzie trzeba albo wcale...
Niestety nie jestem w stanie stwierdzić która kupa do kogo należy :P
Sądzę, że tu się dokłada Franek-przegania Konsula, wszak to jego terytorium. Ale już widzę wyraźną poprawę w stosunkach.
Konsul stale dąży do zaprzyjaźnienia się, Franek z czasem pewnie ustąpi.

Domek napisał do mnie na gg: "ruby załatwia się w żwirku silikonowy w łazience
a franek w tym śmierdzącym w przedpokoju
oba jedzą to samo czyli suchą karmę dla kastratów, ale nigdy z jednej miski
albo z osobnych albo na przemian
małpują od siebie zachowanie
tzn Franek przychodzi na głaski a Ruby ma głupie pomysły zaobserwowane u Franka jak np. włażenie w miejsca, gdzie nie powinien

tyle wieści :P "
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro sty 04, 2012 21:56 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

:ryk:
dodam tylko, tak, żebyście wiedziały... ten śmierdzący to taki najzwyklejszy, żeby kot się przyzwyczaił.Wolę silikonowy-nic nie czuć a z betonitowego wydostają się zapachy :P
Reszta jw.
Wet powiedział, że Konsul ma właściwą wagę, ale w domu przezywamy go "Ruby", bo waży o kilo więcej niż Franek-wygląda jak Franek,ale w ciąży :P
Ogółem : koty dogadały się ze sobą, ustaliły terytoria"to moje, to twoje a to nasze", szukaja się wzajemnie, zaczynają się gonitwy a nawet zapasy.

fnd7

Od: Sob gru 31, 2011 16:53

Post » Czw sty 05, 2012 8:32 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

fnd7 pisze:Ogółem : koty dogadały się ze sobą, ustaliły terytoria"to moje, to twoje a to nasze", szukaja się wzajemnie, zaczynają się gonitwy a nawet zapasy.

no, i tak powinno być :ok: :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw sty 05, 2012 9:19 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

Małpują, małpują zachowania. Dziś mój ulubiony (bez ironii, naprawdę ulubiony, rozumiejący potrzebę opieki nad bezdomniakami) sąsiad, stwierdził, wychodząc: "nie uciekają, ale jak jeden ucieknie, to za nim wszystkie".
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sty 05, 2012 9:19 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

Jagooda pisze:Kochana Maciusia :1luvu:
Te wygolone łapki to przez kroplówki?

Tak te wygolone łapusie to po kroplówkach a to zdjęcie to akurat po odłaczeniu wenflonu. Maciusia zaczęła sypiać z nami w łóżku :lol: najpierw tak nieśmiało na krawędzi potem coraz dalej :D :D aż w końcu pakuje sie pod kołderkę :ryk: :ryk: :ryk: . Niestety z tego powodu nie jest zadowolona moja najstarsza Myszka, bo do tej pory to było jej królewstwo :( No ale dzisiaj juz troche Myszka spokojniej zniosła intruza :lol: . Maciusia jest zakochana we mnie nie odstępuje mnie na krok :lol: nie mogę usiąść żęby nie pakowałą sie na kolana :ryk: Wczoraj jej odmówiłam bo inny zazdrośnik sie wpakował wiec zaszczyciła swoją kocia osobą kolana TZ :ryk: :ryk: :ryk:

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Czw sty 05, 2012 9:24 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

Bo dobra miejscówka to najważniejsza rzecz dla kota w domu :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt sty 06, 2012 20:11 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

jako śmieszną ciekawostkę powiem Wam że stacjonarny kot Zuza nie dość że od Macka nauczył się jeść warzywa to jeszcze odgapił system sikania na szmatkę :mrgreen:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt sty 06, 2012 21:42 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

Maciuś nauczyciel :ok:
a czy polubili się z Zuzą?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt sty 06, 2012 22:14 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

on wszystkich lubi ale Zuza jest neurotyczna i patrzy na niego z góry; co najdziwniejsze w święta potrafił rozbroić mojego Bronka swoim przyjacielskim i bezproblemowym usposobieniem :-)
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob sty 07, 2012 20:37 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

Leonek pierwszy raz nam zasyczał i zabuczał, mówi że nowy kolega jest głuuupi. Cały czas popatruje nerwowo na białe dziwo, ale na szczęście nie ma żadnych łapoczynów. :kotek:

karishma

Od: Nie sty 23, 2011 19:38

Post » Sob sty 07, 2012 21:58 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

pluskwa6 pisze:on wszystkich lubi ale Zuza jest neurotyczna i patrzy na niego z góry; co najdziwniejsze w święta potrafił rozbroić mojego Bronka swoim przyjacielskim i bezproblemowym usposobieniem :-)

to prawda, że wszystkie Franciszki to super przyjacielskie kociska

karishma pisze:Leonek pierwszy raz nam zasyczał i zabuczał, mówi że nowy kolega jest głuuupi. Cały czas popatruje nerwowo na białe dziwo, ale na szczęście nie ma żadnych łapoczynów. :kotek:

polubił być jedynakiem :ok:
niedługo się pokochają :ok: :ok:
pokaż nam karishmo swoje nowe cudo
i troszkę Leonka :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie sty 15, 2012 20:16 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

U Znikotka bez zmian, sypia w kartonie z kocami na szafie, ożywa i ujawnia się noca, zagląda do pokoju, popatruje i wycofuje się "do siebie", za dwa tygodnie rozpoczynają się u nas ferie zimowe, znowu go będę trzymać w klatce wtedy, tye, że tej w dużym pokoju, z nami... klatka jest wielka, będzie miziany systematycznie, moze zrobimy krok naprzód...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 15, 2012 20:21 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

halbina pisze:U Znikotka bez zmian, sypia w kartonie z kocami na szafie, ożywa i ujawnia się noca, zagląda do pokoju, popatruje i wycofuje się "do siebie", za dwa tygodnie rozpoczynają się u nas ferie zimowe, znowu go będę trzymać w klatce wtedy, tye, że tej w dużym pokoju, z nami... klatka jest wielka, będzie miziany systematycznie, moze zrobimy krok naprzód...

Znikotku, rób choć małe kroczki :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sty 15, 2012 20:31 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuka DS

A nasz tygrys - Konsul, zwany Rubym... :roll: niestety nadal nie zawsze trafia do kuwety... ale pani się nie poddaje. :ok: z rezydentem już się dogadał, jadają z jednej miseczki, ganiają, czyli wszystko ok.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]