Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 14:30 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Dziękuję. Literówka się wkradła. :kotek:

Dodzwoniłam się, ale kazali mi dzwonić, jak będzie weterynarz, który ją operował - za jakąś godzinkę.
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Śro sty 04, 2012 14:51 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Nie cierpię takiego oczekiwania w napięciu :mrgreen:
:ok: :ok: :ok: cały czas są
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 04, 2012 15:53 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Zostaje w szpitalu do jutra, bo jutro będzie miała wyjmowany sączek. Rokowania dobre nie są. Ma fatalne wyniki, objawy kociego kataru (zwracałam uwagę mojemu wetowi - niech go szlag...). Dr Rzezak nie wierzy w wiarygodność testów w kierunku FELV i FIV zrobionych w schronisku - nawet powątpiewa, czy w ogóle je zrobiono (zapłaciłam...). W każdym razie ma jej zrobić powtórnie te testy.
Jeśli w ogóle przeżyje po tej operacji, to czeka ją kolejna - usunięcie kamieni z pęcherza moczowego, bo tu dieta nie pomoże. Jej stan jest ciężki a mój weterynarz - nie słuchając moich sugestii - zaniedbał jej opiekę pooperacyjną. Leczył, ale podchodził ze zbyt dużą swobodą do powikłań... :( Siedzę i płaczę, bo to, by przeżyła, jest dla mnie niezwykle ważne. :cry: Tyle już przeszła... :cry: A jeśli się okaże, ze ma kocią białaczkę, to żaden mój kot nie będzie mógł zamieszkać u mojej mamy... Wieczorem będę znała wyniki testów.
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 7:36 przez mojekoty, łącznie edytowano 1 raz
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro sty 04, 2012 16:18 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Szczerze współczuje, tak bardzo się angażujesz. Oby jednak przeżyła Rita i wyzdrowiała. :ok:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro sty 04, 2012 17:13 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Podchodzę bardzo emocjonalnie do tego. Dla mnie życie Rity a w zasadzie Miśki byłoby rekompensatą za utratę Pusi. Zresztą tyle cierpienia nie może pójść na marne. Co ona ma za życie od ponad miesiąca..? :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro sty 04, 2012 18:23 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Smutne to, że taka bieda musi cierpieć za błędy konowałów. Ja z pewnością porozmawiałabym z wetem, to juz niewiele da, ale zastanowi sie lecząc kolejny przypadek.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 04, 2012 19:44 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Już z nim rozmawiałam. Nie on to zaczął... Tez trafił na trudny przypadek. Jeszcze nie wiadomo, czy ona w ogóle przeżyje... :(
Dziewczyny, czy mogę wysłać do Was paczki w poniedziałek? Teraz szyję te trzy pilne myszki, chociaż wierzcie mi, że depresja mnie dobiła... :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro sty 04, 2012 20:28 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

oczywiście poczekam na swoją paczkę
bardzo Ci współczuję
i trzymam kciuki...
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Śro sty 04, 2012 21:28 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Ja też poczekam. Przykro, że tyle Ritka cierpi. :ok: :ok:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sty 04, 2012 23:20 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Dziękuję Wam. Nie mam do tego głowy a jutro jadę po koteczkę do kliniki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Czw sty 05, 2012 1:22 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

"Dr Rzezak nie wieży w wiarygodność testów w kierunku FELV i FIV zrobionych w schronisku - nawet powątpiewa, czy w ogóle je zrobiono (zapłaciłam...)"

Nie wierzy w wiarygodność testów elisa czy w to, że były faktycznie zrobione?

Co do wiarygodności testów Elisa w kierunku FeLV, zdania są różne, zdarzają się błędne wyniki, w obie strony, na szczęście rzadko. Wiarygodny jest PCR ale drogi. Dlatego większość fundacji, hodowli zadowala się Elisą, a PCR robiony jest w przypadku pozytywnego lub niejednoznacznego wyniku elisy.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw sty 05, 2012 7:33 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Nie wiem, jakie były robione - te za 70 zł.
Dzisiaj będę znała powtórny wynik.

Na początku nie wierzył, że były robione, bo Miśka ma nawet FIP wpisany jako ujemny a 90% kotów jest nosicielem. Później stwierdził, że na tamtą chwilę to i tak było niewiarygodne, bo gdyby złapała coś w schronisku, to wykrywalność tych chorób następuje 2-3 tygodnie później.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Czw sty 05, 2012 7:48 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

mojekoty pisze:Zostaje w szpitalu do jutra, bo jutro będzie miała wyjmowany sączek. Rokowania dobre nie są. Ma fatalne wyniki, objawy kociego kataru (zwracałam uwagę mojemu wetowi - niech go szlag...). Dr Rzezak nie wierzy w wiarygodność testów w kierunku FELV i FIV zrobionych w schronisku - nawet powątpiewa, czy w ogóle je zrobiono (zapłaciłam...). W każdym razie ma jej zrobić powtórnie te testy.
Jeśli w ogóle przeżyje po tej operacji, to czeka ją kolejna - usunięcie kamieni z pęcherza moczowego, bo tu dieta nie pomoże. Jej stan jest ciężki a mój weterynarz - nie słuchając moich sugestii - zaniedbał jej opiekę pooperacyjną. Leczył, ale podchodził ze zbyt dużą swobodą do powikłań... :( Siedzę i płaczę, bo to, by przeżyła, jest dla mnie niezwykle ważne. :cry: Tyle już przeszła... :cry: A jeśli się okaże, ze ma kocią białaczkę, to żaden mój kot nie będzie mógł zamieszkać u mojej mamy... Wieczorem będę znała wyniki testów.

o Boze..... nie wiem co powiedziec.... to straszne.....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw sty 05, 2012 8:35 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Mojekoty - pieniążki na drapaczek i myszkę przekazałam dzisiaj rano. Pozdrawiam. Czekam też na wiadomość o koteczce, jak wrócisz z kliniki. :ok: :ok:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw sty 05, 2012 10:03 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Odezwę się - myślę że około 15-stej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

[poprzednia][następna]