Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 14:44 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

klauduska pisze:ło takie to schodzą w 5s ;). musisz albo śledzić wątki adopcyjne na wszystkich forach, albo zapisać się na miot odpowiedni.
rzadkie umaszczenia [= jakoś wyjątkowo ładne], są bardzo szybko zaklepywane i wątpię, że znajdziesz podobną do twojej.
jasne, że możesz szukać, ale to musiałabyś przeglądać wątki kilka razy dziennie, a pewnie to by ci się znudziło, jak w adopcjach nie siedzisz [bo ja to non stop "odśwież" klikam :roll: :lol: ].
żeby zobaczyć dokładniej jak ona wyglądała, musiałabys mi pokazać jej fotę, ale to jak mówię. ładne umaszczenia schodzą w 5s.

a double rexinki byś nie chciała ;>? zobacz no jakie cuda mam u siebie teraz!

mój wymarzony to:
dumbo standard siamese agouti point, ale na takiego to pewnie lata poczekam jeszcze i tylko i wyłącznie z hodowli chcę.

Mi tenazwy nic nie mówią :oops:
Wiem że dumbo to uszy
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Wto cze 28, 2011 22:30 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

Indianeczka, ja zaczęłam od wpisywania w google za każdym razem, jak o umaszczeniu jakimś/znaczeniu słyszałam/czytałam :)
na allo jest temat o umaszczeniu i tam zawsze możesz się zapytać i poprosić o określenie umaszczenia jakiegoś ze swoich szczurasów :)

a swoją drogą: dokociłam się :mrgreen:
dzisiaj tajdzi i Lidia przywiozły mi złapaną koteczkę 7tyg spod mostu. jest PIĘKNA!! :mrgreen: :1luvu:
w czw będzie kolejna łapanka i przyjedzie kolejny kociak do mnie :D

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro cze 29, 2011 4:08 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

klauduska pisze:Indianeczka, ja zaczęłam od wpisywania w google za każdym razem, jak o umaszczeniu jakimś/znaczeniu słyszałam/czytałam :)
na allo jest temat o umaszczeniu i tam zawsze możesz się zapytać i poprosić o określenie umaszczenia jakiegoś ze swoich szczurasów :)

a swoją drogą: dokociłam się :mrgreen:
dzisiaj tajdzi i Lidia przywiozły mi złapaną koteczkę 7tyg spod mostu. jest PIĘKNA!! :mrgreen: :1luvu:
w czw będzie kolejna łapanka i przyjedzie kolejny kociak do mnie :D

Gratuluję dokocenia :mrgreen:
Ja ma 2 koty i na razie nie myślę o kolejnym kociaku :D
Nie wiem czy tylko moje są takie oryginalne ale jakby czego uważaj na warzywa :roll:

Obrazek

indianeczka

Post » Śro cze 29, 2011 18:10 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

A ty nie będziesz miała takiej panienki?

Obrazek

indianeczka

Post » Śro cze 29, 2011 22:00 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

kicia pojechała z powrotem do tajdzi :(
nic nie jadła dzisiaj, nie napiła się nic. na siłę jej wciskałam rzeczy, a ona wypluwała :(.

a skąd ja mogę mieć o takim umaszczeniu :P? ja biorę szczury na dt jak leci, a nie ze względu na wygląd ;)

klauduska

Post » Czw cze 30, 2011 4:45 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

klauduska pisze:kicia pojechała z powrotem do tajdzi :(
nic nie jadła dzisiaj, nie napiła się nic. na siłę jej wciskałam rzeczy, a ona wypluwała :(.

Niekiedy tak bywa :(
a skąd ja mogę mieć o takim umaszczeniu :P? ja biorę szczury na dt jak leci, a nie ze względu na wygląd ;)

Ale może ci się jednak trafić takie umaszczenie :D

Obrazek

indianeczka

Post » Pon lip 04, 2011 15:01 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

Indianeczka, może tak, może nie ;)

w każdym razie wszystkie szczurasy z dt mają zaklepane domy i już tylko czekają na transport :mrgreen:

klauduska

Post » Pon lip 04, 2011 15:07 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

klauduska pisze:Indianeczka, może tak, może nie ;)

w każdym razie wszystkie szczurasy z dt mają zaklepane domy i już tylko czekają na transport :mrgreen:

gratuluję :D

Obrazek

indianeczka

Post » Pon lip 11, 2011 1:38 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

fajny wątek...na razie czuje się jak na tureckim kazaniu :wink: :D
ale będę zaglądać i podziwiać... :kotek:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw sie 11, 2011 14:00 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

puszatek pisze:fajny wątek...na razie czuje się jak na tureckim kazaniu :wink: :D
ale będę zaglądać i podziwiać... :kotek:

Puszatek - odczucia podobne, nie rozumiem ni w ząb o czym mowa, ale podoba mi się 8)

Trzymam kciuki za najlepsze domki dla tymczasów - tych szczurzych i kocich, Klauduska - powodzenia :ok: :ok: :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Czw sie 11, 2011 18:28 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

olusiak81, dziękuję :1luvu:

klauduska

Post » Pon sty 02, 2012 19:47 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

fajny wąteczek :) śliczne szczurzaste :1luvu: tylko coś tu cicho - jakieś nowe szczurki albo kociaki? i to co mnie najbardziej ciekawi - jakie są relacje kocio-szczurze?...
Ja kiedyś miałam myszki rasowe, cudowne były... takie siamese point coś tam... też takie przymilne słodkości, tylko, że malutkie (kot to jednak większa powierzchnia do kochania...), a potem kilka zwykłych laboratoryjnych... niestety tak krótko żyją te stworzonka :( no i odkąd mamy koty (teraz już trzy), a chomiki odeszły za TM gryzoni u nas brak, klatka stoi pusta i jakoś tak smutno...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Pon sty 02, 2012 20:37 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

LSVC pisze:fajny wąteczek :) śliczne szczurzaste :1luvu: tylko coś tu cicho - jakieś nowe szczurki albo kociaki? i to co mnie najbardziej ciekawi - jakie są relacje kocio-szczurze?...
Ja kiedyś miałam myszki rasowe, cudowne były... takie siamese point coś tam... też takie przymilne słodkości, tylko, że malutkie (kot to jednak większa powierzchnia do kochania...), a potem kilka zwykłych laboratoryjnych... niestety tak krótko żyją te stworzonka :( no i odkąd mamy koty (teraz już trzy), a chomiki odeszły za TM gryzoni u nas brak, klatka stoi pusta i jakoś tak smutno...

Oj,widzę że nie tylko ja zauważyłam że coś tutaj za cicho :wink:
Jako że Klauduska nic nie pisze na temat swoich ogonków to przynajmniej ja się tutaj pochwalę że do mojego stada na stałe dołączyli 3 cudowni chłopacy dumbo :D Jestem również domem tymczasowym dla 3 okropnie nieśmiałych haszczaków :)
U mnie relacje kocio-szczurze są super czego dowód miałam niedawno ponieważ 2 szczury dały dyla z klatki a koty nawet nie zareagowały 8O

Obrazek

indianeczka

Post » Pon sty 02, 2012 21:27 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

cicho tutaj, bo nikt nie zagląda :( .
dziękujemy za pochwały :)

jak na razie tymczasów nie mam i jak na razie nie planuję mieć. "chwilowo" się wypaliłam niestety. przynajmniej do końca lutego nic nie będzie raczej na pewno.

a co do kocich tymczasów, to są w drugim wątku :P

moja ostatnia tymczasowiczka została na stałe :mrgreen: :1luvu:
a w środę trafiają do mnie jeszcze 2 panienki na dt. na razie przerzuciłam się na koty.

relacje kocio-szczurze? kot ucieka na sam widok szczura, bo wie czym spotkanie z nim grozi :ryk:
każdy cośtam udaje, że chce na nie polować, ale moja kastratka szczurza broni stada baaaardzo, więc jak kota na horyzoncie w pobliżu zobaczy, to rusza z zębami, żeby dziaba sprzedać :D
koty się szybko pokory wszystkie nauczyły ;)

LSVC, nic prostszego niż znowu się zagryzonić :D. ale tym razem polecam jednak szczury :D
co prawda, też żyją niestety dość krótko [ok 2-3 lata], ale to są przecudowne zwierzęta. obserwacje stada stały się moją pasją.

indianeczka, a tobie gratuluję doszczurzenia :mrgreen:

klauduska

Post » Pon sty 02, 2012 21:59 Re: Moje kochasie i ciągle ktoś na tymczasie !

A jednak ktoś zagląda na twój wątek :D
Szkoda że się wypaliłaś jako dom tymczasowy dla szczurków :(
A gdzie masz ten 2 wątek :?: :?:
I pochwal się zdjęciami kociaków :1luvu: :1luvu:

Ja na razie oswoiłam 1 haszczaka :) ,pozostała 2 skrzeczy na sam widok ręki :roll:

Obrazek

indianeczka

[poprzednia][następna]