Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 9:20 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:Bazyliszkowa mowi, ze na poczatku wazyla 2,6. To bylo jakies dwa tyg. Temu. Moja waga pokazuje juz 3,5 8O

Tak, dzień po znalezieniu Maja ważyła 2,6 kg. Po tygodniu już 3,1 kg. Na koniec pobytu u mnie jej nie ważyłam, więc nie wiem.
Ma zadatki na dużą, ciężką, okrągłą kocicę :lol: No chyba że ślizgi po podłodze podziałają odchudzajaco. :lol: :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 19, 2011 10:08 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

TŻ mi przypomniał, że powinnam dołączyć portret Mai do banerka :)
Przejrzę zdjęcia w wolnej chwili, bo wczoraj ją obfotografował i coś ładnego wybiorę.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon gru 19, 2011 10:19 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:TŻ mi przypomniał, że powinnam dołączyć portret Mai do banerka :)
Przejrzę zdjęcia w wolnej chwili, bo wczoraj ją obfotografował i coś ładnego wybiorę.

super ze wszystko idzie w porzadku... a do parkietu predzj czy pozniej sie przyzwyczai :D tak jak u mnie kociaste... :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Pon gru 19, 2011 12:52 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:Przejrzę zdjęcia w wolnej chwili, bo wczoraj ją obfotografował i coś ładnego wybiorę.

Bardzo jestem ciekawa nowych fotek :)

Bazyliszkowa

Post » Pon gru 19, 2011 13:08 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Jak piękna panienka z balejażem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jestem wielka fanka trójkolorowych kotków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak postępy?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon gru 19, 2011 14:06 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

:oops: :oops: :oops: A tu taka mała prywata :oops: :oops: :oops: : http://www.siepomaga.pl/r/radomskokan

Zajrzyjcie proszę!!! Taka mała akcja charytatywna dla RTOZ KAN RADOMSKO :1luvu:

ninakiler

Post » Pon gru 19, 2011 21:09 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto gru 20, 2011 7:43 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Jak wspaniała czwórka koteczków się czuje ??. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto gru 20, 2011 12:16 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Witamy piekne Panie :D

ninakiler

Post » Wto gru 20, 2011 13:43 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Na szybko, bo mam dziś dużo pracy :)
Połozyłam się wczoraj w nocy i czekam na koty. Maja była pierwszym kotem, który przyszedł ze mną spać, mruczeć i nadstawiać łepek do głaskania :).
Kolejne, jak przychodziły, wyglądały tak 8O 8O 8O
:ryk:
Ale np. Mania, która nie waha się wypędzić Melki, bo jej zajęła miejsce, do Maji boi się podskoczyć :)
Obrazek

Conchita

Post » Wto gru 20, 2011 13:51 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:Ale np. Mania, która nie waha się wypędzić Melki, bo jej zajęła miejsce, do Maji boi się podskoczyć :)

Bo Maja wielka i groźna jest :lol:

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 20, 2011 16:39 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

To Maja je zdominowała. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro gru 21, 2011 9:29 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:Na szybko, bo mam dziś dużo pracy :)
Połozyłam się wczoraj w nocy i czekam na koty. Maja była pierwszym kotem, który przyszedł ze mną spać, mruczeć i nadstawiać łepek do głaskania :).
Kolejne, jak przychodziły, wyglądały tak 8O 8O 8O
:ryk:
Ale np. Mania, która nie waha się wypędzić Melki, bo jej zajęła miejsce, do Maji boi się podskoczyć :)

:ryk: :ryk: :ryk: hehe Maja ustanawia swoją pozycje :D

ninakiler

Post » Śro gru 21, 2011 10:14 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Musiałam przeorganizować karmienie. Do tej pory u nas wyglądało tak: rano małe dostają po łyżce serka bielucha. Emma chrupki. Sypałam na cały dzień trzem kotom mniej więcej porcję na 1,5 kota suchego jedzenia i sobie podgryzały. Stała tylko jedna miska z suchym, podchodziły, kiedy chciały. Wieczorem dostawały jeszcze wszystkie trzy na spółę saszetkę/puszkę.
Ostatnio zaczęliśmy już suche chować w ciągu dnia, bo Mania zaczęła dążyć w stronę kształtu idealnego, czyli kuli. Emma trzymała wagę, a Melka jest chuda. Ale wystawialiśmy jeszcze chrupki na wieczór, bo Emma lubiła sobie w nocy coś podgryźć (ona mokre je symbolicznie, ciut zjada, resztę zostawia).

Teraz, przy Mai w ogóle chowamy chrupki, bo ona je, dopóki nie widać dna. I muszę się od nowa nauczyć, ile kto może zjeść i ile powinien. Na razie jest tak - rano M&M&M jedzą bielucha, a potem jeszcze po garsteczce chrupek. Emma w tym czasie je same chrupki u nas w sypialni, ile chce (seniorka ma specjalne traktowanie). W sypialni dlatego, żeby Maja nie zjadła reszty chrupek.
Potem na cały dzień jedzenie jest chowane. Wieczorem wszystkie dostają po porcyjce mokrego jedzenia (ok. pół saszetki na głowę). Maja czeka cierpliwie, czy reszta stada zostawi coś w miseczkach i kończy po nich, wylizując miski. Potem jeszcze po garsteczce chrupek, bo Mela wyraźnie sugeruje, że się tym nie najadają (zrzuca z blatu torbę z chrupkami i wydaje dźwięki Kota SImona. Jaśniej powiedzieć nam nie może). Potem do rana nie ma żadnego jedzenia.

Efekt jest taki, że przestały kaprysić. Bo one np. potrafiły tę samą saszetkę raz uwielbiać, a raz nie chciały tknąć, oszaleć można było :roll:
Obrazek

Conchita

Post » Śro gru 21, 2011 10:16 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

:twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]