Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
serena11 pisze:Witam, mam 7-letnią kotkę która ma problemy z chodzeniem byłam z nią u lekarza 3 krotnie dostała różne zastrzyki i lekarz powiedział, że teraz to już tylko rezonans pozostaje, a niestety nie mogę wydać na niego 800 zł bo nie mam tyle pieniędzy. Kotka już 2 lata temu miała problemy z chodzeniem, a konkretniej z utrzymaniem równowagi, ale dostała zastrzyki i przeszło w tym roku na wakacje temat powrócił, znów pojechałam z nią do lekarza ale poprawa była tylko chwilowa i od ok miesiąca jest źle. Kotka ciągnie za sobą tylne łapki, próbuje się podnieść, tak jakby nie mogła złapać równowagi i podejrzewam, że bolą ją tylne łapki bo warczy jak ją wynosimy na dwór żeby się załatwiła, cały dzień tylko leży i śpi - przykro mi na to patrzeć - lekarz jeszcze stwierdził, że to może być przyczyną zapalenia opon mózgowych jakie przeszła parę lat temu. Apetyt kotka ma, jest wykastrowana, czasem nawet mruczy, czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Dodam, że żadne badania krwi itp nie były robione. Bardzo proszę o pomoc. W tej chwili z kotką jest na tyle źle, że załatwia się pod siebie, czy to może być zespół przedsionkowy? czytałam trochę o tym, kotka ma przekrzywioną głowę.
BOZENAZWISNIEWA pisze:serena11
zaraz zajrzy tu moja kolezanka, cos podpowie
Dobrze jest zroic jej RTG,gdyz takie objawy moga tez byc powodem postepujacej choroby kości...zwyrodnienia stawów.Tego nie da sie wyleczyc,a zaleczyć.Mam kotka jaki takie schorzenie ma i zachowywał się podobnie.Teraz co jakis czas dostaje zastrzyki,ale po nich normalnie funkcjonuje.Ból nasila sie w takich okresach deszczowych,wiec jesli wykluczymy uraz mechaniczny to to moze byc powód niedowładu...ale koniecznie RTG dobrze zrobione...jesli sa duze zmiany tona pewno wyjda zgfrubienia szczególnie przy stawach i kregach
serena11 pisze:Bardzo dziękuję za pomoc i za wsparcie, właśnie szukam w necie jakiegoś dobrego weta w okolicach milicza albo we wrocławiu
serena11 pisze:Bardzo dziękuję za pomoc i za wsparcie, właśnie szukam w necie jakiegoś dobrego weta w okolicach milicza albo we wrocławiu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Szprocik i 77 gości