ewka63 pisze:Alienor i Sejo, kurcze może ja ma taki styl pisania, a może to błąd odczytu. Tutaj nie ma tonacji głosu, akcentacji wyrazów. Absolutnie ani nie napadam z pretensjami, ani nie atakuję. Ja pewnie również źle odebrałam to co napisała seja i do tego moje spostrzeżenia tak a nie inaczej się ułożyły. Jednak zapewniam Was, że daleka jestem od oskarżeń kogokolwiek. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam Sejo. Napisałam tylko swoje spostrzeżenia, czytając wątek jako osoba z zewnątrz.
A co do dziąseł, to zdrowe nigdy nie są czerwone, niezależnie co kot je. A jestem uczulona na temat dziąseł, bo bardzo często weci lekceważą zaczerwienienie, mówiąc właśnie o suchej karmie. No ale o tym, ze to nie prawda dowiedziałam sie dopiero wtedy, gdy mój pies stracił 16 zębów na raz.
jeszcze raz przepraszam Was za zamęt, znikam i się nie wtrącam
Ależ wtrącaj się, konstruktywna i zasadna krytyka podana strawnie zawsze jest mile widziana.
Daje mi do myślenia, bo czasem przesadzam...
Obecnie mam już taką panikę , że nachodzą mnie myśli o wywleczeniu wszystkich footer na przegląd i morfologię... fakt , dawno nie oglądał ich wet , bo już 6 miesięcy... zabrałam tylko Dyzia i Rejcię, Wiktora też chciałam ,ale on i Rejcia średnio ze sobą żyją...Pomcia weta widziała w lutym, Alcia... nie wiem czy kiedykolwiek... ale obie dzikie...
Znalazłam coś takiego :
http://animalia.pl/produkt,4955,166,Tri ... w_psa.html
- co prawda dla psa, ale dla kota pewnie też jest jakiś odpowiednik.
... w takim razie wszystkie footra chyba mają stan zapalny dziąseł... szczotkowania zębów sobie nie wyobrażam, ale taki spray już prędzej