Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2011 7:48 Re: Mój świat według Bejbi

Gosiara pisze::ok: :kotek:

Miło że jesteś Gosia :kotek: :)
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt gru 30, 2011 8:56 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt gru 30, 2011 9:29 Re: Mój świat według Bejbi

Witajcie Karola z Garfim i Toffikiem :P Rano jak przypuszczałam pobudka i sobie stronki przejrzałam :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 30, 2011 12:31 Re: Mój świat według Bejbi

vailet ja mrożę wszystko, parówki, wędliny, nawet chleb czy zupę jak za dużo ugotuję :mrgreen: i nie dam rady zjeść :ok:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt gru 30, 2011 12:40 Re: Mój świat według Bejbi

dinzoo pisze:vailet ja mrożę wszystko, parówki, wędliny, nawet chleb czy zupę jak za dużo ugotuję :mrgreen: i nie dam rady zjeść :ok:

ja tez jak mam wiecej parówek i wędliny przez dzien nie tkne to mroze - mam potem do fasolki po bretonsku. Zupy staram sie gotowac takie co lubie (pomidorowa z ryze, ogorkwa, zalewajka, buraczkowa, barszczyk, rosolek zeby miec wywar na inne zupki :P ) - ja ogolnie lubie zupki wiec je zjadam, z kubeczka sobie popijam przy kompie
chelbka jak mam duzo i mi sie chce to kroje w kostke i podpiekam na grzanki a jak mi sie nie chce to ptaszkom zanosze na dwor
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt gru 30, 2011 13:50 Re: Mój świat według Bejbi

dinzoo pisze:vailet ja mrożę wszystko, parówki, wędliny, nawet chleb czy zupę jak za dużo ugotuję :mrgreen: i nie dam rady zjeść :ok:

Dobrze wiedzieć :mrgreen: a bułki to też zamrażam bo 30 od razu kupuję :lol: wtedy są zawsze świeże.Zupę?nie wiedziałam że też można.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 30, 2011 13:55 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:

ja tez jak mam wiecej parówek i wędliny przez dzien nie tkne to mroze - mam potem do fasolki po bretonsku. Zupy staram sie gotowac takie co lubie (pomidorowa z ryze, ogorkwa, zalewajka, buraczkowa, barszczyk, rosolek zeby miec wywar na inne zupki :P ) - ja ogolnie lubie zupki wiec je zjadam, z kubeczka sobie popijam przy kompie
chelbka jak mam duzo i mi sie chce to kroje w kostke i podpiekam na grzanki a jak mi sie nie chce to ptaszkom zanosze na dwor

Karola Ty lubisz te same zupy co ja :P mniam :mrgreen: najbardziej lubię barszcz ukraiński i jarzynową,ale tamte też.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 30, 2011 14:16 Re: Mój świat według Bejbi

ja lubie wszelkie kwaśne zupy jak ogórkowa, zalewajka, kapuśniak ale kapuśniak to tylko moja mama robi z prażuchami wieć rzadko niestety, a sama to najczesciej robie rosol, ale jem tylko taki swiezy gotujacy bo potem i juz nie bardzo smakuje, bo za slodki jest, chociaz ja od razu przecedzam i da sie zjesc na drugi dzien, potem na nim robie buraczkowa z takich tartch buraczow w orewczku kupuje albo pomidorowa. W sezonie lubie tez kalafiorowa zrobic ale z ziemniakami podobnie jak pieczarkowa tez z z ziemniakiem - makaron to ja w rosole zjem i buraczkowej cy pomidorowej no i grzybowej ale to tylko na wigilii. Dobra jest tez pomidorowa i buraczkowa z ziemniakami jak mi zostana z drugiego dania sobie wkroje czasem - ja w ogóle to jestem na ziemniaki (kopytka, śląskie, pyzy, frytki, gotowane, smazone, placki ziemiaczane) a mieso moze nie istniec. Makaron to lubie ale w spagetti albo z bialym serem :P
Mały tez kartofle wcina najchetniej :D

Karolek(ona)

Post » Pt gru 30, 2011 14:27 Re: Mój świat według Bejbi

Caluski dla kici :1luvu:
gerardbutler

Post » Pt gru 30, 2011 15:02 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:ja lubie wszelkie kwaśne zupy jak ogórkowa, zalewajka, kapuśniak ale kapuśniak to tylko moja mama robi z prażuchami wieć rzadko niestety, a sama to najczesciej robie rosol, ale jem tylko taki swiezy gotujacy bo potem i juz nie bardzo smakuje, bo za slodki jest, chociaz ja od razu przecedzam i da sie zjesc na drugi dzien, potem na nim robie buraczkowa z takich tartch buraczow w orewczku kupuje albo pomidorowa. W sezonie lubie tez kalafiorowa zrobic ale z ziemniakami podobnie jak pieczarkowa tez z z ziemniakiem - makaron to ja w rosole zjem i buraczkowej cy pomidorowej no i grzybowej ale to tylko na wigilii. Dobra jest tez pomidorowa i buraczkowa z ziemniakami jak mi zostana z drugiego dania sobie wkroje czasem - ja w ogóle to jestem na ziemniaki (kopytka, śląskie, pyzy, frytki, gotowane, smazone, placki ziemiaczane) a mieso moze nie istniec. Makaron to lubie ale w spagetti albo z bialym serem :P
Mały tez kartofle wcina najchetniej :D

Placki ziemniaczane i spagetti bolones :P Same gotowane pyry też lubię,a TŻ woli chleb i przez niego mało gotuję bo tego nie,tamtego nie :twisted: a naprawdę nieźle smakuje to co zrobię :wink:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 30, 2011 15:08 Re: Mój świat według Bejbi

gerardbutler pisze:Caluski dla kici :1luvu:

Dziękuję i wycałuję Bejbi :kotek: :1luvu: znowu gastro,a tak lubiła sensitivity control.Bejbi jest dorosła i z tego małego mruczącego kociaka nic nie zostało.Chodzi jak dorosły kot i tak się zachowuje.To jest ciekawe i zawsze mnie to zastanawia...jej kolor oczu w wieku 7 tygodni były brązowe całkowicie,a teraz troszkę zjaśniały.Nie miała niebieskich oczek jak maluchy 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 30, 2011 18:55 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pt gru 30, 2011 19:12 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:

Dziękuję i wycałuję Bejbi :kotek: :1luvu: znowu gastro,a tak lubiła sensitivity control.Bejbi jest dorosła i z tego małego mruczącego kociaka nic nie zostało.Chodzi jak dorosły kot i tak się zachowuje.To jest ciekawe i zawsze mnie to zastanawia...jej kolor oczu w wieku 7 tygodni były brązowe całkowicie,a teraz troszkę zjaśniały.Nie miała niebieskich oczek jak maluchy 8O

Po co zmieniasz jej karmę?
By zmienił się kupy i mieć powody do paniki?
najszczesliwsza

Post » Pt gru 30, 2011 19:16 Re: Mój świat według Bejbi

Kolor oczu u kota wytwarza się tak do roku.. Rysiu ma teraz niby zielone ale już widzę, tu i ówdzie przebłyski złotego 8)
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pt gru 30, 2011 19:53 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:

no to teraz zmien jej imie bo to moze juz do niej nie pasowac :ryk: juz nie jest bejbi
gerardbutler

[poprzednia][następna]