OTW5-Świat koci i Żuniek.Nie jest fajnie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 14:04 Re: OTW5-Edzik w DS:)Kciuki!

Zuziu :1luvu:

Wczoraj sądny lekko dzień był.Chodzi o chętnych zaadoptować "moje" koty. Dzwoni pani co to kocurka straciła po iluś tam walkach o niego. Kaja lub Nastusia są brane pod uwagę. Obie źle sie czują w tłumie.Ale...Ale 3 piętro, balkon zabezpieczony (do barierki :mrgreen: ).Kocia będzie wychodzić pod nadzorem-usłyszałam.Jak wcześniejszy kocik.Państwo wyjeżdżają na działkę w lato na 2-3 miesiące.Więc niech kotek wychodzi tylko do płotu bo tamten tak wychodził. Jak nie to kot będzie siedział 3 miesiące sam w domu .Mając tylko syna pani co to kuwety oczyści i chrupek dosypie. Rozmowa miła, uświadamiająca co i jak, farmazony...

Zuk wczoraj wyapdł u weta ok. Lewatywę nam oszczędzono. Wituś i Rafik lepiej choć leki dalej podajemy. U Żuka p.Wojtek radzi nam całkowitą zmianę diety. I chyba się dostosujemy ,bo mały przestał dobrze tolerować mleko. Wrodzona oszczędność :mrgreen: mocno się buntuje na takie "życzenia".Pucha mleka taniej wychodzi. :roll: Lenistwo też głowę z buntem podniosło.Bo mleko zalejesz, pobełtasz i dasz pochlipać. Kot pełny,zadowolony i...zagazowany.Ale to szczegół. Mało istotny. Zakupiłam już inetnsinala w saszetkach i zobaczymy.Schabawy to nie jest. :cry:

Znajomej znajomej wysłałam umowę i ankietę.Takie życzenie zostało wyrażone.Na razie cisza. :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 21, 2011 16:58 Re: OTW5-Edzik w DS:)Kciuki!

Życzę Ediemu szczęścia w nowym domku!! :ok: :1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Śro gru 21, 2011 17:31 Re: OTW5-Edzik w DS:)Kciuki!

merlok pisze:Życzę Ediemu szczęścia w nowym domku!! :ok: :1luvu:

Ja też :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro gru 21, 2011 19:24 Re: OTW5-Edzik w DS:)Kciuki!

Dziś mam adopcyjny dzień.Znaczy się telefony dzwonią. Wszystkie koty mam "pod ręką". Ale moje do myszów się nie nadają co nie raz pisałam.Jedna z chętnych stwierdziła,że ma na przyuczenie kota dobre sposoby.Powariowali ludzie. Zaprosili do chałupy myszony a teraz na święta nadliczbówka gości im się szykuje. Więc kota szukają by zeżarł te nadmiary?!
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 21, 2011 20:10 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Czesiu zjechał. Wyszedł z kontenerka i zaczął sie przymilać.Poznał mnie.Ale kto michy nie pozna:( Ładna obudowa, wartościowe wnętrze to JA!
Czesiulek jest zaziębiony i bateria leków z nim przyjechała.Nie schudł, oj nie.
Koty tradycyjnie oblały przyjście nowego płynami...ustrojowymi.Każdy powód dobry do uczczenia. Każdy leje tym co ma pod łapą.
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 21, 2011 20:10 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Niech Edzik będzie szczęśliwy :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 21, 2011 21:02 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Cześ to z Koterii 8O już się gubię :oops:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw gru 22, 2011 7:56 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

iwona66 pisze:Cześ to z Koterii 8O już się gubię :oops:

Cześ to kot którego złapałam na kastrację i zawiozłam do Koterii. To ten posesjowy co na drzewie dulczył. :lol: Czesio okazał się takim miziakiem i ludziolubnym kociem,że poprosiłam wetkę Izę i umieszczono go na stronie szybkich adopcji.Zgłosił się szybko dom ale Czesio w między czasie obsrajdolił się wirusowo. Jednak Czesia dom wycofał się bo pani miała wypadek i leży w szpitalu.Kocik więc jest nadal bezdomny :cry: . Czesiu może by wrócił na posesję ale choróbsko dopadło go poważniejsze. Mocno zakatarzony, zafafluniony...Zadecydowaliśmy,że go zabierzemy pod choinkę.Prezentu raczej sie nie spodziewam to se go fundndłam we własnym zakresie. :mrgreen: I tak będziemy go mieć "na sumieniu" za jakiś czas. Niech leczy się u nas a nie siedzi w święta w klatce. Czechosław podobno bardzo źle zamknięcie znosi.
Za to dobrze znosi leżenie na łóżku ,pod kołderką :lol: Więc dostał od Mikołaja kołderkę pod dupinę.
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 22, 2011 8:00 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

:1luvu: :1luvu: cze! Cześ :ryk: :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw gru 22, 2011 8:10 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Żuniek buntuje się na zdrowe jedzenie. Ma znów kłopoty z pupiną. Te macanki i lewatywki troszkę go wymęczyły.Opuchnięta, zmechrana i zużyta :mrgreen: smarowana jest maściami wszelkimi ku niezadowoleniu samej pupy :wink: Ale tylko paszczowa strona sie drze :wink: Biedny jest ten nasz Żuń ale i kochany. Bardzo podrósł wzbudzając zachwyt wetów co to mu już życia nie wróżyli. W domu miłość i tulaśność Żuka przedkłada sie u nas na wiekszą ilość prania :roll: Bo stempkuje ,stempluje...Włacza mu sie często motorek. Lubi bawić sie z naszymi kotami.Najbardziej z Rafikiem.
Dziś w kuwecie znalazłam całkiem fajnawą kupinę.Jeśli można tak o tym wycisku powiedzieć. :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 22, 2011 9:06 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Cześ miał trochę szczęścia, choć mógł mieć więcej - biedna ta Pani.
Żuczek :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw gru 22, 2011 9:09 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Cześć Kochani! :)
Za Żunia, za Czesia, za wszystkie futerka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 22, 2011 11:34 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

siem ześmiałam :ryk: :ryk:
Przysłał mi DS co to wziął się za tymczasowanie i inne pierepałki zwiazane z kociastymi.
W jakim my kraju żyjemy? 8O Rządzonym przesądami, uprzedzeniami... Chodzi o podejście ludzisk do czarnych kotów.
...Wśród moich dzikunków są 4 diabełki ... czekają na mnie w krzakach na rogu bloku. Wołam je już z daleka i one wybiegają z podniesionymi ogonkami i radosnym miauczeniem, biegają wokól mnie i prowadzą do misek... słodki widok:) Ostatnio szła za mną kobitka, ja jak zwykle zawołałam koty a ona w tym momencie mijała mnie. Pierwsze wybiegły czarne diabliki a ona jak to zobaczyła zaczęła do nich krzyczeć - "nie przechodź mi drogi" i wymachiwać łapami, później odwróciła się do mnie i uśmiechnęła krzywo, jakby dopiero sobie przypomniała, że ktoś widział to jej kretyńskie zachowanie. (TŻ) opowiadał, że jak jechał do pracy to przed samochodem, który jechał przed nim przebiegł czarny kot i facet zatrzymał się na poboczu i poczekał jak ten przejedzie:)...
Ostatnio edytowano Czw gru 22, 2011 11:39 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 22, 2011 11:38 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Tja...
Kobiety z pustymi wiadrami już nie chodzą
to się kotów uczepili.

To ja już wolę te meksykańskie przesądy, że czarny kot odwraca nieszczęście, chroni przed złem, jest jak piorunochron...
No po coś te czarownice w naszej kulturze czarne koty miały... żeby chronić przed urokiem.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw gru 22, 2011 12:06 Re: OTW5-zjechał Czesiek !

Wolę, żeby przed czarnymi kotami uciekali, niż je gonili.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]