Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 25, 2011 23:02 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Świątecznie

Obrazek

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Wto gru 27, 2011 15:38 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Świątecznie

Piękne te migające kotki :mrgreen:

Myślałam, że to z obżarstwa świątecznego z oczami mi się coś porobiło, ale nie. Inny wątek, nie mój, ma łudząco podobny tytuł do naszego :| :| :|

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto gru 27, 2011 15:40 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

ahaś, rzeczywiście. Plagiat :?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto gru 27, 2011 15:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Eeee, nie. Niezręczność raczej :lol: Tak czy owak, ja byłam pierwsza 8)

Jana

Post » Wto gru 27, 2011 15:44 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Przez chwilę pomyślałam, że Mikołaj przyniósł Wam trochę nowych kotków.

Z drugiej strony, czy wiecie, tytuły ilu wątków zaczynają się od słów "Moje koty"? :twisted:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Wto gru 27, 2011 15:47 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Mowy nie ma, żadnych nowych kotów! Co więcej - żadnych nowych tymczasów. Postanowienie noworoczne to zmniejszenie liczby kotów w naszym domu. I mam zamiar być tfarda 8)

Jana

Post » Śro gru 28, 2011 10:32 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Jana pisze:Mowy nie ma, żadnych nowych kotów! Co więcej - żadnych nowych tymczasów. Postanowienie noworoczne to zmniejszenie liczby kotów w naszym domu. I mam zamiar być tfarda 8)

skądś to znam 8)
a mojego wąta/wątów nie da się chyba z niczyim pomylić :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro gru 28, 2011 14:53 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Jana pisze:Mowy nie ma, żadnych nowych kotów! Co więcej - żadnych nowych tymczasów. Postanowienie noworoczne to zmniejszenie liczby kotów w naszym domu. I mam zamiar być tfarda 8)

Chyba zawczasu założę i zaklepię wątek "Szczęśliwa jedynka i 0 tymczasów" (choć nie pytałam Kitki czy jest szczęśliwa) :wink:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Śro gru 28, 2011 15:03 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Ale tymczasy są urocze!

Na przykład Bunkier wyspecjalizował się ostatnio w czajeniu, gdy otwieram drzwi do gościnnego (zamykamy na czas karmienia Złotookiej karmą dla alergików) - i jak torpeda wpada do środka. Ja go wcale specjalnie nie chciałem zatrzymywać, ale tak się w tym wyrobił, że chyba bym już nie dał rady. Zamienia się w strzałę, tylko smugę widać. :D

No, ale on z Kanarkiem wychowali się w tym pokoiku - lubią i dziś sobie tam poleżeć, powspominać fajne czasy z Maluszkiem. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro gru 28, 2011 15:12 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

A co nowego u Kai? :D
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Śro gru 28, 2011 15:30 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Hana pisze:A co nowego u Kai? :D

Kaja jest ciekawa tego, co się dzieje za drzwiami, ale niechętnie wychodzi. Woli śledzić koty, które przychodzą odwiedzać dziewczynki w gościnnym.
Ale po pokoju ją nosi. Ostatnio wskakuje z impetem na drzwi szafy (lustro). Chyba dlatego, że to wywołuje duży hałas, bo robi to albo gdy zasypiam, albo tuż przed budzikiem. :D

Kwiatki, które z optymizmem - po wypuszczeniu Pigalaków na pokoje - w gościnnym ustawiliśmy, załatwiła na amen (deptaniem i wykopywaniem). Cóż, za mało ma tam atrakcji... :|
Ale śliczna jest, troszkę nieufna, ale tylko w pierwszym odruchu. Pięknie mruczy, lubi głaskanie, ale nie na rękach.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw gru 29, 2011 12:57 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Od wczoraj Kajunia bryluje w przedpokoju, a dziś rano nawet zwiedziła salonowy drapak :twisted: :lol: :lol: :lol:

Koniec roku upływa nam w tematach choróbsk, no niestety :roll:

Wrócił herpes w oku Kanarka i Rózika. Rózik znowu dostaje unidoks i bardzo mu się poprawia (tym razem dostanie pełne 14 dawek i nie ma zmiłuj), Kanarek chwilowo leczy się sam :roll: A ja biegam po aptekach i próbuję dla niego sumamed wykupić, niestety apteki nie prowadzą dawek dla dzieci ani dla kotków :?

Złotooka też będzie kurowana, biseptolem - w dawce dziecinnej :twisted: a więc takiej, której również w aptekach nie ma :twisted: Bakteria, która kiedyś tam wyszła w badaniu wymazu z prostnicy jest niefajna i może powodować zakażenia układu moczowego. Dobrze, że poprosiłam o rzut okiem drugą wetkę... Poza tym łapiemy mocz do badania na okoliczność cukrzycy (tfu tfu przez lewe ramię). Złotooka tyje strasznie. I wylizuje się na brzuchu :(

A na koniec Całeńka, nasza seniorka. Schudła, sierść jej zbrzydła :( Miała mieć sanację paszczy, ale wetki nie zdecydowały się na znieczulenie wtedy, badamy się. No i wychodzi na to, że ciśnienie dość wysokie, ale nie ma dramatu (a Całka straszliwie się boi podczas wycieczek do lecznicy), szmer w sercu jest i już, ten typ tak ma i miał zawsze o ile pamiętam, bo przed sterylką też były obawy. Tarczyca w porządku, jakiś czas temu były hece z białkiem i albuminami, ale wczorajsze wyniki są ok, mocznik i kreatynina w górnej, ale normie. Nie ma się do czego przyczepić :roll: Po nowym roku zrobimy jeszcze stymulację kwasów żółciowych żeby sprawdzić wątrobę. I jeszcze badanie moczu. Jeżeli wszystko będzie ok, to może ta sanacja paszczy jednak się odbędzie. Całka zachowuje się normalnie, apetyt ma itp. Tylko czemu tak strasznie schudła?

Niunia od wczoraj jest na psychotropach, mam nadzieję, że jej to pomoże :(

A dziś dostałam takiego cudownego maila od pani, która wzięła Zyzankę, że aż się popłakałam z radości :oops: :lol: Zyzanka ma się fantastycznie! Mam ochotę sobie tego maila wydrukować i oprawić w złotą ramkę :lol: :lol: :lol:

Jana

Post » Czw gru 29, 2011 13:07 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Nie wiem, jak to się stało, ale dotąd nie dotarłam z moją gromadką na ten wątek.
Niniejszym, naprawiamy błąd i pięknie się witamy :) Cudne macie kicie :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 29, 2011 14:00 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

oj, widzę, że u was też szpital :( Smutno :( trzymam kciuki za szybkie wyleczenie wszystkich kotków.
i żebyście Wy się nie pozarażali.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw gru 29, 2011 14:06 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. poŚwiątecznie

Erin, zapraszam :mrgreen: choć rzadko tu piszemy

Z tym szpitalem to nie tragedia, bywało dużo gorzej :wink:

A przed chwilką dostałam takie zdjęcia Pikasi, że normalnie och...!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mój debiut przy łapaniu kociaków, debiut jako DT, w leczeniu kk i wogóle i w szczególe. No po prostu DEBIUT 8) :twisted:

Jana

[poprzednia][następna]