Musi mieć usunięte oko Mina już w DS, dziękujemy Halbinie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 16:15 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Sledze wydarzenia i baardzo sie ciesze, ze tak dobrze uklada sie historia tej slicznej kotuni :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie gru 18, 2011 17:17 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Oto zdjęcia puszeczek, które zamówiliśmy dla stadionowych kocików. Będą mieć koty Święta, oj będą.
Ania i jej Nitro dzieki wielkie !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Minusia jest juz u Halbiny. Póki co jest w klatce. Jestem ciekawa jak się sprawuje :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie gru 18, 2011 17:19 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

grzeczniutka i cichutka :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie gru 18, 2011 18:07 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

halbina pisze:grzeczniutka i cichutka :wink:

Do czasu :mrgreen: jak napiszesz, ze rozrabia i nie daje Ci spokoju to bedziemy wiedzialy, ze sie zadomowila :ok:
Operacja bedzie przed Swietami?

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Nie gru 18, 2011 18:12 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

wątpię, pokażę ją Formicy w poniedziałek, ona zadecyduje...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon gru 19, 2011 20:00 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

I co powiedziała Kasia??

OlaLola

Post » Wto gru 20, 2011 20:11 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Niestety nie dotarłam w poniedziałek, dziś nie było szans, idziemy jutro :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto gru 20, 2011 23:22 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto gru 20, 2011 23:40 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

halbina pisze:http://szara-przystan.pl/koty/category/87-mina.html :1luvu:

Sliczna jest :1luvu:
Brakuje tylko zdjec jak sie wyleguje w Twoim lozku, jezeli juz do takich ekscesow dochodzi :wink:

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Śro gru 21, 2011 0:28 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

trochę cierpliwości, dziś opuściła klatkę i od razu dała popis miziania, ale zdjęć nie ma jeszcze...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro gru 21, 2011 10:55 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Mina jest boska. Uwielbia się miziać oj tak :ok:
Ale jak dogaduje się w innymi kotami i psami??
Czekamy w takim razie na to co powie Kaśka. A odnośnie zdjęć, to jak zobaczyłam Albina na łóżku to radość moje serducho rozparła. A Minka też będzie teraz się tak wylegiwać :)

OlaLola

Post » Śro gru 21, 2011 19:45 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Kopiuję z mojego wątku: "Byliśmy dziś u weterynarza z chłopakami z Łodzi - Konsulem i Znikotkiem, którego po prostu udalo się złapać, więc to one wylądowały w kontenerku... obaj zostali obejrzani przez Formicę i odkryliśmy to i owo w uszkach. Zostały oczyszczone, zapodano stronghol, za trzy tygodnie kolejna dawka. Znikotek będzie jakiś czas w klatce kennelowej, bo uparcie chowa się na całe dnie na szafie w pudle z kocykami, w klatce jest zmuszony obserwować życie stadka i - mam nadzieję - szybciej się odblokuje, no i będę mogła go brać na ręce, nie ścigając po całym mieszkaniu... może też wreszcie uda się go sfotografować, to przecież piękny kot, tylko taki uparcie wycofany... Tygrysek Konsul jest już od dawna pełnoprawnym członkiem stada, bawi się z kotami i ociera o psy, a Znikotek...
Następna tura wizyty w piątek, pójdą Albiś i Mina, a potem jeszcze Messer, też w piątek. Wszystkie koty dostaną stronghol, moje też. Odrobaczę też psy, jak wszyscy, to wszyscy...
Mina i Messer wymagają dokładniejszego przeglądu: ona - oczka, on - łapki...
Nadchodzi pora zabiegu wyjęcia gwoździa z łapki pingwinka... a ja nadal nie mam dokumentacji pierwszego zbaiegu, zdjęcia rtg. Trzeba więc będzie podejść do sprawy w ten sposób, że kot nie ma tejże dokumentacji, od nowa diagnozować i decydować. Operacja na tej łapce to duża odpowiedzialność i jednak poważna sprawa, a więc i koszty. Mam nadzieję, że kilka osób dorzuci na to przedsięwzięcie? Kota chcemy też zaszczepić. Prosimy więc o wsparcie Messera.
Zabieg czeka też moją dożycę - Inkę... będziemy potrzebować kciuków..."

Olalola, napisz, czy Mina jest wysterylizowana? odpchlona ostatnio? odrobaczona? czy widził ją wet i co stwierdził? napisz, bo lepiej, żeby tu była taka pełna informacja w jednym miejscu, co wiadomo o kocie. A na wątku Albisia na jego temat, ok?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro gru 21, 2011 20:10 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Mina jest wysterylizowana, zabieg odbył w ubiegłym roku, jakoś październik/listopad. Była wtedy też odrobaczona i odpchlona. W tym roku była tylko odpchlona, Frontlinem. Jeśli chodzi o oko to u Miny stwierdzono, że ma uszkodzoną rogówkę, uszkodzenie przechodziło w tęczówkę. Tyle odnośnie jej stanu zdrowia wiem.

OlaLola

Post » Śro gru 21, 2011 20:27 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Dzięki, Olu. Przeklej do pierwszego postu, żeby było łatwo znaleźć, ok? Mina ma apetyt i ładnie się wpasowała w stadko. Wszystko dobrze!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro gru 21, 2011 20:31 Re: Musi mieć usunięte oko nie ma gdzie pójść Mina żyje na ulicy

Jest w pierwszym poście.

Przepraszam, czy Ty kota podmieniłaś? 8O Mówisz o tej samej Minie co ja Ci przywiozłam 8O ?
O Minie zwanej TERMINATOR??

OlaLola

[poprzednia][następna]