Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 11:20 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Mam nadzieję, że wszystko się unormuje, musze wstać i wziąć się za robotę, a ogarnęła mnie jakaś depresja....Gia się przytula do mnie, drży trochę i dlatego myślę że jest jej zimno, ale Luna nie drży, więc może ze strachu, teraz poszła znowu na podłogę....ale już piec podkręcony więć cieplej.Zobaczę co z tym jedzeniem kiedy im ochota przyjdzie....chrupki były podjadane na pewno bo słyszałam w nocy chrupanie i chyba siusiu robiły. Trzymajcie kciuki:)
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Śro gru 28, 2011 12:54 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

U mnie w dzień 20-21 stopni i wtedy koty porozciągane ,na noc nastawione 18 stopni ale jest ciepło więc temperatura aż tak nie spada.Jak jest mróz i w nocy robi sie chłodniej to czasami przyjdą do łóżka. Rachunki i tak zweryfikują temperaturę w domu :D
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Śro gru 28, 2011 13:07 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Jak drzy to z nerwow raczej ,a nei z zimna-Rysia nawet mroz nie trzesie
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro gru 28, 2011 14:48 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Kciuki są :ok: zupełnie sie nie martw, Gia drży z nerwów jak pisze anulka - jej siostra Gamisia, miała tak samo przy pierwszy wyjazdach do hoteli (na wystawy), w ogóle ona przy pierwszych wyjazdach potrzebowała min.24h od łóżkiem, żeby spod neigo wyjść i tak jak normalnie jest olbrzymim żarłokiem, to w takiej sytuacji jedzenie nie robi na niej wrażenia :roll: Jak się odstresuję sama zacznie pałaszować jak zwykle - zobaczysz :wink:
no i noc - polecam kładzenie się jak najwcześniej spać, zgaszenie świateł i "spanie", Gamina zawsze wtedy eksploruje, zaczyna jeść i do kuwetki trafia :D
Będzie dobrze :ok: - jak sie oswoją będą Wam roznosić te schody :mrgreen: I przede wszystkim nie zamartwiaj się, zeby koty czuły, że wszytsko jest ok :D

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro gru 28, 2011 15:04 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

moje kociaste przeprowadzka czeka JUTRO
w końcu stanie ścianka oddzielająca część psią od kociej - no i WOLIERA!!
ciekawe jak zareagują :D
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Śro gru 28, 2011 15:13 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Gacusiowa pisze:moje kociaste przeprowadzka czeka JUTRO
w końcu stanie ścianka oddzielająca część psią od kociej - no i WOLIERA!!
ciekawe jak zareagują :D

O jejku jejku :mrgreen: i w końcu będą świeże fotki 8) i filmiki :twisted:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro gru 28, 2011 16:02 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

dzieki za słowa otuchy, ewkaa dobrze że jesteś i mówisz jak ma Gamisia, bo już się wystraszyłam jak tak drżała biedna...mam nadzieję że jutro będzie jadła już i Wedel, który siedzi ciągle w kącie,bo jeszcze dużo przed nami,takie opowieści sa mi potrzebne, jak patrzyłam to teraz 21-22 stopnie myslę że to wystarczy i nie będzi im za zimno w tych futrach.Idę walczyć dalej.....relacja będzie na bierząco.
Obrazek

angel03

Post » Śro gru 28, 2011 16:02 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

aaaa.Gacusiowa życze powodzenia w przeprowdzce i trzymam kciuki za łagodne doznania kotów. :ok:
Obrazek

angel03

Post » Śro gru 28, 2011 16:47 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

moje koty twarde som a nie mientkie
to kocie komandosy :wink:
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Śro gru 28, 2011 16:54 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Bedzie dobrze -nalezy udawac ,ze nie wiadomo o co chodzi z tym stresem .......to zawsze dziala-moje jak cos huknie ,zahalasuje nietypowo-zawsze patrza co ja robie-Gucio zas i tak ucieka przed wlasnym cieniem :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt gru 30, 2011 8:53 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Muszę z radością powiedzieć, że Wedel i Gia zaczeły zwiedzać dół, oczywiście mega ostrożnie, ale jest postęp, jedzą w nocy zazwyczaj i korzystają z kuwety, rano niestety mąż czymś huknał i Wedel się panicznie wystraszył, schował się pod łóżko i wył tak jak to robił do Gia kiedy się przestraszyly czegoś, teraz pewnie będzie do wieczora tam siedział schowany,ale trudno, przejdzie mu, najważniejsze że najedzony, Lusia ma swoje miejsce na kocyku na parapecie,myślę że minie nawet kilka miesiecy zanim przywykną zupełnie, jutro będziemy składać, szafę więc będzie znowu hałas i zapewne się wystrasza,ale co zrobić, takie życie. Trzymajcie nadal kciuki:))
Obrazek

angel03

Post » Pt gru 30, 2011 9:21 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Jak mzoesz to podczas tego skladnaia szafy siedz z nimi w tym pokoju ,ktory najbardziej znaja-daj im zapachy ,ktore znaly-np zaslony ,ktore nie sa wyprane z poprzedniego mieszkania-moich wystarczylo,ze siedzialam spokojnie kolo nich -jak panowie rozwalali sciane-nawet panikarz Gutek patrzyl na mnie z wnetrza biurka-co troche go lekko glaskalam i mowilam do nich mega znudzonym glosem -bardzo spokojnie.

anulka111

Post » Sob gru 31, 2011 8:39 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Relacja na dziś: W dalszym ciągu najbardziej boi się Wedel, ale jak jest cicho wychodzi, je, w nocy koty szaleją, jedzą, chodzą do kuwety,jak nastanie dzień to już jest różnie, bo wiadomo że ja muszę żyć normalnie:)kuwetki zalokowałam już w łazience na górze, przyjeły się, korzystają. Na dół chodzą,ale dość ostrożnie. Jeszcze dużo czasu potrzebują, Gia bardzo dużo chodzi i gada, kwacze jak kaczka....;)Najbardziej póki co podoba się Lunie, czuje się jakby tu od zawsze była, lokuje się w jakiś kartonach, lub na schodach, te są faktycznie hitem!Punkt obserwacyjny, kazdy na innym schodzie:)

Dziś niestety znowu sie będą bały,ale co mogę zrobić, włożę je do pokoju obok, też tam łażą, tam są nasze rzeczy wyniesione, więc tam je ulokuję, może zrobię jakieś skrytki żeby miały się gdzie chować, bo w sypialni będzie składana szafa, musi być to robione w sypialni, będzie wiercenie, stukanie,pukanie i mój teść sam w sobie;)będą robić też karnisze na dole,także dużo hałasu:( dobrze że się najadły na cały dzień;)później jak teściowie pojadą to będą fajerwerki więc znowu będzie się czego bać, natomiast od 2 stycznia wracam do pracy więc długie godziny w ciszy będą miały na zwiedzanie. Po za tym nie mamy jeszcze tv bo się okazało że w gniazdku nie ma żadnej tv,więc sylwestra z polsatem nawet nie spędzę,no ale cóż.....

Życzę wszystkim by ten Nowy Rok przyniósł same pozytywne zmiany, przyjemności, zdrowie dla Was i Waszych kotów oraz bogactwo:))udanej zabawy wszystkim i trzymajcie kciuki za dzisiejsze tworzenie sypialni:) :piwa:
Obrazek

angel03

Post » Sob gru 31, 2011 11:20 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Biedulki siedzą w łazience, drugi pokój nie był dobrym azylem, wszystkie 3 postanowiły się schować, GIA przytulona do Luny w kąciku, a Wedel w kuwecie, łazienka duża i ciepła, pewnie będą tam cały dzień, chodzę uspakajam i koty i siebie....jak to wszystko minie mam nadzieję, że w końcu i my i koty będziemy szczęśliwi...
Obrazek

angel03

Post » Sob gru 31, 2011 12:32 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:jak to wszystko minie mam nadzieję, że w końcu i my i koty będziemy szczęśliwi...

Tak będzie i tego Wam na Nowy Rok i dalsze lata życzę. :ok: :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia][następna]