Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro sty 04, 2012 13:03 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

phantasmagori pisze:Dla mnie rok zaczął się nowotworem :(
W Sylwka wyczułam u mojego dochodzącego Leonka guza między pachą a łopatką wielkości orzecha włoskiego :(
Operacja w czwartek. Trzymajcie proszę kciuki :(

a moze to powiekszony wezel chlonny ? a nie nowotwor?
(głosno mam nadzieje)
gerardbutler

Post » Śro sty 04, 2012 16:31 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

ewan pisze:Ja też próbowałam przed chwilą dzwonić ale nikt nie odbiera. A czy nie ma stacjonarnego telefonu ktoś może wie?Może trzeba zapytać na fb na stonie fundacji?

Czy ktoś mógłby sprawdzić czy fundacja ma stronę na fb?
i napisać o naszej sprawie?
Ja nie mam fb i nie mogę nawet sprawdzić...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 16:38 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

już napisałam, ale nie wiem dlaczego nie widać pytania na stronie głównej :( Mają chyba tak ustawiony profil,że widać tylko ich wpisy. Będę sprawdzała może odpowie na pw
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 04, 2012 16:40 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Stronę ma jedynie oddział Częstochowski, w Krakowie już chyba wszystko się rozpadło.

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Śro sty 04, 2012 16:53 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

gagga pisze:Stronę ma jedynie oddział Częstochowski, w Krakowie już chyba wszystko się rozpadło.

co to znaczy "rozpadło"?
chyba pieniądze naszego funduszu nie wyparowały? :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 17:15 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

https://www.facebook.com/pages/Fundacja ... 8221611641

strona jest aktywna, tylko wpisy znikają hmm, ciekawe dlaczego może za dużo osób zadawało niewygodne pytania
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro sty 04, 2012 17:57 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

gagga pisze:Stronę ma jedynie oddział Częstochowski, w Krakowie już chyba wszystko się rozpadło.

To może próbować skontaktować się z osobami w Częstochowie i wybadać, co i jak? Poinformować, że fundacja w dalszym ciągu ma 290 zł należących do funduszu? W końcu oni chyba też na coś biorą faktury i ktoś je płaci :roll: A konto fundacja ma teoretycznie jedno :|
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro sty 04, 2012 20:36 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Jak próbowałam odzyskać kasę jaka była zebrana na leczenie psa aby opłacić fakturę to okazało się, że Kraków jest jedynie siedzibą bo tam już nie było wolontariuszy. A Częstochowa twierdziła, że nie ma nic do naszej sprawy. Sama nie wiem o co chodzi?
http://www.facebook.com/events/194352057245652/
No oby się udało odzyskać kasę....
Ostatnio edytowano Śro sty 04, 2012 20:59 przez gagga, łącznie edytowano 3 razy

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Śro sty 04, 2012 20:39 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

gerardbutler pisze:
phantasmagori pisze:Dla mnie rok zaczął się nowotworem :(
W Sylwka wyczułam u mojego dochodzącego Leonka guza między pachą a łopatką wielkości orzecha włoskiego :(
Operacja w czwartek. Trzymajcie proszę kciuki :(

a moze to powiekszony wezel chlonny ? a nie nowotwor?
(głosno mam nadzieje)

Węzeł chłonny jest w pachwinie :( Wet go badał, operacja jest umówiona na jutro. Mogę mieć tylko nadzieję że jest tylko na wierzchu, nie zapuścił macek w środek kota.
Boję się :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sty 04, 2012 20:47 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

przeczytałam i jestem w szoku :mrgreen: może trzeba też założyć wydarzenie odnośnie tego rozliczenia
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro sty 04, 2012 20:48 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

gagga pisze:Jak próbowałam odzyskać kasę jaka była zebrana na leczenie psa aby opłacić fakturę to okazało się, że Kraków jest jedynie siedzibą bo tam już nie było wolontariuszy. A Częstochowa twierdziła, że nie ma nic do naszej sprawy..
http://www.facebook.com/events/194352057245652/

Aż mi się na usta ciśnie "a nie mówiłam", bo mówiłam przy zakładaniu Funduszu aby zbierać na prywatne konto.
Ja na Funduszu Immunologicznym, po doświadczeniach z fundacjami zrobiłam zastrzeżenie, że kasę wpłacam osobie fizycznie sprawującej opiekę nad kotem. Zdarzyła mi się nawet sytuacja, że fundacja żądała od opiekuna, przesłania kasy, którą dostał od FI na kota, na konto fundacji. Musiałam zrobić zadymę.
Nie mówię iż wszystkie fundacje takie są. Znam parę bezproblemowych i porządnych.
Z rozliczeniem osób fizycznych nigdy nie miałam problemu. Z fundacjami niestety tak. Ani potwierdzenia wpłaty, ani rozliczenia, ani zwykłego dziękuję.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sty 04, 2012 20:53 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

no cóż phantasmagori uczymy się na błędach :(
trzymam :ok: za jutrzejszą operację, jeżeli będziesz potrzebowała pomocy to wiesz, że możesz na na liczyć.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro sty 04, 2012 21:06 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

ewan pisze:no cóż phantasmagori uczymy się na błędach :(
trzymam :ok: za jutrzejszą operację, jeżeli będziesz potrzebowała pomocy to wiesz, że możesz na na liczyć.

Wiem, wiem. Jeśli chodzi o finanse nie ma takiej potrzeby :wink:
Kciuki i ciepłe myśli jak najbardziej pożądane :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sty 04, 2012 21:07 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

ewan pisze:trzymam :ok: za jutrzejszą operację, jeżeli będziesz potrzebowała pomocy to wiesz, że możesz na na liczyć.

Też trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro sty 04, 2012 21:49 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

poprosiłam na fb o kontakt wolontariuszki z Elpis, zobaczymy czy ktoś się odezwie.Jeżeli nie to trzeba będzie opisać sytuację na fb, nie ma co pobłażać :mrgreen: to są nasze pieniądze z przeznaczeniem na pomoc potrzebującym i żaden babsztyl nie będzie sobie z nas jaj robił :evil: kto ma konto na fb aby mnie poprzeć?
Tak czy inaczej myślę, że trzeba będzie z bieżących środków zapłacić u weta jolabuk5 bo nie można zostawić dziewczyny z długiem. Czy ktoś ma w tej kwestii zdanie,proszę o Wasze opinie w tej kwestii
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]