PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2012 0:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

W pewnym momencie też miałam dosyć Paktu (choć jestem w nim niecały rok). Pewne wydarzenia i słowa bolały bardziej niż to okazałam. "Prawda" czasami jest widziana inaczej przez dwie osoby.....
Vill, Czarownicą się jest przez całe życie - pamiętaj o tym i bez względu na wszystko, powody takiej decyzji i inne sprawy. I wiedz jak ważna jesteś dla tego Wyjatkowego Paktu Czarownic :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sty 01, 2012 8:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Moje kochane bździągwy!

W pełni rozumiem Vill i podzielam jej uczucia. Już od jakiegoś czasu nieco odsunęłam się od Paktu. Proszę siostry o zgodę na pozostanie czarownicą nieaktywną, pojawiającą się czasem towarzysko, a potem znikającą w miarę potrzeb, ponieważ tak się teraz moje życie układa, że nie mam czasu na regularny Pakt, a czarownicą jak tu napisano zostaje się raz, na zawsze. Miau przestało być jakiś czas temu moim miejscem, zaglądałam już właściwie tylko do Was, to forum bardzo się zmieniło i myślę, że trzeba przeczekać - może kiedyś znów stanie się ciepłym i przyjaznym miejscem, gdzie każdy będzie mógł się zrelaksować i pogadać o wszystkim... Mam nadzieję, że mimo decyzji Vill pakt nie zginie, że przeprowadzicie jakieś głosowanie na nową Siostrę Prezes i nadal będę Was tu mogła czasem poczytać, a czasem podzielić się swoimi wrażeniami w oczekiwaniu na te zmiany...

Pozdrawiam cię Vill - matko założycielko, Siostro Prezes na emeryturze - przyjaźnie tu zawarte przetrwają też poza paktem - jestem tu i zawsze czekam na Twój telefon :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie sty 01, 2012 9:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Witajcie.
Widzę, że nowy rok przynosi zaskakujące zmiany.
Czarownice odchodzą ( i na szczęście wracają po jakimś czasie ).
No cóż, takie jest życie.

Ja nadal będę tu zaglądać i pisać z nadzieją, że Was tu spotkam ( bo miłe towarzystwo cenię sobie najbardziej )

Cały czas pamiętam o majencji i mam nadzieję, że wróci.

Vill z Twoich postów "widziałam", że jesteś zmęczona.
Odpoczywaj zatem, ale nie zapominaj o nas.

Wszystkim Czarownicom życzę, by Nowy Rok był lepszy od starego.

Edytuję: Gosia tak się bała fajerwerków, że całą noc spędziła ze mną w łóżku ( za pełnym przyzwoleniem mojego męża - czyżby coś się zmieniało ? )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sty 01, 2012 10:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Wszystkiego najlepszego w Nowym 2012 Roku!

Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie sty 01, 2012 12:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Witajcie Siostry w Nowym Roku :) Niech bedzie lepszy niz ten,co sie zakonczyl i niech mniej kotow potrzebuje naszej pomocy...

Vil, rozumiem Twoja decyzje i dziekuje Ci za to ze bylas z nami jako nasza Prezeska. Mam nadzieje ze idea Paktu przetrwa mimo wszystko i ze uda sie pomoc jeszcze wielu kotom w potrzebie...

A my wrocilismy przed 4 do domu, co prawda daleko nie mielismy bo to po sasiedzku bylo (drzwi w drzwi) - bola mnie kolana i glowa, a tak poza tym bawilismy sie wysmienicie :) Osiem osob przebranych za rozne postaci szalalo, gralo w kalambury, tanczylo i z klasa pozegnalo stary rok.
Oczywiscie 2011 pozegnalam z przygodami - nie zdazylam zrobic bigosu do konca, wiec wzielismy tylko salatke, tuz przed wyjsciem na impreze siadl prad na mieszkaniu i myslelismy przez chwile ze siadla nam instalacja ale powod byl o wiele bardziej prozaiczny - ktorys kochany kotek obszczal przedluzacz pod ktory podlaczona byla pralka i zrobil zwarcie :evil: :evil: :evil: Bezpiecznik ostygl, ja po godzinie wzielam drabine i wlazlam na nia i wlaczylam prad bez problemu, uff. Musialam fajnie wygladac na drabinie, w koszulce z napisem POLICJA i butach na obcasie :) :ryk:
Przebralam sie za policjantke bo niestety nie moglam znalesc nigdzie bialej spodnicy, a w czarnym mi do twarzy :twisted: w razie gdyby ktos wezwal policje ze za glosno sie zachowujemy, zostalam wydelegowana do ewentualnego otworzenia drzwi ;)

Kalif straszliwie sie bal petard. Pies zmienil sie w plaskaty dywanik trzesacy sie ze strachu. Nauczeni smutnym doswiadczeniem zalozylismy mu kaganiec - kiedys zezarl nam dwie pary drzwi ze stresu i pokaleczyl sobie pysk. Wczoraj jedynie sie posikal w kacie przedpokoju. Zostawilam mu drzwi od lazienki uchylone i mogl sie tam schronic, z czego korzystal.

Powiem wam ze sie chyba starzeje, bo mimo ze zabawa byla przednia od pewnego momentu nie moglam przestac myslec o tym jakie wygodne jest moje lozko..... 8)

Pije kawe, zbieram sie do zycia i zaraz bede robic obiad. Mieszkanie wysprzatane, koty na oknie, muzyka w radiu leci, impreza udana... Nowy Roku, musisz byc lepszy, nie ma wyjscia :) Czego i wam wszystkim serdecznie zycze :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sty 01, 2012 12:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Chciałam to jakoś poukładać,ale pewnie nieskładnie,jak zwykle:rejestrując się na Miau,po pewnym czasie doczytując watki,okazało się,że "to nie to forum,co kiedyś".Zaczynając przygodę z Niekochanymi,też po pewnym czasie okazało się,że to nie to samo co kiedyś(pomijając oczywiste przypływy i odpływy wolontariuszy).Czarownice-znowu to nie to samo?...
Czuję,że jest gorzej,że gdzieś brakuje jakiejś iskry,za dużo przedkładania własnych "interesików" i nadmuchiwania ego,niż zachowań pro-kocich.Choć uważam ,że akurat Pakt jest tu wyjątkiem.

Myślę,że ogólna atmosfera na forum nam się udzieliła.Prywatne wątki też leżą odłogiem.Olewam i będę zaglądać tylko do nas. :ok:
Pozdrawiam noworocznie!
Z.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie sty 01, 2012 13:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

pomponmama pisze:Moje kochane bździągwy!

W pełni rozumiem Vill i podzielam jej uczucia. Już od jakiegoś czasu nieco odsunęłam się od Paktu. Proszę siostry o zgodę na pozostanie czarownicą nieaktywną, pojawiającą się czasem towarzysko, a potem znikającą w miarę potrzeb, ponieważ tak się teraz moje życie układa, że nie mam czasu na regularny Pakt, a czarownicą jak tu napisano zostaje się raz, na zawsze. Miau przestało być jakiś czas temu moim miejscem, zaglądałam już właściwie tylko do Was, to forum bardzo się zmieniło i myślę, że trzeba przeczekać - może kiedyś znów stanie się ciepłym i przyjaznym miejscem, gdzie każdy będzie mógł się zrelaksować i pogadać o wszystkim... Mam nadzieję, że mimo decyzji Vill pakt nie zginie, że przeprowadzicie jakieś głosowanie na nową Siostrę Prezes i nadal będę Was tu mogła czasem poczytać, a czasem podzielić się swoimi wrażeniami w oczekiwaniu na te zmiany...
Pozdrawiam cię Vill - matko założycielko, Siostro Prezes na emeryturze - przyjaźnie tu zawarte przetrwają też poza paktem - jestem tu i zawsze czekam na Twój telefon :mrgreen:

Pomponmamo napisałaś to, co ja od jakiegoś czasu miałam w sercu, ale nie umiałam tego ubrać w słowa. Z przyjemnością będę do Was zaglądać.
Wszystkiego najlepszego w Nowym 2012 Roku.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie sty 01, 2012 13:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Czarownice - Szczęśliwego Nowego Roku!

A teraz piszę w imieniu AYO, która jest bez łącza aż do jutra, a której los Paktu ogromnie leży na sercu:
Vill, Siostro Prezes, smuci mnie Twoja decyzja :( , ale oczywiście ją uszanuję. Szkoda jednak, by tak wspaniała i skuteczna inicjatywa, jaką jest Pakt miała zaginąć. Proponuję wybór doraźnych władz administracyjnych Paktu w celu przeprowadzenia głosowania - wyboru nowej Pierwszej Miotły.
Można ustalić tryb głosowania (tajne - ankieta, czy jawne), można wprowadzić kadencyjność lub dożywotność owego przewodzenia Paktu, ale nie można dopuścić, żeby Pakt upadł!
Z pozdrowieniami od Kota B.
Siostra AYO - Podliczająca

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 01, 2012 16:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Czarownice drogie , szczęścia w nowym roku. :ok:

Czy jest tu ktoś z Częstochowy lub Ostrowa WLKP?Wizyta przedadopcyjna potrzebna :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie sty 01, 2012 18:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Muszę spokojnie wszystko przemyśleć.... :roll:
Sorry.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 01, 2012 18:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

becia_73 pisze:Czarownice drogie , szczęścia w nowym roku. :ok:

Czy jest tu ktoś z Częstochowy lub Ostrowa WLKP?Wizyta przedadopcyjna potrzebna :wink:

Beciu - najszczesliwsza jest z Częstochowy :ok:

Co do reszty - jestem za dalszym istnieniem Paktu. Nie można zaprzepaścić tej pięknej idei. Przed świętami sprzątałam w bagażniku i znalazłam jedną zapomniana puszeczkę Smilli, którą dostałam od Czarownic. Dzięki niej mogłam nakarmić strasznie głodną i zapomnianą przez święta (ferie) koteczkę wegetującą przy krośnieńskiej szkole. Zjadła pół puszki na raz i garść suchego. To właśnie puszeczka od Czarownic sprawiła, że koteczka już nie była głodna :ok:
Jesteśmy potrzebne, choćbyśmy miały tylko : zgłaszać kandydatów - głosować - i pomagać.

Zawsze coś po pewnym czasie sie wypala, ale to nie znaczy, że trzeba z tego rezygnować.
To chyba wynika z tego, że chciałybyśmy być wszędzie i pomóc wszystkim. Tak niestety się nie da, ale idea niechaj przetrwa - mimo wszystko.
Musimy tylko wybrać kogoś, kto będzie to wszystko trzymał w kupie :ok: Jak? Trzeba to ustalić.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 01, 2012 18:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

jasdor pisze:
Zawsze coś po pewnym czasie sie wypala, ale to nie znaczy, że trzeba z tego rezygnować.
To chyba wynika z tego, że chciałybyśmy być wszędzie i pomóc wszystkim. Tak niestety się nie da, ale idea niechaj przetrwa - mimo wszystko.
Musimy tylko wybrać kogoś, kto będzie to wszystko trzymał w kupie :ok: Jak? Trzeba to ustalić.

Ciężko będzie, bo Vill przewodziła nam dobrze i z klasą.
Jednak nic na siłę.

Mam nadzieję, że "damy radę", bo w końcu jak nie my to kto?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sty 01, 2012 18:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Ja też podziękuję.
Napiszę otwartym tekstem - fajnie było być w Pakcie.
Potem przestało....
Tajemnice.....
Błędów nie popełnia, kto nic nie robi - ale trzeba umieć do błędów się przyznać a nie chować je pod dywan. Straciłam wtedy serce do Paktu choć jeszcze trzymała tu siostrzana przyjaźń m. in z siostrą prezes Villemo. Ale Pakt zmieniał się dalej....odeszły świetne siostry... alix76, majencja, Anda....babajaga jest a jakby jej nie było....pomponmama.....
Czas więc i na mnie.
Życzę wam więc wiele szczęścia :1luvu: Będę zaglądać i szczerze kibicować :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 01, 2012 19:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Czyli ,choć 2011 już stracił zęby jadowe,nabruździł.
Miło było,poznałam urocze Czarowne, pomponmamę i babajagę face to face i ta znajomość chyba przetrwa.
O rany!
Przepraszam solangelicę i charm ,was też znam na żywo i lubię,ale my mamy tu "piechty"z Będzina :ryk:
Paktu nie odbieram źle,za krótko w nim jestem.
Nie wypisze się,nie ma mowy,po prostu ,jak zwykle nie będę się udzielać.

Czy to nie jest cholernie smutne,tak po prostu poddajemy się na kolejnej przeszkodzie?PAKT?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie sty 01, 2012 19:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Zabrakło "kapitana"-statek tonie,załoga ucieka jak ....z tonącego pokładu."Tyle" nas łączyło :twisted:

I co?Jak będzie kapitan to wrócicie :evil: A ponoc to taka piękna idea jest....była....będzie....

AYO nie ma dostępu do neta zacytuję ją"....a [...] tysiąc!!!!!!!!!

Dobrze że,do pracy idę :evil:
Spadam jak ta lawina wychodzących z paktu :evil:Spadam do pracy :evil:

usunięto wulgaryzm

alix76

Za wulgaryzm-PRZEPRASZAM :oops:
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2012 20:52 przez kotka doroty, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]