Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2011 10:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Mulesia pisze:
MartaK pisze:Bosz, dziennikarka z "Faktu" do mnie dzwoniła :roll:

Nie jestem pewna czy to jest gazeta dla naszej sprawy...

Napiszę krótko. Doradzam ostrożność.

ja bym w ogóle w to nie wchodziła, bo doświadczenia z "F" mam nieciekawe - mogą zupełnie wypaczyć sens całej akcji i zrobić do tego czarny PR.
A z autoryzacją u nich krucho.

Proponowałabym jeszcze uderzyć do GW - niestety, z racji zawodowych układów, w tym raczej pośredniczyć nie mogę.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pt gru 30, 2011 11:33 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

No, w końcu FB mi się chyba odzywa :lol:
779/324 :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt gru 30, 2011 12:19 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

mircea pisze:
Mulesia pisze:
MartaK pisze:Bosz, dziennikarka z "Faktu" do mnie dzwoniła :roll:

Nie jestem pewna czy to jest gazeta dla naszej sprawy...

Napiszę krótko. Doradzam ostrożność.

ja bym w ogóle w to nie wchodziła, bo doświadczenia z "F" mam nieciekawe - mogą zupełnie wypaczyć sens całej akcji i zrobić do tego czarny PR.
A z autoryzacją u nich krucho.

tak sobie myślę, że czytelnicy "F" są raczej z grupy "dzieci głodują, a wariatki kasę na koty wydają" - bałabym się, że może wyjść podobny sens artykułu :? ale to tylko moje prywatne przemyślenia
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pt gru 30, 2011 12:25 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Też tak uważamy z Kasią, dlatego sobie darujemy ;-)

Wrzuciłam tutaj tę informację o Fakcie, żeby zebrać Wasze opinie i widzę, że w większości pokrywają się z moją.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt gru 30, 2011 12:51 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Mamy wieści o chorym kocurku z PKS (tym "umierającym"). Dzisiaj miki27 zawiozła go na Polankę. Kasia dzwoniła do wetek i dowiedziała się, że kocurek ma:

- bardzo zaawansowany koci katar (jest totalnie zaglucony - nie je, bo najprawdopodobniej nic nie czuje)
- świerzb uszny
- wyłysienia po wewnętrznych stronach tylnych nóg (być może grzybica, pasożyt lub wylizywał się)
- FIV/FELV ujemne
- badania wątroby w trakcie

Wetki określają jego stan jako zły, ale przy dobrej opiece wyliże się.

Ale jest kłopot :roll: W związku z kk nie możemy go na razie zabrać do piwniczki, bo pozaraża nam nieszczepione maluchy. Więc musi dojść do siebie w szpitaliku. Ale nie na Polance, bo ta nie pracuje w Nowy Rok i kota kazała zabrać jutro. No więc musi jechać do innego szpitalika. Myślimy o Naramowickiej. Gdyby się udało: czy ktoś mógłby go jutro przewieźć z Polanki na Naramowicką???

Bardzo prosimy o pomoc. Kasia pracuje, mnie i Karoliny nie ma, nie mamy dla niego żadnego transportu :|

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt gru 30, 2011 13:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

gdyby nikt nie mógł to w ostateczności możecie na mnie liczyć! Ale nie mam żadnego transporterka!
Czy może ktoś pożyczyć na kilka dni?

edit:
sharka kociaka zawiezie :)

juli88

Od: Śro lip 01, 2009 5:45

Post » Pt gru 30, 2011 14:19 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Przyklejam z dogo:

"To krótkie podsumowanie:
1) miki27 i sharka odbiorą jutro kocurka z Polanki i przewiozą na Naramowicką do szpitaliku
2) Za leczenie i pobyt kocurka w szpitaliku zapłaci Animalia
3) Jak kocurek zostanie podleczony, zostanie zabrany do piwniczki

Super, że się wszystko udało zgrać.
Dzięki! "

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt gru 30, 2011 14:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Supergoga potwierdziła wizytę kocurka, ale jest inny problem, Naramowicka tez nie pracuje w Nowy Rok.. To nawet nie ma sensu go tam przewozić bo jutro mają otwarte do 15 a w Nowy Rok zamknięte. Supergoga też nie ma pojęcia co z nim teraz zrobić, wie o nieszczepionych kociętachi braku możliwości. PILNIE potrzebny chętny kto mógłby przez ten jeden dzień przetrzymać kota, ale musi to być osoba, która nie ma kotów, żeby nie pozarażać swoich!

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pt gru 30, 2011 14:32 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Klinwet na Ks.Mieszka?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt gru 30, 2011 14:48 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

W takim razie zmiana planów:

Ja przetrzymam od jutra do poniedziałku rano Kocurka u siebie w łazience (mam szczepione dorosłe koty), dlatego prośba do dziewczyn, żeby jutro przywieźć go do mnie na Batorego (adres podam miki27).
Jeśli Kocurek ma dostawać jakieś leki, to też je zabierzcie, podam Mu.

W poniedziałek natomiast będzie potrzebny transport, żeby zawieźć Kocurka na Polankę.
Bardzo proszę o pomoc! Ja nie mam samochodu.

Mam tylko nadzieję, że sąsiedzi wytrzymają zawodzenie mojego kocurka Kuby, który na pewno będzie chciał wejść do łazienki, jak będzie tam inny kot :twisted:

kasia_5000

Post » Pt gru 30, 2011 14:58 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Załatwione, ustalone,że leczenie kota bedzie kontynuowane na Polance.
Dziewczyny, kto da radę zawieźć Kasię z kotem z Batorego na Polankę w poniedziałek rano? To spory kawałek, kto jest dyspozycyjny w tym czasie i ma samochód?

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pt gru 30, 2011 15:32 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Jarka pisze:Klinwet na Ks.Mieszka?

Odradzam tą lecznicę...

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pt gru 30, 2011 15:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Molli pisze:

Odradzam tą lecznicę...

Ale kota chyba u nich można przetrzymać, to go raczej nie zabije, prawda?
Wszyscy odradzają tę lecznicę, ja z niej korzystam i nie narzekam. Wyprowadzili mi kotę ze struwitów, powazniejszych choróbsk - odpukać - nie było.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt gru 30, 2011 15:54 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Jarka pisze:
Molli pisze:

Odradzam tą lecznicę...

Ale kota chyba u nich można przetrzymać, to go raczej nie zabije, prawda?
Wszyscy odradzają tę lecznicę, ja z niej korzystam i nie narzekam. Wyprowadzili mi kotę ze struwitów, powazniejszych choróbsk - odpukać - nie było.

No pewnie, można kota przetrzymać.
Tak swoją drogą, to ciekawe jaką mają świąteczną stawkę za przetrzymanie kota...

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pt gru 30, 2011 15:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS ¦ Wazne głosowanie w Krakvet!!!

Tak jak napisałam, wezmę Kocurka do siebie na te 2 dni, więc nie będziemy już myśleć o żadnym szpitaliku.
Mam nadzieję, że jak moje koty nie będą miały bezpośredniego kontaktu, to nic się nie stanie.

Teraz tylko problemem pozostaje przewiezienie Go w poniedziałek rano Na Polankę!
Tak jak napisałam wcześniej, potrzebuję pomocy kogoś z samochodem.

kasia_5000

[poprzednia][następna]