Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Dziękujemy za stałą pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 12:06 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

kaja-za chiny juz nie pamiętam, z 10 worków kitty suchego, z dwie paczki whiskasa juniora, z 5 kk duzych i z 10 puszek bez etykiet od Lidki
lutra-nie otwiera mi sie wpracy allegro-nie mogę zajrzec
wiesz-ja tak po tych kilku wizytach widze ,że najbardziej przydałoby sie to mięcho z ecokarmy chyba- wieczortem otworze Twój link-oki?
Puszki sa dawane szczęściarzom w szafie-tym co sa chudsze, itd, a w miskach ogólnych jest kasza z miesem i warto byłoby po prostu dawać tam wiecej miecha myslę

zawiozłam dziś dwie siostry Sissy i Sindy na sterylki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon gru 19, 2011 12:08 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Dobrze, co wskażecie :). Czekam więc.
X
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 19, 2011 12:11 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Dziewczyny.Koty nie powinny jeść kaszy.Bardziej wskazany byłby makaron.Może warto przemyśleć opcję kupienia szybkowaru.Taki np7 litrów.Pani mogłaby gotować dziennie porcje korpusów dodać kilka podudzi.Do tego makaron i wszystkie koty byłyby syte.Ja tak gotuję dla stada.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon gru 19, 2011 12:16 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Patrze też na zdjęcia.Wydaje mi się ze potrzeba tam troche świeżych posłań.Kocy, poduszek , legowisk dla kotów.Przy takiej ilości bardzo ważne jest częste zmienianie w ramach utrzymania higieny.A jak z kuwetkami? Ile ich jest? Czy koty mają drapak? Swoje zabawki?

iza71koty

Post » Pon gru 19, 2011 12:24 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Mogłabym przekazać wełniany kocyk elektryczny.Można by było nim wyścielić legowisko od Ksiezyc7.Do poleżenia dla kociaków i wygrzania byłby idealny.
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 13:17 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Pon gru 19, 2011 12:34 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

ja wiem, ale one od zawsze jedzą kaszę, nie mozna im od razu zmieniac diety, bo dopiero się pochorują
iza71koty- ja nie sądze ,że ona zmieni nerki i podroby na korpusy, łatwiej ją bedzie namówic na ecokarme bo juz ją jadły i powolne zmniejszanie kaszy.
Ona i tak ma teraz takie zamieszanie w domu i głowie, że to są decyzje mysle na później
Pamietajcie, ze do wydania jest z 20 kotów, jesli je wogóle uda sie wydać.
To nie są trzy malutkie, rude,, zdrowe koteczki niestety
Zostanie u niej duzo kotów, nie mam co do tego złudzeń a nasz pomoc potrwa ileśtam, aż w końcu zacznie ucichać i będzie nadal sama karmiła swoje koty. Wiec to ona musi mieć tez przekonanie do tych zmian wszystkich, wydaje mi sie ,że musza byc wprowadzane powolutku. Nie można jej zmienic w tydzien wszystkiego o 180% :wink:

jesli uważacie , że pisze bzdury- to piszcie śmiało

Własnie ksiezyc7 koszyczek Pani bardzo chętnie przyjmie :wink:
na drapak raczej nie ma miejsca.
Kocyki są, ale jak macie jakies porządne to pewnie ,że się przydadzą.
Kuwety są, tyle na ile jest miejsca
to nie jest duza przestrzeń

No i znów proza życia, najbardziej potrzebna kasa na sterylki, zęby, badania i potem szczepienie tej bandy
My nie mamy z czego dołozyć niestety, ciagle mamy w schronisku jakieś ciężkie, niestandartowe przypadki, i nie moge ich olać i wszystkiego teraz pakowac w panią Ewę.
I domy potrzebne, dobre domy

Mała1

Post » Pon gru 19, 2011 13:10 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

iza71koty-kocyk sie przyda pewnie, choc nie da sie ukryc ,ze tam jest gorąco raczej-piece :wink:
zabawki też, lubią sie bawić
mają np taką nakrecaną myszkę i to pierwsze koty , które wiadziałam jak się taka bawią

kaja555-za maluchy
wierzę w Barbakusia :ok:

Mała1

Post » Pon gru 19, 2011 13:13 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Rozumiem.Dobrze wyślę kocyk i trochę nowych zabawek.Daj mi proszę adres na pw.

iza71koty

Post » Pon gru 19, 2011 13:50 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Mała1 pisze:ja wiem, ale one od zawsze jedzą kaszę, nie mozna im od razu zmieniac diety, bo dopiero się pochorują
iza71koty- ja nie sądze ,że ona zmieni nerki i podroby na korpusy, łatwiej ją bedzie namówic na ecokarme bo juz ją jadły i powolne zmniejszanie kaszy.
Ona i tak ma teraz takie zamieszanie w domu i głowie, że to są decyzje mysle na później
Pamietajcie, ze do wydania jest z 20 kotów, jesli je wogóle uda sie wydać.
To nie są trzy malutkie, rude,, zdrowe koteczki niestety
Zostanie u niej duzo kotów, nie mam co do tego złudzeń a nasz pomoc potrwa ileśtam, aż w końcu zacznie ucichać i będzie nadal sama karmiła swoje koty. Wiec to ona musi mieć tez przekonanie do tych zmian wszystkich, wydaje mi sie ,że musza byc wprowadzane powolutku. Nie można jej zmienic w tydzien wszystkiego o 180% :wink:

jesli uważacie , że pisze bzdury- to piszcie śmiało

myślę dokładnie tak samo :) więc zgadzam się nawet w 180%-ach

w ciągu tygodnia pani nam oddała 7 kociaków na DT i 12 kotów na sterylki, każdego kota jak oddaje na DT to płacze
w ciagu tak krókiego czasu zaszło wiele zmian, było dużo stresu dla rodziny

z szukaniem DT i domów dla pozostałych dorosłych kotów będzie z kolei ciężko, trzeba będzie ogłaszać do skutku - trzeba się zastanowić na kogo dawać namiary do ogłoszeń

Iza - chcesz wysłać to do Małej czy bezpośrednio do p. Ewy?
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 13:53 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon gru 19, 2011 13:51 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Mała1 pisze:kaja-za chiny juz nie pamiętam, z 10 worków kitty suchego, z dwie paczki whiskasa juniora, z 5 kk duzych i z 10 puszek bez etykiet od Lidki

a tego suchego to ile było tak mniej więcej w kilogramach? bo nie znam tej karmy Kitty i nie mam pojęcia ile ma worek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon gru 19, 2011 16:19 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

rozliczenie pierwszej piątki kotek

-1- 1 ząb, sterylizacja- 85 zł
-2- usuniecie kamienia, ropomacicze-110 zł
-3- 3 trzonowce, kamien,sterylka-100zł
-4- 2siekacze,2 trzonowce,kamień, sterylka-125zł
-5- 2 trzonowce, sterylka, morf, biochemia, testy fiv/felv-205 zł

dla wszystkich 5 razem
-odpchlenie-25 zł
-świerzbowiec - (1 cytologia, leki)-50 zł
-10 enrobiofloksów-15 zł

razem- 715 zł

Mała1

Post » Pon gru 19, 2011 19:25 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Wypatrzyłam tam piękną syjamkę - niebieskooką. Jestem pewna że po kilku ogłoszeniach szybko znajdzie domek... I jeszcze jakiś długowłosy rudy - tylko z takimi "okazami" zawsze jest problem bo intensywność uwagi wokół niego nie równa się wartości domków...

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Pon gru 19, 2011 19:27 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

mantra pisze:Wypatrzyłam tam piękną syjamkę - niebieskooką. Jestem pewna że po kilku ogłoszeniach szybko znajdzie domek... I jeszcze jakiś długowłosy rudy - tylko z takimi "okazami" zawsze jest problem bo intensywność uwagi wokół niego nie równa się wartości domków...

syjamka akurat nie jest do adopcji, tak jak rudzielec - to kilkunastoletnie koty...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon gru 19, 2011 19:33 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

o syjamka juz pytano, jest kilkunastoletni, od zawsze tam mieszka, nie jest do adopcji
uprzedzając pytanie rudasek tak samo :wink:

lutra-myśle i myślę- to sporo kasy
strasznie mi żal ,że nie znam miejsca z zamrażarką, bo super byłoby to miecho w kostkach z ecokarmy
ale nie ma jak przechowywać
Dlatego może to co proponujecie :wink:
i tak myśle ,że na mój adres-jakos przechowam ( robiłam dzis porządek w mojej piwniczce :wink: ), a nie chciałąbym wszystkiego na raz tam zawozić
no chyba ,że ktoś jednak ma zamrażarkę dużą bardzo? taka wiecie, prawie przemysłową

kaja555-jutro sprawdze ile kilo jest w worku kitty-to suche biedronkowe

i jeszcze raz ponawiam prosbe o wsparcie finansowe, chocby 10 zł
jeszcze tyle sterylek :( , a to dla mnie przynajmniej priorytet, nie wiadomo co te niekastrowane kocury narobiły :roll:

no i jeszcze sie okazało-, że wśród tych maluchów, ktróe pierwsza na DT wzięła Wandull pojawił sie świerzbowiec nad okiem, ups
przydałby sie advocat dla tej czeredy :strach:

charm-pisałysmy razem :wink:

Mała1

Post » Pon gru 19, 2011 19:41 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

i jeszcze info od wetów
Sindy i Sissy juz po sterylkach obie
Sindy miała wielkie cysty na jajnikach, wyrwane dużo zębów
Sissy wyrwany chyba tylko jeden

Mała1

[poprzednia][następna]