Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 17:15 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

No, chciała bym zobaczyć te,trochę się jej przytyło,, :ryk: .
Wiadomo tak wspaniały kot, ma wspaniały dom. Juliśiu ,Kaśka wygrała największy los na loteri znajdując dom u Ciebie. :1luvu:

ciekawa jestem tej małej...hanelkaaaaaaaaaaaaa!!!my tu fotki chcemy. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt paź 28, 2011 6:10 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Hanelka wzięła już mój aparat i obiecała,że obrobi te fotki.Nie jestem tylko pewna,czy jest na nich Kaśka,bo chyba wszystkie poprzednie wykasowałam.Mam tylko wywołane zdjęcia.
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Pt paź 28, 2011 21:33 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:Hanelka wzięła już mój aparat i obiecała,że obrobi te fotki.Nie jestem tylko pewna,czy jest na nich Kaśka,bo chyba wszystkie poprzednie wykasowałam.Mam tylko wywołane zdjęcia.

:ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pon lis 07, 2011 16:31 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

No,może dzisiaj hanelka znajdzie trochę czasu żeby pokazać Śnieżynkę i Kaśkę,to cudowne stworzenie.Nie widziałam tak łagodnego,spokojnego kota.To nie znaczy,że nie potrafi się bawić,owszem w chwilach wzmożonej aktywności Kaśka zachowuje się jak małe kociątko. :kotek:
Obrazek

Juliśka

Post » Pt lis 11, 2011 7:06 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

No cóż,hanelka jest teraz bardzo zajęta,bo ma bardzo chore zwierzęta,a ja na swoim komputerze
nie mogę wrzucić fotek.Musimy zatem uzbroić się w cierpliwość i czekać.
A ja mam nowego domownika.Wczoraj podrzucono mi koteczkę,może pięciomiesięczną,biało-szarą.Poprosiłam weta aby wstępnie ją odrobaczył i zbadał.Okazało się,że ma na brzuszku duży guz niewiadomego pochodzenia.Apetyt ma ogromny,ale od wczoraj nie załatwia się.Wet sugeruje,że ten guz to może być zalegająca w jelitach kupa.W środę mam umówioną wizytę w klinice.Poproszę aby wykonano niezbędne badania w celu zdiagnozowania tego guza.Podałam jej rano 2 cm parafiny,zobaczymy.Koteczkę musiałam zamknąć w klatce do momentu wykonania wszystkich niezbędnych badań i szczepień.Póki co,kotka walczy z moją Śnieżynką,warczy na nią i fuka..Siatkę przykryłam kocem,aby ograniczyć kontakt do minimum.
Zobaczymy,co będzie dalej.Trzymajcie kciuki za koteczkę,aby okazało się,że to nic groźnego. :ok:
.
Obrazek

Juliśka

Post » Nie lis 13, 2011 19:51 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

I nowe zmartwienie,Śnieżynka ma koci katar,a nie miała.Jak to się stało,nie wiadomo.Nie miała kontaktu z innymi zwierzętami,a od kilku dni bez przerwy kicha,oczy zaropiałe.Byłyśmy teraz u weta,będzie dostawała przez dziesięć dni antybiotyk,dwa rodzaje kropli do oczu i w piątek na kontrolę.Z drugiego szczepienia nici ponieważ jest chora.Na dodatek mam w klatce koteczkę i pewnie też się zarazi.Nie mam gdzie umieścić klatki toteż obydwie przebywają w kuchni. :(
Obrazek

Juliśka

Post » Pt lis 18, 2011 9:02 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Co może oznaczać nadmierny ślinotok u kotki?Przed kilkoma dniami zauważyłam,że Pusi ciurkiem leci ślina z pyszczka i to trwało jakiś czas.Dzisiaj to samo było z ostatnią koteczką - Kizi.Jeśli miałyście podobne doświadczenia,proszę,napiszcie co to może oznaczać.
Obrazek

Juliśka

Post » Pon gru 05, 2011 22:51 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:Co może oznaczać nadmierny ślinotok u kotki?Przed kilkoma dniami zauważyłam,że Pusi ciurkiem leci ślina z pyszczka i to trwało jakiś czas.Dzisiaj to samo było z ostatnią koteczką - Kizi.Jeśli miałyście podobne doświadczenia,proszę,napiszcie co to może oznaczać.

Poradzić nie umiałąm, ale jak tam wszystko się wyjaśniło??
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 23, 2011 19:42 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Obrazek

ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob gru 24, 2011 9:45 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Spokojnych, radosnych Świąt!!!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw gru 29, 2011 19:25 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Obrazek

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Sob gru 31, 2011 19:38 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka przekazuje najlepsze życzenia Noworoczne , sama ma zawirusowanego kompa i netu brak.
Obrazek

cypisek

Post » Nie sty 01, 2012 13:11 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon sty 30, 2012 11:41 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Witam wszystkich po długiej przerwie spowodowanej zarówno kiepską kondycją psychiczną jak problemem z kompem.Najpierw się zepsuł a później złapał wirusa.Teraz,mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.U mnie wszystko wróciło do normy.Dla Śnieżynki i Kizi znalazłam bardzo dobre domki.Grzybicę,którą zaraziłam się od Śnieżynki leczę do dziś,bardzo długo to trwa.Dermatolog zalecił smarowanie Pimafukortem,ale wcale nie pomaga.Wet podpowiedział mi,że grzybicę leczy Tridermem,więc i ja zaczęłam go stosować.Jaki będzie efekt,zobaczymy.
Moja gromadka zdrowa,poza niewielkimi dolegliwościami typu swędzenie tu i ówdzie.Rudzia i Kaśkę odchudzam,chociaż żal mi serce ściska,bo one są wiecznie godne.Karma lightowa jest niesmaczna.Kaśka tak się rozbestwiła,że byle czego nie chce jeść.To byle co to Bozita,Cosma,Gourmet.Najchętniej zjada surową wołowinę,a ja,niestety,nie mogę sobie pozwolić,aby codziennie karmić ją mięsem wołowym.Surowego,ani gotowanego kurczaka nie chcą jeść,cała czwórka.
To było by na tyle.Serdecznie pozdrawiam. :flowerkitty: :kotek:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon sty 30, 2012 13:36 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

:mrgreen: Witam kochana, chętnie zobaczę zdjecia grubej Kaśki :wink: .
Cieszę się ,że wróciłaś. Wprawdzie rozmawiamy przez fona , ale pisanie też jest miłe. :1luvu:
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]