KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 20:55 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Przed chwilą wróciłam z Kłaja. Zostało złapane bure (młode) i buro-białe (starsze) stworzenie ;) Obydwa waleczne dzikusy :D

Ponieważ lecznica była już zamknięta, koty przenocują u mnie, a rano zawiozę je na zabiegi.

Kotka po dekapitacji główki kości udowej (ta czarno-biała, która miała byc kocurem) też tymczasuje u mnie. Nadal jest bardzo przerażona i smutna. Ale długo i delikatnie głaskana, zaczyna mruczeć i poddawać się pieszczotom.
Będę ją ogłaszać, nie mam sumienia kota po poważnym zabiegu i w dodatku rokującego na kanapowca, wyrzucać na zimę (dziś spadł pierwszy śnieg i jest naprawdę zimno).
Nie mam szczęścia zastać w lecznicy wetki, która miała przygotować rozliczenie, może jutro rano będzie.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro gru 21, 2011 22:40 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

One nie znają głaskania, pieszczot, muszą się o tym przekonać :(
Telimenka jest już u mnie trzy lata i choć miziak z niej nad miziakami, do tej pory akceptuje tylko mnie i Tż-ta.
Przez te trzy lata nikomu ze znajomych nie udało się jej dotknąć, nielicznym udało się zobaczyć.
Mam do czynienia z wolno żyjącymi, są ostrożne, ale nie wpadają w panikę :roll:
Co tam się dzieje, że reagują na człowieka przerażeniem? :roll:

Telimenka pozdrawia pobratymców :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro gru 21, 2011 22:46 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Tam oprócz pana Jana nie ma ludzi przychylnych kotom, niektórzy wręcz są nieobliczalni!!

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt gru 23, 2011 19:48 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Dostałam przed chwilą informację, że obydwie ofiary ostatniej łapanki to dwie kociczki i są już po zabiegach. Święta spędzą w lecznicy, po nich zostaną wypuszczone - są bardzo dzikie, nie za bardzo rokują na oswojenie. Mają nacięte uszka.

Bardzo dziękuję Ofiarodawczyni za wpłatę :1luvu:
Tri na razie nie daje się złapać, na sam widok klatki czmycha w siną dal :( Kot z chorą skórą znowu się nie pokazuje. Tak więc na razie ureguluję z tego sterylkę jednej z kotek, a na Tri będziemy polować aż do skutku :twisted:

A na zdjęciu m.in. czarne z jesiennego (ubiegłorocznego) miotu. Były cztery czarnuszki, ostał się ten jeden. Też do zabiegu...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob gru 24, 2011 0:34 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Zdrowych i spokojnych Świąt, bez zmartwień i trosk
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob gru 24, 2011 0:51 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Życzę zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt, bez zmartwień i trosk!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto gru 27, 2011 9:49 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Kicie wracają dziś do Kłaja. Zawsze to kilka miotów mniej w przyszłym roku :ok:
Martwię się tylko tym, ile takich niesterylizowanych kocic tam jeszcze jest :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto gru 27, 2011 11:53 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

a ten kotek kotka z bannerka kinya to co znalzl domek? takie puchate cudo :1luvu:
gerardbutler

Post » Wto gru 27, 2011 12:44 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Nie, Misia mieszka sobie dalej na śmietniku. Albo mi się wydaje, że to ten sam kot ;) Niektóre były do siebie bardzo podobne.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto gru 27, 2011 12:45 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

A według mnie to jest Luiza, którą tymczasowała Noemik jakieś 3 lata temu i która już dawno w domu.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto gru 27, 2011 12:46 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

A to nie jest MIś, który był u Aani?

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Wto gru 27, 2011 12:50 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Nie mam pojęcia :? W każdym razie coś łudząco podobnego mieszka sobie dalej w Kłaju :)
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto gru 27, 2011 14:26 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Luiza była mniejszej obfitości. To nie ona. :)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Wto gru 27, 2011 17:33 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Witam poświątecznie :lol: Kinya podaj miproszę na pw dane to wyślę parę groszy kociakom z Kłaja
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto gru 27, 2011 17:45 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Witaj :) Bardzo dziękuję, akurat za chwilę jadę do lecznicy zabrać koty, więc będę regulować należności :|
Dobrze, że dziś ciepło, bałabym się wypuścić je na mróz.
Obrazek Obrazek

Kinya

[poprzednia][następna]