KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 23:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

paula_90 pisze:W niedziele i w poprzednim poście też napisałam że w niedziele, nie są wysterylizowane, podobno są zaszczepione ale książeczka niby zginęła, kotki wzięłam przed świętami (w aparacie miałam ustawioną złą datę)

Jaką masz możliwość dowiezienia do nas kociaków i kiedy ewentualnie mogłabyś to zrobić?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 05, 2012 0:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Niestety ale to byłby duży problem ponieważ nie mam samochodu ani transporterów i nie mam możliwości ich dowieźć a nawet nie wiem gdzie.

paula_90

Od: Pon lis 14, 2011 14:36

Post » Czw sty 05, 2012 0:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

paula_90 pisze:Niestety ale to byłby duży problem ponieważ nie mam samochodu ani transporterów i nie mam możliwości ich dowieźć a nawet nie wiem gdzie.

A skad trzeba dowiezc kotki ? daj szybko namiary na moje pw ,to moze uda mi sie pomoc- maz siedzi w domu wiec moze jedzdzic. Przed nami dlugi weekend, chyba jakos sie uda zgrac z terminami.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw sty 05, 2012 1:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
paula_90 pisze:Niestety ale to byłby duży problem ponieważ nie mam samochodu ani transporterów i nie mam możliwości ich dowieźć a nawet nie wiem gdzie.

A skad trzeba dowiezc kotki ? daj szybko namiary na moje pw ,to moze uda mi sie pomoc- maz siedzi w domu wiec moze jedzdzic. Przed nami dlugi weekend, chyba jakos sie uda zgrac z terminami.

odpisałam na pw

paula_90

Od: Pon lis 14, 2011 14:36

Post » Czw sty 05, 2012 6:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

poprawiłam banerki zeby kierowaly do aktualnego watku :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh1.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh2.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh3.gif[/img][/url]
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sty 05, 2012 7:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Idziemy jak burza - jeszcze 25 stron i na nowo trzeba będzie poprawiać :wink:
Cookie - ja połączenia Fuksa z choinką nawet nie próbowałam - wielka gałąź choiny zawieszona pod sufitem ze 100% naturalnymi i nieszkodliwymi ozdobami musiała wystarczyć. Jeśli udało im się załatwić mi krótkie spięcie w gniazdku, które wywaliło korki (ale nikomu nic się nie stało), wywalić drapak (z tych wysokich, używany i z wyrobionymi dziurkami od śrubek) i 3 razy dziennie zrywać zasłony, to nie wierzę w możliwość istnienia choinki w moim domu równocześnie z tym tornadem 8).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 05, 2012 8:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw sty 05, 2012 10:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.01.-15.01.2012 r.
09.01. pon. rano brak wie. Teresa
10.01. wt. rano brak wie. brak
11.01. śr. rano brak wie brak
12.01. czw.rano brak wie.Ewa
13.01. piat rano brak wie. brak
14.01. sob. rano Iwonka wie. brak
15.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Czw sty 05, 2012 11:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw sty 05, 2012 14:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.01.-15.01.2012 r.
09.01. pon. rano brak wie. Teresa
10.01. wt. rano brak wie. brak
12.01. czw.rano brak wie.Ewa
13.01. piat rano brak wie. brak

wtorek i czwartek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw sty 05, 2012 17:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dzisiaj bylismy z Renia na przeswietleniu klatki piersiowej i co wyszlo? niestety bardzo zle ma srodmiaszowe zapalenie pluc, ma zacieki, wody nie ma wiec fipa wykluczono, ani w brzuszku ani w pluckach.
Ja zauwarzylam juz dawno to jak byla jeszcze na Kch juz o tym juz pisalam, nie podobal mi sie jej odech i to jej szybkie meczenie, dostala antyb.erobioxil w tab.i syropek p/zapalny i goraczkowy bo niestety goraczkuje. Ma slaby apetyt i jest osowiala poprostu chora, ale bede ja starannie leczyc powinno cos z tego wyjsc, ale jest to powazne, obsluchanie sluchawka nic nie wykazalo, bo to sie nie wyslucha w oskrzelach i pluckach bylo czysto nie rzezilo dopiero rtg wykazalo.
Na jutro ma lekarstwa i mamy jechac w sobote.
Na dodatek na grzbiecie blisko glowy pojawila sie opuchlozna w ktore to miejsce nie dala sie sie dotykac, wczoraj zauwarzylam sie zrobila sie przetoka ropna czyli to byla ropa ma rane ropna wielkosci 2-wu groszowki tez to leczymy, no biedna ta Renia.
Milka i Inka tez chore tzn.bardziej Milka nie ma apet.i luzne kupy, co u Inki tez sie pojawily, jezdza z nimi do Lupusa. Podpowiedzialam aby je zbadano na lamblie bo Milka to nie tak ale Inka to latala po kociarni rowno z diobelkami i mogla zlapac. Przebadane zostana w tym kierunku.
Glupio mi ze wzieli koty i od razu chore, ale dzieki Bogu ze tacy ludzie co poswiecaja czas i pieniadze leczac je bo kto inny to nawet moglby nie zauwazyc tego typu dolegliwosci. :(

Bylismy dzisiaj na Kch zanioslam zabaweczki, Aisza dostala myszki na stojaczku co ona z tym wyprawiala :ryk: :ryk: :ryk:
Co do Aiszy rozmawialam z p.Monika z Almawetu trzeba upolowac na jej kupke obojetnie czy twarda czy miekka /pojemniki sa w witrynie/ najlepiej w sobote lub niedziele jak sie da, wlozyc do lodowki i my zawieziemy na test na te lemblie po kuracji trzeba skontrolowac i jak bedzie dobrze to mozna ja puscic na luz bo ona chodzi jak tygrys w klatce.
A jak nie to jeszcze leczenie ale juz antyb. tak to wszystko dogadalam.
Jeszcze jedno, ja poprzyklejalam karteczki na ksiazeczkach z datami nastepnych szczepien /doszczepien/ Gosia wczoraj zrobila taki wykaz wisi na scianie k/lodowki, jest prosba aby tego dopilnowac, bo raz to jest nic to tak jaby nie bylo, jak ktos moze to prosze wozic te koty do Almawetu, my tez sie dolaczymy i w/g dat niektore zawieziemy ale nie damy rady wszystkich.
Teresa od faktur szuflada sie nie domyka :D dzis jeszcze donioslam /bylam w biurze/ f-re za czynsz i prad.
A jeszcze przynioslam taki dlugi kijek wisi w przedsionku na gwozdziu przyda sie do wyjmowania zabawek i wyganianiu kotow zza boksow, zastawki jeszcze nie zrobione :( no doslownie nie ma kiedy bo codzien lecznica albo 2xdz.

BOGUSIA, ASIA - dzieki za nakarmienie bezdomniaczkow :1luvu: Fajne skubance co?
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sty 05, 2012 17:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

poniedziałek i piątek rano.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sty 05, 2012 20:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:Dzisiaj bylismy z Renia na przeswietleniu klatki piersiowej i co wyszlo? niestety bardzo zle ma srodmiaszowe zapalenie pluc, ma zacieki, wody nie ma wiec fipa wykluczono, ani w brzuszku ani w pluckach.
Ja zauwarzylam juz dawno to jak byla jeszcze na Kch juz o tym juz pisalam, nie podobal mi sie jej odech i to jej szybkie meczenie, dostala antyb.erobioxil w tab.i syropek p/zapalny i goraczkowy bo niestety goraczkuje. Ma slaby apetyt i jest osowiala poprostu chora, ale bede ja starannie leczyc powinno cos z tego wyjsc, ale jest to powazne, obsluchanie sluchawka nic nie wykazalo, bo to sie nie wyslucha w oskrzelach i pluckach bylo czysto nie rzezilo dopiero rtg wykazalo.
Na jutro ma lekarstwa i mamy jechac w sobote.
Na dodatek na grzbiecie blisko glowy pojawila sie opuchlozna w ktore to miejsce nie dala sie sie dotykac, wczoraj zauwarzylam sie zrobila sie przetoka ropna

Jaka biedna ta Renia :( Najważniejsze, że wychwyciliście to Jadziu i jest leczona :ok: :ok: :ok:
Za Renię i za Was :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt sty 06, 2012 2:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.01.-15.01.2012 r.
09.01. pon. rano Marta wie. Teresa
10.01. wt. rano Beatka wie. brak
12.01. czw.rano Beatka wie.Ewa
13.01. piat rano Marta wie. brak

terenia1

Post » Pt sty 06, 2012 17:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Bardzo dziękuję w imieniu schronikowych naszych mniejszych braci za dary z KCh:)... samochód był napakowany po sam sufit:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]