Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mimzy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 13:43 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

agatka13 pisze:Na czym polega kuracja TFX u kota? Czy to seria szczepionek ?

Tak, na FIVkach Agn opisała również dawkowanie. Ona to stosowała więc powinna najwięcej wiedzieć, ja tam właśnie wyczytałam.
Też dziewczyny srebro stosują na dziąsła, tak któraś pisała. Ja tez stosuję ale u mnie jak na razie z dziąsłami jako-taki spokój.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 21, 2011 14:20 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

olejek z dziurawca na dziąsła próbowałaś?

srebro koloidalne ma ponoć dobre działanie, ale bezwzględnie pod kontrolą weta

ja ciągle uwierzyć nie mogę że Uszatka takie szczęście miała... jeszcze pamiętam jak się cieszyła, jeszcze w tym remontowanym lokalu, jak tylko ktoś przyszedł... i jak się potem zaszywała pod fotel z miną "nikt mnie nie chce"...

... i to zdjęcie jaaany śladu po parkującym kocie...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lis 21, 2011 21:24 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

hej przyszlam do Was, napisz prosze ile maja Twoje cuda :1luvu: lat? Jak dlugo sa U Ciebie? :?:

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Nie gru 04, 2011 21:04 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

yooraskowo,

ToiToi ma ok. 3 lat, został wzięty z ogródków działkowych, jest z nami od 13 m-cy, był brudnym, wystraszonym zwierzakiem, któ®y bał sie doslownie wszystkiego. Robil postepy i po ponad roku moge stwierdzic, ze kot jest nie do poznania pod wzgledem zachowania.
Uszata, ma ok 7 lat, jest z nami od końca sierpnia, więc niedługo, ale przyszła z dobrego domku tymczasowego i bardzo szybko się zadomowiła.

Uszata mimo wirusa nie ma żadnych objawów, za to Toi jest ciagle na antybiotykach i różnych lekach.
Oba kotki są spokojne, prawdziwe pieszczochy, spia z nami i ciagle siedza koło nas. A jaka jest historia twojego zwierzyńca?
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Od: Nie cze 05, 2011 19:01

Post » Nie gru 04, 2011 21:26 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Post » Nie gru 04, 2011 21:28 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie gru 04, 2011 21:31 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Biedny zaśliniony Tojek :(
Myśleliście o TFX? Ja jeszcze nie próbowałam ale Agn i inni opiekunowie FIVków bardzo sobie chwalą. Ponoć też srebro działa, ja daję jak się Frania gluci, na dziąsła nie próbowałam jeszcze ale chyba na FIVkach jest dziewczyna która właśnie z wetem stosowała na dziąsła na które żaden antybiotyk czy steryd nie pomagał.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon gru 05, 2011 0:14 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

No wlasnie przylapalam z aparatem Tojka na gluciku :) , o TFX będę pytac weta przy nastepnej wizycie. srebro koloidalne Toi dostaje codziennie. U niego antybiotyk pomaga, tylko ze na jakis czas, pare dni po odstawieniu wszystko wraca, a tak to próbowaliśmy wielu rzeczy u paru wetów i rozkładają rece! Jest tak jak było, czyli raz lepiej ( przy antybiotykach) a potem gorzej, ja wiem ze go z Fiva nie wylecze, modle sie tylko by bylo jak jest, a nie gorzej. A na razie jest tak samo, wiec w sumie nie jest zle.
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Pon gru 05, 2011 0:30 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Duża powinna koteczkowi buzię wytrzeć, a nie focić!
Tojek by się wstydził, gdyby zobaczył :wink:

Biedny kocurek :( ale miał szczęście, że do Was trafił :kotek:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon gru 05, 2011 10:43 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

No zeby teraz nikt nie pomyslal przypadkiem, ze Toj tak z glutkami chodzi! Oczywiście wycieram mu pysio kiedy tylko trzeba, ale ten glucki był taki slodki i akurat mialam aparat pod reka. Tojek ma sie dobrze, ostatnio troche sie ganiaja z Uszata i duzo leza obok siebie :kotek: .

Jaaana, zdjecie Uszatej wrzucilam abys sie przyjrzala jak mala zmienia gabarytki! Od paru tygodni spi ze mna na podusi mordka w mordke wtulona i jeszcze najlepiej czasem owija łapką moją rękę, abym jej przypadkiem nie puściła! Głównie z Uszatą to staramy się aby miała trochę ruchu z zabawkami i pilnujemy ile je, nie chcemy żeby sie roztyła.

I tak wszystko w porzadku, Uszata zdobyła serce całej rodziny, jest bardzo towarzyska, moja mama ją uwielbia. Jak mamy gosci to glowna atrakcja jest Uszata wyprobowujaca kolana wszystkich gosci.
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Śro gru 21, 2011 13:48 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

slodziasne kociaste :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 22, 2011 23:36 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Uszata, ToiToi i duzi życzą wszystkim spokojnych i wesołych Świąt pełnych smakołyczków oraz dużo miłości, pieszczoch i pełnych miseczek w nowym roku! :1luvu:
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Czw gru 22, 2011 23:57 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

wam rowniez tego samego :) :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt gru 23, 2011 0:01 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

agatka13 pisze:Uszata, ToiToi i duzi życzą wszystkim spokojnych i wesołych Świąt pełnych smakołyczków oraz dużo miłości, pieszczoch i pełnych miseczek w nowym roku! :1luvu:

My też życzymy wszystkiego co najlepsze, czyli PIEROGÓW :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt gru 23, 2011 0:03 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Gibutkowa pisze:
agatka13 pisze:Uszata, ToiToi i duzi życzą wszystkim spokojnych i wesołych Świąt pełnych smakołyczków oraz dużo miłości, pieszczoch i pełnych miseczek w nowym roku! :1luvu:

My też życzymy wszystkiego co najlepsze, czyli PIEROGÓW :mrgreen:

I zdrowia!

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]