Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 22:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Poszukaj użytkowniczkę Jana jest z wawy i jest związana z Koterią, na pewno coś wie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 28, 2011 22:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

nie wiem jak z tym kolnierzem... no wlasnie ona nie chciala brzuchem bo juz jej wet jednego kota doprowadzil do niepelnosprawnosci.

za brzuch chcieli 170 zl ale ona sie po tek nieudanej sterylce juz boi. no ale w tej zaufanej cena taka wysoka.

straszliwe te ceny.

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Czw gru 29, 2011 8:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Maria wzięłaś już fakturę od Kasprzyka?

nie wziełam bo za wcześnie, w ubiegłym miesiącu 2razy latałam bo dowiozłyscie koty i trzeba było zmian,
bez sensu,
pojade drugiego i bedzie juz pozamiatane,
generalnie byl zakaz leczenia kotów, więc kto zwiózł miał sam płacić a nie kombinować...
odezwe sie jak bede miala fv.
z tego co pamiętam z zebrania w lecznicy miala za hotel być jedynie kwota z Kotwicę, oraz za dwie koteczki za które była wpłata na konto.
reszta kotow miala zniknąc,
zresztą tradycyjnie......
znowu mnie nikt nie informował co i jak...
ehh

...........
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw gru 29, 2011 9:41 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

MagdaGdynia pisze:czy znacire lecznice albo znacie kogos w warszawuie, kto moze wiedziec, gdzie sterylizuja kotki za mniej niz 300 zl?

Koteria- jeśli kotka jest przygarnięta

Filemon Przychodnia Weterynaryjna & Apteka Internetowa
ul. Gotarda 16
tel/fax: 22 647 08 18
e-mail: filemon@filemon.waw.pl
http://www.filemon.waw.pl
Uwaga: W związku z dużym zainteresowaniem Akcją Sterylizacji postanowiliśmy zrezygnować z dużej części zysku dla dobra
populacji zwierząt w Warszawie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do umawiania terminów zabiegów poprzedzonych bezpłatną wizytą kwalifikującą
UWAGA! akcje przedłużyliśmy bezterminowo
---
Gabinet Weterynaryjny Prima-vet
ul. Wiartel 3
tel. (22) 843 30 26
Uwaga: W naszej lecznicy uwaźamy, że w kraju jest za dużo biednych, cierpiących, bezdomnych zwierzaków. Może temu zjawisku zapobiec sterylizacja.
Tak więc, chcąc poprawić los zwierzaków rezygnujemy z zysku i przystępujemy do akcji sterylizacji po podanych
niżej cenach:kotka 90 zł; kocur 55 zł; suka mała 190 zł; suka duża 240 zł; pies mały 110 zł; pies duży 160 zł
UWAGA! akcje przedłużyliśmy bezterminowo.

(ze strony akcjasterylizacji.pl)

i dużo innych lecznic w Stolicy :) 300 zł raczej rzadko się zdarza, ktoś trafił na bardzo drogą lecznicę lub lekarza.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 29, 2011 10:53 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

maria_kania pisze:
Marlon pisze:Maria wzięłaś już fakturę od Kasprzyka?

nie wziełam bo za wcześnie, w ubiegłym miesiącu 2razy latałam bo dowiozłyscie koty i trzeba było zmian,
bez sensu,
pojade drugiego i bedzie juz pozamiatane,
generalnie byl zakaz leczenia kotów, więc kto zwiózł miał sam płacić a nie kombinować...
odezwe sie jak bede miala fv.
z tego co pamiętam z zebrania w lecznicy miala za hotel być jedynie kwota z Kotwicę, oraz za dwie koteczki za które była wpłata na konto.
reszta kotow miala zniknąc,
zresztą tradycyjnie......
znowu mnie nikt nie informował co i jak...
ehh

...........

Maria, Kotwica i drugi kot stoczniowy (była mowa na zebraniu), kotki za które wpłynęły pieniążki na konto, reszta nie.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw gru 29, 2011 11:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

XAgaX pisze:
MagdaGdynia pisze:czy znacire lecznice albo znacie kogos w warszawuie, kto moze wiedziec, gdzie sterylizuja kotki za mniej niz 300 zl?

Koteria- jeśli kotka jest przygarnięta

Filemon Przychodnia Weterynaryjna & Apteka Internetowa
ul. Gotarda 16
tel/fax: 22 647 08 18
e-mail: filemon@filemon.waw.pl
http://www.filemon.waw.pl
Uwaga: W związku z dużym zainteresowaniem Akcją Sterylizacji postanowiliśmy zrezygnować z dużej części zysku dla dobra
populacji zwierząt w Warszawie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do umawiania terminów zabiegów poprzedzonych bezpłatną wizytą kwalifikującą
UWAGA! akcje przedłużyliśmy bezterminowo
---
Gabinet Weterynaryjny Prima-vet
ul. Wiartel 3
tel. (22) 843 30 26
Uwaga: W naszej lecznicy uwaźamy, że w kraju jest za dużo biednych, cierpiących, bezdomnych zwierzaków. Może temu zjawisku zapobiec sterylizacja.
Tak więc, chcąc poprawić los zwierzaków rezygnujemy z zysku i przystępujemy do akcji sterylizacji po podanych
niżej cenach:kotka 90 zł; kocur 55 zł; suka mała 190 zł; suka duża 240 zł; pies mały 110 zł; pies duży 160 zł
UWAGA! akcje przedłużyliśmy bezterminowo.

(ze strony akcjasterylizacji.pl)

i dużo innych lecznic w Stolicy :) 300 zł raczej rzadko się zdarza, ktoś trafił na bardzo drogą lecznicę lub lekarza.

Magda dziękuje za pomoc i Wam dziewczyny :ok: .Magda mnie nie zrozumiała..Chodzi mi o metodę małego cięcia.Na Gotarda biorą 100 zł,ale robią sterylkę starą metodą rozcinając od pępka,aż do łona.Sterylka w mojej lecznicy kosztuje 265 zł + 65 analizy + 23 kubraczek.
P.S Już mam sterylkę za 170 zł metodą małego cięcia. Dzięki dziewczyny za chęć pomocy :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw gru 29, 2011 13:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 11057.html
do sprawdzenia!

Dom szuka rudego kociaka kupię/przyjmę

Gatunek: kot
dane kontaktowe:
Magda

E-mail: draugdur69@gmail.com
Miasto: Gdynia
Tel./fax: 502641399
Dom przyjazny zwierzętom i obeznany ze specyfiką posiadania kota przygarnie rude kocię w wieku do 6 miesięcy. Najchętniej przygarniemy kocurka, ale dla kotki też jest miejsce :) Możliwy odbiór osobisty w obrębie Trójmiasta i okolic.

numer ogłoszenia: 4511057
ogłoszenie wprowadzono: 2011-12-28 23:01:59
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 9
Obrazek

maria_kania

Post » Czw gru 29, 2011 13:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Bry, jakoś nie widzę łatwego dojścia do akcji na stronie pkdt (stocznia, lisiarnia, itp), tydzień temu zostały nieco schowane (3 kliki zamiast jednego) a od przedwczoraj jeśli ktoś nie wie czego szuka to w ogóle ich nie znajdzie, tzn. w tej chwili http://pkdt.pl/wydarzenia/nasze-akcje nic nie wyświetla. Ciekaw jestem co jest tego przyczyną, oraz czy zostanie jak jest, i czy coś się w tej kwestii zmieni.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw gru 29, 2011 20:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

maria_kania pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/dom-szuka-rudego-kociaka-ogl4511057.html
do sprawdzenia!

Dom szuka rudego kociaka kupię/przyjmę

Gatunek: kot
dane kontaktowe:
Magda

E-mail: draugdur69@gmail.com
Miasto: Gdynia
Tel./fax: 502641399
Dom przyjazny zwierzętom i obeznany ze specyfiką posiadania kota przygarnie rude kocię w wieku do 6 miesięcy. Najchętniej przygarniemy kocurka, ale dla kotki też jest miejsce :) Możliwy odbiór osobisty w obrębie Trójmiasta i okolic.

numer ogłoszenia: 4511057
ogłoszenie wprowadzono: 2011-12-28 23:01:59
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 9

Pozwolę sobie zareklamować mojego Gucia jednooczka.
Dzięki za wklejenie ogłoszenia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 29, 2011 20:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziś miałam małą przerwę w pracy, będąc w Redzie na budowie, to wyskoczyłam na pobliskie osiedle 'semeko' i w pół godzinki sprzedałam 13 kalendarzy 8O :ok:
Tak, że tam nie biegajcie już, obleciałam wszystkie zakłady fryzjerskie, nfz-ty i inne sklepiki, spotkałam mnóstwo prokocich/prozwierzęcych ludzi :ok:
Niniejszym zaraz wpłacam 260zł na nasze konto :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 29, 2011 20:58 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Dziś miałam małą przerwę w pracy, będąc w Redzie na budowie, to wyskoczyłam na pobliskie osiedle 'semeko' i w pół godzinki sprzedałam 13 kalendarzy 8O :ok:
Tak, że tam nie biegajcie już, obleciałam wszystkie zakłady fryzjerskie, nfz-ty i inne sklepiki, spotkałam mnóstwo prokocich/prozwierzęcych ludzi :ok:
Niniejszym zaraz wpłacam 260zł na nasze konto :D

Monika gratuluje bardzo,

szkoda ze nie dogadałysmy sie bo bym Cię poprosiła o podrzucenie mi do szawki 1szt kalendarza, ehh
nie bedziesz czasem na dniach? potrzebuje na bazarek i to dość szybko,osóbka czeka a ja nie wiem ile on wazy i jaka bedzie cena za wysyłkę...
i moze wiaderka ze sjamskim, pamietasz?
ta osoba tez na nie czeka ;-)

Marlena moze Ty bedziesz w mojej okolicy?
prosze o 1szt. kalendarza do magicznej szawki ;-)
o ile Monika nie bedzie miala po drodze ;-)

pozdrawiam
Ostatnio edytowano Czw gru 29, 2011 21:00 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maria_kania

Post » Czw gru 29, 2011 20:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Monia, tak z marszu wchodziłaś i pytałaś kto chce kupić?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw gru 29, 2011 21:19 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Maria, nie pomyślałam :oops: i o wiaderkach zapomniałam :oops: - zaraz idę szukać.
Gdzie ja mam łep...
Dopiero w przyszłym tyg. będę jechała do Redy.

Może Marlena będzie przejeżdżała po drodze to niech Ci kilka kalendarzy wrzuci, żebyś miała na bazarek.

KaleidoStar pisze:Monia, tak z marszu wchodziłaś i pytałaś kto chce kupić?

Nie tydzień wcześniej rozesłałam listy powiadamiające o moim planowanym najściu :mrgreen:

No normalnie wchodziłam, prezentowałam kalendarz i pytałam czy toś z państwa/pan/pani nie byłaby zainteresowana zakupem pięknego kalendarza charytatywnego, że cały dochód przeznaczony jest na pomoc kotom z Pomorskiego Kociego Domu Tymczasowego, którego jestem wolontariuszką .... itd, itp, czasem odpowiedź była krótka "nie dziękujemy", a czasem nawiązywała się sympatyczna rozmowa, tak czy siak dziękowałam wszystkim za zainteresowanie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 29, 2011 21:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Nie wiecie przypadkowo w jaki sposób na FB można wysłać wiadomość równocześnie do dużej ilości osób (myślę o sprawie KrakVetu). Przy okazji tego wątka viewtopic.php?f=8&t=137162&start=0[ było właśnie coś takiego w czym brałam udział :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob gru 31, 2011 0:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

viewtopic.php?f=1&t=137455&start=0

Dnia 30.12.11 otrzymałam telefon ze Straży Miejskiej w Rumi z informacją o tym, że para młodych ludzi znalazła na ul. Sienkiewicza w Rumi dwa dorosłe koty. Rumia nie ma podpisanej umowy ze schroniskiem, które ma kociarnie więc musiałam przyjąć pod swój dach kolejne potrzebujące zwierzęta. Dwa kocurki były pozostawione pod szkołą podstawową nr 6 w zaklejonym kartonie, bez wody, jedzenia, na mrozie... Gdyby nie bawiące się w pobliżu dzieci, koty za pewne nie przeżyłyby długo w zamknięciu. Brakuje mi słów na określenie człowieka, który postąpił w ten sposób, jedno jest pewne - osoba, która porzuciła zwierzęta powinna ponieść karę za swoje postępowanie, które jest przestępstwem w świetle obowiązującego prawa w Polsce:

Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.
(Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.)

Rozdział 1
Art. 6
6.1. Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest zabronione.
6.2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności:
(...)
11) porzucanie zwierzęcia, a w szczególności psa lub kota, przez właściciela bądź przez inną osobę, pod której opieką zwierzę pozostaje,

Koty są w dobrej kondycji fizycznej, natomiast ich stan psychiczny jest fatalny, koty są przestraszone, wycofane, nie jedzą, nie piją, siedzą wtulone w siebie... potrzebują prawdziwego opiekuna, który pokocha je na zawsze i nigdy nie pozbędzie się ich w tak okrutny sposób, potrzebują czułego, ciepłego domu gdzie będą kochane!

Kocurki są młode, mają niecały rok, bure pręgowane.

Kontakt w sprawie adopcji oraz dla osób które wiedzą cokolwiek na temat porzucenia kotów:
Marlena 509-180-009
marloneczek@wp.pl

Potrzebna jest nam też pomoc finansowa aby móc utrzymać zwierzęta w naszych domach tymczasowych, w tej chwili mamy ich pod opieką ponad 120 (testy na kocie choroby zakaźne, kastracje, odrobaczenie, karma, żwir)

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kawęczyńska 16/42a, 03-772 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309 z dopiskiem “PKDT-Buraski”
bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]