DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 1:50 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

smarti - foty nie doszły ale proszę Cię bardzo, nie wysyłaj mi nic bo ja kompletnie jestem teraz rozłożona na łopatki :roll:
do pani pisałam maila i smsa i nie mam odpowiedzi - jutro postaram się zadzwonić. Pani nie jest z tych co odpisują od razu, ale wolę już nie miec kolejnego zmartwienia..
Szczerze przyznam troszkę mi się trudno zrobiło w życiu i wolałabym nie musieć pamiętać o niczym w związku z kotami z wyjątkiem tabletek które mam podac w swoim stadzie. mam nadzieję, ze to zrozumiesz/cie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 04, 2012 7:19 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Cześć Smartinkowo!
Faktycznie, ciepło na sercu, a jednocześnie coś w dołku ściska, kiedy się pomyśli o tych kociaczkach, których mogłoby nie być.
Chwała za to, co robicie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 8:26 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

smarti pisze:Mała która jest u koleżanki Edytki jest rodzoną siostrzyczką S&Z-ciekawa jestem bardzo co u niej..

Mała Czarna dużo nie odbiega od rodzeństwa:
* włos mięciutki, gęsty,
* podkradanie jedzenia - oczywiście, że tak,
* czystość - wzorowa,
* punkt obserwacyjny i jednocześnie miejsce wyciszenia - góra szafek kuchennych,
* spanie nocne - z psem Ryśkiem (i tu dziwne bo w dzień raczej unika jego towarzystwa)
* dokuczanie dzieciakom - wzorowe :mrgreen: (jednostronne, dzieci dobrze ułożone :D )
* dokuczanie kotu Edkowi - w stylu wyżej opisanej wielkiej pardubickiej,
* miziactwo - oczywiście :)

Ostatnio pięknie mruczała na rękach mojego TŻ-a :)
Zachwyt rodziny jak u S&Z
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 04, 2012 10:52 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Dzień dobry!

Właśnie mail z portalu Tablica.pl uświadomił mi że teraz wystawianie kotów na Allegro nie będzie możliwe. Bo albo łamiemy regulamin Allegro (kot wystawiony na aukcji nie może mieć klauzuli że jak ktoś wylicytuje to go nie sprzedamy), albo łamiemy prawo (nie można sprzedawać kotów nie z hodowli). Na razie mam pomysł żeby sprzedawać zdjęcia kotów i przy okazji te koty ze zdjęć oferować warunkowo (wizyta PA itp) i za darmo. Macie lepsze pomysły?

Adam
aburacze

Post » Śro sty 04, 2012 11:09 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Dostałam maila, ze Katastrofka , w skrocie: Strofka jest już po pierwszej rujce, ma apetyt i szaleje :wink:

Adam, w niektórych ogłoszeniach jest dopisek że aukcja ma charakter charytatywny czy coś takiego - tak by mogło być?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sty 04, 2012 11:43 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Marzenia11 pisze:Adam, w niektórych ogłoszeniach jest dopisek że aukcja ma charakter charytatywny czy coś takiego - tak by mogło być?

Hm, nie wiem. Wydaje mi się że nie, bo to wtedy jest publiczna zbiórka pieniędzy i ja chyba nie mogę jako osoba prywatna. Na razie najbardziej mi pasuje ta sprzedaż zdjęć (tzn. przedmiotem aukcji jest zdjęcie kota). Poruszyłem ten problem na wątku ogłoszeniowym:
viewtopic.php?f=1&t=120970&p=8402105#p8402105

Adam
aburacze

Post » Śro sty 04, 2012 12:20 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Adam, spojrz tu:

http://allegro.pl/basienka-koteczka-na- ... 53064.html

przedmiotem aukcji jest ankieta przedadopcyjna :wink:

moze warto poszperać w ogłoszeniach i zobaczyć jak inni sobie poradzili. nie mam na to teraz czasu, ale może później jakoś dam radę.

Marzenia11

Post » Śro sty 04, 2012 12:36 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Marzenia11 pisze:przedmiotem aukcji jest ankieta przedadopcyjna :wink:

moze warto poszperać w ogłoszeniach i zobaczyć jak inni sobie poradzili. nie mam na to teraz czasu, ale może później jakoś dam radę.

O, fajny pomysł. Też przejrzę co inni zrobili, nie zajmuj się tym.

Adam
aburacze

Post » Śro sty 04, 2012 12:53 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Wybaczcie-ja chętnie bym pomogła ale kompletnie się w tych zasadach nie łapię..

jednak minie chwila i napewno ludzie znajdą sposób jak obejść przepisy w słusznej sprawie-Polak przecież potrafi :ok:

EdytaB_a pisze:
smarti pisze:Mała która jest u koleżanki Edytki jest rodzoną siostrzyczką S&Z-ciekawa jestem bardzo co u niej..

* włos mięciutki, gęsty,
* czystość - wzorowa,
* punkt obserwacyjny i jednocześnie miejsce wyciszenia - góra szafek kuchennych,
* spanie nocne - z psem Ryśkiem (i tu dziwne bo w dzień raczej unika jego towarzystwa)
* dokuczanie dzieciakom - wzorowe :mrgreen: (jednostronne, dzieci dobrze ułożone :D )

:D :D :D :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

fajnie że i u Katastrofki wszystko wporzo :D :kotek: :ok:

rozmawiałam z p.wetem i jest jak najbardziej przygotowany "psychicznie" na dwie sterylki w przyszłym tygodniu-raczej w drugiej połowie tygodnia lub pod koniec,a więc myślę że Zuzka i Isia/Misia mogą się psychicznie nastawiać :D :kotek: :kotek: :ok:

Pan dr. ma teraz lekkie urwanie głowy na tle osobistym a więc w ten weekend nie chcę go tym kłopotać a i dla kić byłoby troszkę za wcześnie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 04, 2012 13:05 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Polak potrafy, ole! :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 13:07 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Adamie,skoro Marzenia chwilowo out of order to foty Fila wyślę na Twój mail-ok?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 04, 2012 13:19 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Do mnie też miały dotrzeć i nic nie mam.
Mówię o tych drugich też.

A co u pana weta prywatnie? Kolejna dziewczyna? ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 04, 2012 14:12 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

[quote="smarti"

rozmawiałam z p.wetem i jest jak najbardziej przygotowany "psychicznie" na dwie sterylki w przyszłym tygodniu-raczej w drugiej połowie tygodnia lub pod koniec,a więc myślę że Zuzka i Isia/Misia mogą się psychicznie nastawiać :D :kotek: :kotek: :ok:

Pan dr. ma teraz lekkie urwanie głowy na tle osobistym a więc w ten weekend nie chcę go tym kłopotać a i dla kić byłoby troszkę za wcześnie.[/quote]

Super, właśnie myślałam o 2giej połowie nast tyg, chociażby ze względu na to, że w weekend zawsze więcej czasu można koci poświęcić, aby obserwować, pocieszać i podtykać smakołyki na pocieszenie po tym nieprzyjemnym wydarzeniu. Próbowałam dziś dzwonić w tej sprawie do Pani, ale na szczęście trzymam tez rękę na pulsie tu :)

S&Z

Od: Pon gru 12, 2011 13:32

Post » Śro sty 04, 2012 14:13 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

EdytaB_a pisze:

* włos mięciutki, gęsty,
* czystość - wzorowa,

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

S&Z

Od: Pon gru 12, 2011 13:32

Post » Śro sty 04, 2012 14:31 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

U Isiaczka rujki juz niet ;) generalnie mi kompletnie bez różnicy czy początek czy koniec tygodnia, bo i tak w domu głównie siedzimy oboje z TŻ albo przynajmniej jedno z nas :).
:ok: kciuki za pana doktora, żeby mu się szybko urwanie głowy skończyło!

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

[poprzednia][następna]