TYMCZASY U JOPOP V - zagadka kryminalna s.98 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2012 12:54 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

klauduska pisze:jak to burasy nie są ładne? takie mi schodziły raz-dwa! :P

Mam podobne doświadczenia :)
Zdecydowanie wolę czarne i bure, przy rudych i tri dzwoni za dużo osób zauroczonych samym kolorem futerka, a nie kotem w środku :roll:

Za to rude psy jakoś ciężko schodzą :?

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pon sty 02, 2012 14:15 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

klauduska pisze:ją biorę, bo najmniej chora z całej reszty ;)
mnie się Sykuś najbardziej podoba [ten buro-biały] :P

sykuś jest najzdrowszy :twisted: zresztą w ogóle miot sierot jest zdrowszy od tych z wysokiego. więc jak chcesz minimum klopotu to lepiej któreś z nich - np. cała czarna jest dość mila też

katrinę tez Ci chętnie dam, ale w takim razie ją ciachniemy od razu, żeby wyadoptować już po zabiegu. zresztą i tak miałam się na to umawiać. ona ma oczki do zakraplania, ale jest generalnie niezle.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon sty 02, 2012 14:25 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

a Sykuś to on dalej taki jest dziki totalnie?
to kiedy byś Katrinę ciachała?
a ta czarna to daje się dotknąć czy nadal w klatce ma siedzieć?
jej coś jest jeszcze?

no czy mi się trafi jakiś kot kiedyś, któremu oczu nie trzeba zakraplać : O?
btw ja będę w boliłapce w środę, to możemy się tam na przekazanie umówić. moja babcia też będzie, więc może by kalendarze kupiła też.

a tak z innej beczki czy ja mam Socię jeszcze doszczepiać?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sty 02, 2012 14:46 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

o ktorej w środę będziesz?

my w środę rano łapiemy, to potem i tak muszę jechac do lecznicy. moze po prostu sie spotkamy o ile nie bedziesz pozno.
zobaczymy ;)

czarna daje sie brac na rece i nawet czasem mruczy. ale i czmychac potrafi ;) na poczatek moze lazienka? standardowo zakraplamy oczy :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pon sty 02, 2012 14:58 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

ja na 17 albo na 18. nie pamiętam szczerze mówiąc. musiałabym zadzwonić. nawet nie wiem do kogo jestem zapisana :roll: :roll:

"i nawet czasem mruczy" pocieszające :P

a Katrinę kiedy bym dostała w takim razie? bo bym w takim razie pakiet zrobiła do oddania :P

klauduska

Post » Pon sty 02, 2012 17:38 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

To i ja mam wniosek informacyjny - proponuję dodać jeszcze info o tym, co przy danym kocie trzeba robić zdrowotnie i o stosunek do spraw kuwetowych (jeśli przy tylu kotach naraz da się ustalić).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sty 02, 2012 17:43 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

o zdrowiu napisałam we wstępniaku. I jeśli któryś ma jakieś ciągłe zalecenia (np. uterus czy małgosia) - to oczywiście jest w opisie. Natomiast co do reszty - to sytuacja się tak szybko zmienia, że nie ma to sensu. Dziś kicha, za tydzień przestanie.

Z kuwet korzystają wszystkie, tfu, odpukać :twisted:
Ewentualne wpadki (zresztą bardzo uprzejmie - na podłodze w WC, przed kuwetą) są ewidentnie skorelowane z moim dłuższym nieposprzątaniem, więc przy mniejszym zagęszczeniu nie powinno być żadnych kłopotów.
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 05, 2012 9:41 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

No, znów lekkie zmiany. Dziś czarna koteczka z miotu z Wysokiego oraz Katrina przenoszą się do Klauduski na DT - czuję niewypowiedzianą ulgę, że zredukuję Tornado :twisted: Katrina została wczoraj wysterylizowana, ale oczywiście (jak większość ciętych przez Maćka kotek) tego nie zauważyła. Od razu po powrocie wlazła na drapak, resztki znieczulenia przespała w budzie pod sufitem, a po paru godzinach rozpoczęła normalne szaleństwa. Wieczorem biegała po mieszkaniu z zabawką w pysku i warczała. Dziś nasze pierwsze spotkanie to było wspięcie się na mój brzuch :twisted:

(tfu, może nie powinnam tego pisać zanim jej nie oddam, jeszcze się Klaudia wystraszy :twisted: )

Niestety nie będzie luźniej - Agneska przywiozła mi właśnie Karolinkę, która potrzebuje intensywniejszej opieki medycznej. No a wczoraj złapałam na dachu buraska - też siedzi u mnie... Tyle dobrego, że Bura z Gersona pojedzie do Agneski, będzie tam miała przynajmniej cieplej niż na Gersona...

Prośba o pomoc w redukcji obu stad jest nadal aktualna.
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 05, 2012 9:52 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

Jaka czarna z miotu z Wysokiego? 8O Matka?
Bo dzieciaki były 3: bura i 2 łaciate.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sty 05, 2012 10:00 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

tfu, z sierot :)
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 05, 2012 10:02 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

No :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sty 05, 2012 10:09 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

Dziś nasze pierwsze spotkanie to było wspięcie się na mój brzuch

matko boska :ryk:

daj znać PMką/smsem, o której będziesz :)

klauduska

Post » Pt sty 06, 2012 23:36 Re: TYMCZASY U JOPOP V - prośba o pilną pomoc s. 95

Kroguś pojechał dziś do nowego domku ;)
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]