Poszukiwana, do domu świadomego!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 20:45 Poszukiwana, do domu świadomego!

Witam serdecznie.
Wątek ma charakter orientacyjny, ponieważ decyzja o wzięciu Kotki nie jest jeszcze stuprocentowa. Tzn, nie zagwarantuję że wezmę kotkę na dniach( może to być dopiero w okolicy kilku tyg.) i że będzie to akurat kotka z miau, a nie ze schroniska;)
W październiku straciłam ukochaną kotkę, po długich miesiącach walki o jej życie. Była ze mną przez 16 lat. Żyłyśmy miłością dosyć trudną (przynajmniej początkowo) ale dałyśmy radę.
Decyzja o wzięciu kolejnej kotki była ciężka, ale dom jest bardzo pusty i smutny bez kotka.
Warunki jakie mogę zaoferować to dom nie wychodzący, ponieważ to mieszkanie na 10 piętrze. Domek jest zabezpieczony, jesteśmy świadomi tego jak należy opiekować się kotami. Oczywiście jesteśmy domem w którym sterylizacje się popiera.
Ja sama jestem wolontariuszką w Katowickim schronisku, mam spore doświadczenie ze zwierzakami, Mama zawsze miała w domu zwierzęta więc też jest świadoma.
Szukamy raczej tylko wysterylizowanej kotki, ale wykastrowany kocurek który nas zauroczy nie wykluczamy go. Wolę raczej kotka w typie persa, albo z dłuższą sierścią. Nie wykluczam również kotka z krótką sierścią.
Moja cicia miała czarny kolor, i bardzo mi jej brakuje.
Podobają mi się też syjamy i wszelakie rasy niebieskookie.
Dłuższa sierść zdecydowanie ma przewagę w mojej hierarchii.
Jeśli chodzi o zachowanie, to szukamy zwierzaka który umie korzystać z kuwety, i z drapaczka( drapak nie jest warunkiem koniecznym, choć jest to zaleta). Raczej spokojnego( nie chodzącą demolkę :lol: ) I kotka któremu nie sprawia problemu zostanie samemu w domu.
:)
Wolimy kotki raczej ze śląska, albo z możliwością dowozu.

Jeśli macie jakieś pytania, oczywiście na nie odpowiem. Czekam na propozycje :)

Pozdrawiam serdecznie.
Jetrel.
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Wto sty 03, 2012 21:10 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

To może bardzo grzeczna i przepiękna Rosa z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=137249&start=0?

Kicia "prawie" czarna :wink: - a oczy ma najpiękniejsze na świecie!!!!!! Transport na pewno dałoby się zorganizować!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sty 03, 2012 21:14 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Na kandydatury troszkę poczekam, bo mama wyjechała na parę dni w góry, a decyzję na pewno podejmiemy wspólnie :)
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Wto sty 03, 2012 21:14 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

tutaj był persik str 6. chybanadal aktualne viewtopic.php?f=13&t=134602&hilit=pers+szuka+domu
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sty 03, 2012 21:45 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Joluka, dzięki za rekomendację Rosy :1luvu: To ładna kotka, kluseczka taka.Jest bardzo grzeczna,spokojna aż mnie to wzrusza.W ogóle nie łazi po meblach,pięknie korzysta z kuwetki.Chyba boi się innych kotów, jest jednak bardzo proludzka, miziasta, ale nie narzuca się.Kocha leżeć na kolanach.Jest bardzo cichutka, potrafi sama się bawić.Niedawno została wysterylizowana.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 03, 2012 22:58 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Persy i persowate aktualnie na miau:

Ramzes, Zielona Góra? viewtopic.php?f...34602&start=75
Kaspar, Gdańsk viewtopic.php?f=1&t=130367
Kuba, Kraków viewtopic.php?f...954&start=1215
Teodor, okolice Warszawy viewtopic.php?f=13&t=133415

Do Ramzesa kotx2 już podała linka, no ale to zbiorczy, więc tyż jest :wink:
Zwróć proszę uwagę na Teo - gdyby umiał mówić, to by historii z życia naopowiadał, że głowa mała...

Nie wiem dlaczego, ale są problemy z otwarciem linków :? Chyba trzeba próbować kopiować i wklejać na pasek :roll:
Ostatnio edytowano Śro sty 04, 2012 0:30 przez LaMonture, łącznie edytowano 2 razy

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Wto sty 03, 2012 22:59 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Może kotki z mojego wątku (link w podpisie)? Jeśli ma być cicha i spokojna to krówka Koibito, jeśli z dłuższą sierścią to białobura Frania, jeśli kota z wdziękiem i cudownym charakterem to pręgowana Julinka, ponieważ niestety pingwin Fuks to rozrabiaka a czarny Justin to kot na wpół dziki... Do wyboru, do koloru. Prócz Frani wszystkie już wysterylizowane. Aha, no i w Kociej Chatce jest Madhuri - mama Fuksa. W odróżnieniu od syna spokojna i dostojna kicia. U mnie nie mogła się pogodzić z kotami - tam daje radę, choć widać że najszczęśliwsza będzie jako jedynaczka. A to w Waszym przypadku chyba plus? No i oczywiście jest wysterylizowana.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 03, 2012 23:10 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Teodor jest persem. Kastrowanym, biało - czarnym, pięknym. Ma niespełna 2 lata. Przeszedł przez piekło. Nawet ja nie wierzyłam, że uda się z niego wykrzesać tyle ile się udało. Nie szuka domu na siłę........szuka najlepszego z możliwych. Szuka kogoś kto będzie chciał go mieć.......

Za chwilkę poszukam linku do filmiku......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 04, 2012 0:07 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Ale tu jest jeszcze ze szczurzym ogonem i bez połowy aktualnie posiadanego futra..........on jest powalająco piękny. Co jest szcześciem w nieszczęściu w jego przypadku akurat. Gdzieś wklejałam link do filmiku z nim.....ale znaleźć nie mogę......o charakterze jutro:-) czy raczej dziś.......jeno póżniej;-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 04, 2012 6:49 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Śro sty 04, 2012 7:40 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Lord. Młody, ma rok góra dwa lata. Błąkał się od sierpnia po jednym ze Szczycieńskich osiedli. Jest po pierwszym szczepieniu, leczeniu świerzba i w poniedziałek (12.12) kastracja. Poza tym to niezwykle mądry i zrównoważony kot.Zero agresji w stosunku do człowieka, można z nim zrobić wszystko, tylko koty się go boją. Ma taki trochę psi charakter. -W dt u HORACY 7

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sty 04, 2012 8:57 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

W Toruniu -co prawda nie z długim włosem ale uroda oryginalna.
Śnieżka (Dakota)
Ta przemiła koteczka urodziła się w 2010 roku. Kotka pogodna, grzeczna o oryginalnej urodzie. Mruczenie na kolanach człowieka to jedno z jej ulubionych zajęć. W swoim domu może być jedynym kotem lub żyć w towarzystwie spokojnego, niedominującego kota.
Obrazek
Obrazek
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sty 04, 2012 14:55 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

Wszystkie kociaki są przepiękne, jak mama wróci, na pewno podejmiemy jakąś decyzję:)
Czekamy również na innych kandydatów:)
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Śro sty 04, 2012 15:39 Re: Poszukiwana, do domu świadomego!

O matko śnieżkę sama bym przygarnęła... zakochałam się w niej ... :1luvu:
Wybaczcie za OT.
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

[następna]