Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2011 11:28 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Witamy vilinskonov ;)
U nas także trzeba będzie rozpocząć regularnie mycie tego ob*rańca. Wstyd przed znajomymi :roll:
A propos znajomych, dziś około 4rano słyszę chrobotanie klucza w zamku i najgłośniejsze na świecie:
- Ciiiiiiiiii! Cicho bądź!
Tż wraca w stanie mocno wskazującym i do tej pory śmierdzącym z kolegą z "grilla" (wczoraj cały dzień padało :roll: ).
Wchodzą i słyszę:
- Zobacz, to jest Maniuś z Lublina, a to jest Stefan z Grecji!
- Pier***!
- Nie pie****e! Z Grecji jest! A teraz musisz je pogłaskać, bo nie będą Cię lubić!

Na szczęście dalsze rozmowy były na trochę wyższym poziomie :|
Koty nowego kolegę polubiły, ale mamy znajomych na których Stefan syczy i paca łapą przy próbie kontaktu. Czy to oznacza, że są jacyś hmmm nieteges? Czy wasze koty też tak mają, że uznają tylko 'wybranych' spośród waszych znajomych?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon gru 05, 2011 13:59 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Chcemy się przywitać :D
Fionka Gutek i Małe czarne czyli Sadza
Fajnie opisujesz i śliczne :kotek: :kotek:
Będziemy zaglądać
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon gru 05, 2011 16:00 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

hihi.. moje koty to sa wyjatkowo towarzyskie, generalnie wszystkich lubia i wszystkim na glowe wlaża ... chociaz do dzieci to w granicach rozsadku :) a najbardziej Rolexik lubi mojego szwagra bo mu z tej milosci zawsze sznurówki przegryza - chyba zeby zostal na zawsze bo butów nie będzie :) dla odmiany moi znajomi maja kota juz 10 lat i on jak tylko obcy czlowiek próg przekracza to chowa sie do szafy i nie wychodzi do końca wizyty.. trzeba sobie mocno zasłuzyć żeby w ogole zobaczyć u nich kota - ja zawsze sprawdzam czy on jeszcze jest, bo w ustne zapewniania nie wierzę ;) a z domownikami żyje normalnie, ot charakter... pozdr.
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Czw gru 08, 2011 17:25 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Iza_ pisze:Chcemy się przywitać :D
Fionka Gutek i Małe czarne czyli Sadza

Witamy :spin2:

vilinskonov, to macie dobrze, bo wasze koty łamią stereotyp kota, który ma wszystko gdzieś ;)
U nas jest tak, że wszyscy są zachwyceni Stefanem, bo jest mądry i lubi z nami wszędzie chodzić i jeździć (wszelakie wycieczki, wizyty u znajomych, "grille" on jest pierwszy i cały szczęśliwy), ale wychodzi na to, że tylko ja i tżet możemy go dotykać :roll:
Z drugiej strony Maniuś zanim przestanie drzeć się w niebogłosy na spacerach i wyjazdach musi minąć chwilka żeby przywykł do otoczenia. Natomiast uwielbia być głaskany, i (trochę głupio mówić) uwielbia wszystkie moje biuściaste koleżanki 8O Depcze im cycki z takim zapałem jakby mu zapłaciły za masaż 8O Niby każda się podśmiewa, ale trochę wstyd :roll: Jedna taka przyjżdża w styczniu się nimi opiekować, bo my wyruszamy w świat na miesiąc :1luvu: Maniuś się na 100% ucieszy :twisted: , ze Stefankiem będzie gorzej.

A teraz zdjęcie pokazujące jak leżą grube koty. Stefan jest już tak gruby, że jedyną wygodną dla niego pozycją jest leżenie na plecach:
Obrazek
:roll:
Obrazek

Miss

Post » Czw gru 08, 2011 22:40 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Ale pulpecik :P :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw gru 08, 2011 23:48 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Łaciata foczka! :ryk:
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro gru 14, 2011 22:39 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

A było tak dobrze :? Stefan ma od jakiegoś miesiąca zmiany na pyszczku, a od kilku dni ma tam istny sajgon. Jutro zrobię fotki przy dziennym świetle i wstawię. On ma normalną opryszczkę taką jak mają ludzie :!: Mało tego. Zawsze rano budzi mnie ocierając się o moją twarz (w tym usta) swoim noskiem i "buzią". I ... zaraził mnie :!: 8O Mam opryszczkę na całą górną wargę. W życiu czegoś takiego nie miałam :evil: Wyglądam jakbym sobie wstrzyknęła w usta 50 dawek silikonu!!! Ja sobie smaruję jakimś czymś tam, ale co zrobić z tym Stefanem biednym? Przecież to go pewnie boli :evil: Ładnie je, pije i bawi się, ale wygląda okropnie. Może jutro albo w piątek podjedziemy do kliniki niech coś poradzą.
Spotkałyście się kiedyś z opryszczką u kota?
Obrazek

Miss

Post » Pt gru 16, 2011 8:33 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką :(

współczuję strasznie... ja na szczescie problemu nie mam
doświadczenia też nie w tym zakresie ale tak sobie mysle ze te smarowidla dla ludzi to moze i mozna by kotu pyszczek posmarowac ??? tylko nie przesadzic z dawka ? w sumie cześć leków używa się dla kotów ? moze by mu pomoglo ?
trzeba by tylko zbadac skad ta opryszcza bo to na ogól ujawnai się przy osłabieniu organizmu ...
trzymajcie sie

vilinskonov

Post » Pt gru 16, 2011 13:26 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką :(

vilinskonov pisze:współczuję strasznie... ja na szczescie problemu nie mam
doświadczenia też nie w tym zakresie ale tak sobie mysle ze te smarowidla dla ludzi to moze i mozna by kotu pyszczek posmarowac ??? tylko nie przesadzic z dawka ? w sumie cześć leków używa się dla kotów ? moze by mu pomoglo ?
trzeba by tylko zbadac skad ta opryszcza bo to na ogól ujawnai się przy osłabieniu organizmu ...
trzymajcie sie

Dziś jak tż wróci z pracy jedziemy do kliniki, bo Stefan ma "wyżarty" cały przód pyszczka. Zdjęcie niestety z lampą więc tak dobrze nie widać opuchlizny i ranek. To co ma zboku jest już zagojone (to czarne) teraz zrobiło mu się z przodu :( i zaraził mnie. Na początku myśleliśmy, że to takie coś jak mu się zazwyczaj robi po kurczaku (tż mu ostatnio dał :evil: ), ale niestety wygląda to dużo gorzej niż zwykle :(:(:(:(:(

Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Pt gru 16, 2011 14:27 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Biedaczek... :(
Bardzo go boli?
Napiszcie potem jakie leczenie ma zadysponowane kocurek.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt gru 16, 2011 14:42 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

Nie wygląda jakby go bardzo bolało, bo nadal chce się ocierać pyszczkiem o mnie, ale mu nie pozwalam, bo ja w tym momencie wyglądam podobnie. Częściej się oblizuje. Jeżeli to jest faktycznie opryszczka (tak to wygląda u mnie) to bardzo bym chciała dla niego l-lizinę w paście. Z tego co wiem w naszej klinice mają tylko proszek, którego nie mam jak mu podać, bo on je tylko suchą karmę (wszystko inne go uczula :roll: ). Zobaczymy co nam powiedzą.
Generalnie czuje się dobrze. Zaczepia żeby się z nim bawić, gania za zabawkami i je, ale musi go to drażnić :?
Obrazek

Miss

Post » Pt gru 16, 2011 20:43 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

no i gdzieś się nam koci tata zawieruszył :?
Obrazek

Miss

Post » Sob gru 17, 2011 22:41 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

moj ROlexik tez taki gruby... ale mnie to nie cieszy raczej..
co do kotow to ciesze sie ze przynajmniej sa towarzyskie skoro ze soba sie nie zgadzaja.., cieszy mnie ze przynajmniej do ludzi ida...
dzieci troche podrosly to i z kotami fajnie sie dogaduja, szczególne czarna lubi starszego syna i swietnie sie dogaduja... w styczniu mine nam 2 lata jak rolex do nas dotarl... jak ten czas leci....

vilinskonov

Post » Czw gru 22, 2011 20:58 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

wróciliśmy od weta po drugim zastrzyku. Mówią że to calci :evil:
Obrazek

Miss

Post » Pt gru 23, 2011 13:12 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan z opryszczką s.51 :(

to niedbrze.... :(
mimo wszystko spokojnych świąt życzę....

vilinskonov

[poprzednia][następna]