Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 14:47 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

To jest możliwe...
bo ja jej w "cudowny sposób" nie uleczyłam spokojem i miłością jak to durnowacie człowiek sobie może w swoim zadufaniu wyobrażać.
Myślałam, że coś w niej mogło się rozwijać od dawna, a nagle objawy nasiliły się i DS nie był przygotowany na "takiego" kota.

Cieszmy się chwilą ludzie i kociaste :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt gru 23, 2011 14:57 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

A tak zupełnie z innej bajki.
Czy wy wierzycie w możliwość kontaktu z "tamtym" światem?
Mój tata odszedł rok temu.
17 listopada w kuchence mamy pękła szyba od piekarnika. Było to w nocy. Nic się wtedy nie piekło... Szyba jak wiadomo jest baardzo gruba. W domu pewne poruszenie.

Moja siostra jest pewna, że to tatek rozbił szybę.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt gru 23, 2011 15:26 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

meksykanka pisze:A tak zupełnie z innej bajki.
17 listopada w kuchence mamy pękła szyba od piekarnika. Było to w nocy. Nic się wtedy nie piekło... Szyba jak wiadomo jest baardzo gruba. W domu pewne poruszenie.

Nie wiem bo nigdy mi się cos takiego nie przytrafiło.
Kuro imię bardzo mi się podoba,niech to będzie imię tego nowego dużego kota.Zostanie jeszcze syjamowaty i biało -bury troszke płochliwy to niech już wszystkie mają imiona.Dzięki dziewczyny.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt gru 23, 2011 15:41 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Ja już nie mam pomysłów.
Może Gagat, bo to intensywnie czarny kamień a kojarzy się z nazwą Gagatek :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt gru 23, 2011 16:22 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kiedyś znajoma postawiła znicze na grobie mojego taty i babci. Osoba którą tata i babcia nie bardzo lubili z jej winy. Na drugi dzień zobaczyłam że oba znicze jakby wybuchły. Szkła były rozrzucone dokoła podstawek, wosk wylany. Znicze które ja postawiłam stały całe i paliły się spokojnie. Było to latem i nie było żadnych zjawisk pogodowych jak deszcz, mróz, burza. Ta znajoma też postawiła wtedy znicz na pomniku swojej koleżanki i tam był cały.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Pt gru 23, 2011 17:24 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Zosiu, wierzę bardzo, że moja mama mną się opiekuje. Wiem. Nic więcej nie mogę napisać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 23, 2011 18:01 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

No takie rzeczy się zdarzają, ja słyszałam np o stukaniu w okno jak ktoś odchodził, czy wystrzeliła sprężyna z zegarka w chwili śmierci. Takie rzeczy się zdarzają i ja w to wierzę... i tak jak napisała Małgosia, opiekują się nami.

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Pt gru 23, 2011 18:29 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Ja wierzę, czasem osoby z tamtego świata przychodzą żeby nam o czymś powiedzieć, przypomnieć. Tak samo jak wierzę w reinkarnacje.
joanna3113

Post » Pt gru 23, 2011 19:37 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

No to mamy dwa nowe imiona; Matwiej i Kuro. Wpisałam oficjalnie na pierwszej stronie :)
po_prostu_kaska

Post » Pt gru 23, 2011 20:09 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Może ta kotka pingwinka dostałaby imię Amelia? I mam kilka pomysłów imion dla kocurów: Baton, Wafel, Ajax, Odi, Emil, Kliford, Elwis, Skiper, i z okazji zbliżającego się święta Kacper, Melchior, Baltazar :D

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Pt gru 23, 2011 20:21 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Wszystkie fajne ,więc wybierzmy coś i dzieciaki będa miały imiona.

horacy 7

Post » Pt gru 23, 2011 20:56 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Dowiedziałam się dzisiaj ,ze w gazecie lokalnej ukazał się artykuł na temat wolontariatu u nas w schronisku.Wypowiadało się podobno kierownictwo schroniska ,że jest u nas dużo wolontariuszy w różnym wieku począwszy od młodzieży do lat 70 -ciu.Wolontariusze podobno sprzątają boksy .Szkoda ,ze nie porozmawiano z nami ani zadnym z tych słynnych wolontariuszy.Po takim artykule oczywiscie wychodzi na to,że wolontariuszy jest w brud ,schronisko jest super.Ręce mi opadły zupełnie.

horacy 7

Post » Pt gru 23, 2011 21:08 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

horacy 7 pisze:Dowiedziałam się dzisiaj ,ze w gazecie lokalnej ukazał się artykuł na temat wolontariatu u nas w schronisku.Wypowiadało się podobno kierownictwo schroniska ,że jest u nas dużo wolontariuszy w różnym wieku począwszy od młodzieży do lat 70 -ciu.Wolontariusze podobno sprzątają boksy .Szkoda ,ze nie porozmawiano z nami ani zadnym z tych słynnych wolontariuszy.Po takim artykule oczywiscie wychodzi na to,że wolontariuszy jest w brud ,schronisko jest super.Ręce mi opadły zupełnie.

I to jest kamyczek do mojego ogródka: nie ma co siedzieć cicho i zamiatać pod dywan tego, co się tam dzieje, bo potem są takie skutki.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 21:15 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Życzę wszystkim zwierzętom ze Szczytna domu.
Żeby niemożliwe stało się rzeczywistością.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 21:22 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Małgosiu ja nie mam czasu ani energii by walczyć z Urzędnikami i Kierownictwem,wetem bo i tak nie wygram.To nie jest do przeskoczenia w pojedynkę.Jeżeli się czegoś nie chce zamiatać pod dywan wtedy trzeba się głośno tez do tego przyznać a nie znalazłam tutaj takich odważnych jak znajdę to się zastanowię.Zdarzało mi się walczyć ostro razem z Achą 13 np.o psa .Kosztowało nas to dużo zachodu,nerwów a efekt był taki ,ze musiałyśmy takie zwierze szybko zabierać do siebie bo niestety mogła mu sie stac krzywda.Nie jest to tak proste jak może się wydawać.

horacy 7

[poprzednia][następna]