K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 10:56 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tosza pisze:Zaraz mnie tzw szlag trafi ( cokolwiek to jest). W sobote pod wieczór zadzwoniła do mnie jakaś pani z wiadomoścxią, że ma mój numer od..( nic mi nie mówiące nazwisko) i że jest młody Husky do uśpienia i czy pomogę. Powiedziałam, że wprawdzie w psach nie robię, ale że informacja jaką mim przekazała, to za mało by pomóc w jakikolwiek sposób. Ucieszyła się, obiecałą dowiedzieć się wiecej, skontaktować mnie z kimś i zamilkła. dziś do niej zadzwonilam, powiedziała, że pies ma być dziś uśpiony. Podała mi numer do kogoś, kto nie odbiera :twisted:

dzwoniła do mnie też, odesłałam ją do schronu, bo tam jednak lepiej niż do uśpienia, powiedziała, że skontaktuje się z nimi. Oczywiście nie było wiadomo dlaczego ktoś ma młodego psa uśpić

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 19, 2011 11:02 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tweety pisze:
Tosza pisze:Zaraz mnie tzw szlag trafi ( cokolwiek to jest). W sobote pod wieczór zadzwoniła do mnie jakaś pani z wiadomoścxią, że ma mój numer od..( nic mi nie mówiące nazwisko) i że jest młody Husky do uśpienia i czy pomogę. Powiedziałam, że wprawdzie w psach nie robię, ale że informacja jaką mim przekazała, to za mało by pomóc w jakikolwiek sposób. Ucieszyła się, obiecałą dowiedzieć się wiecej, skontaktować mnie z kimś i zamilkła. dziś do niej zadzwonilam, powiedziała, że pies ma być dziś uśpiony. Podała mi numer do kogoś, kto nie odbiera :twisted:

dzwoniła do mnie też, odesłałam ją do schronu, bo tam jednak lepiej niż do uśpienia, powiedziała, że skontaktuje się z nimi. Oczywiście nie było wiadomo dlaczego ktoś ma młodego psa uśpić

Ja nawet znalazłam wstepnie dt dla psiaka-taki specjalizujący się w tej rasie.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon gru 19, 2011 11:09 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Biedna Donia :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon gru 19, 2011 11:16 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tweety pisze:no to dołożę, że Donia bardzo chora :( podejrzenia w kierunku ... tak, tak, FIP-u :cry:
wyniki po południu

:( :( biedna kryszynka
:ok: :ok: :ok: :ok: za Donatkę

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Pon gru 19, 2011 11:38 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tweety pisze:no to dołożę, że Donia bardzo chora :( podejrzenia w kierunku ... tak, tak, FIP-u :cry:
wyniki po południu

Rany... a przecież wczoraj całkiem nieźle się czuła :(

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon gru 19, 2011 11:43 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

dzisiaj pożółkła cała :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 19, 2011 14:15 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

wyniki po południu

O nie, tylko nie to paskudztwo... :cry:
Mooocne za maleńką :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon gru 19, 2011 19:25 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

I jak, są już wyniki Donatki?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Pon gru 19, 2011 19:37 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

mikela pisze:I jak, są już wyniki Donatki?

Jeszcze nie ma, mam dzwonić przed samą 20. Mała jest ożywiona i ma apetyt, ale nadal jest żółciutka :(.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon gru 19, 2011 20:15 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

queen_ink pisze:

Jeszcze nie ma, mam dzwonić przed samą 20. Mała jest ożywiona i ma apetyt, ale nadal jest żółciutka :(.

No i jest promyk nadziei - wyniki jednoznacznie nie wskazują na FIP, natomiast mała ma anemię regeneratywną, wskazane jest badanie nerek, bo może to coś na tym tle.

queen_ink

Post » Pon gru 19, 2011 20:37 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

CZY KTOŚ MÓGŁBY ZROBIĆ FOTKI FILEMONOWI I SALOMONOWI, ONE BARDZO PILNIE POTRZEBUJĄ DOMU, NAWET TYMCZASOWEGO!!!!

Cieszę się, że Donia to nie FIP.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon gru 19, 2011 20:40 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

queen_ink pisze:
queen_ink pisze:

No i jest promyk nadziei - wyniki jednoznacznie nie wskazują na FIP, natomiast mała ma anemię regeneratywną, wskazane jest badanie nerek, bo może to coś na tym tle.

I tego promyka będziemy się trzymać :ok: Dobrze, że FIP się nie potwierdził.
Niech Malutka zdrowieje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Donatkę cały czas są

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Pon gru 19, 2011 20:46 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

queen_ink pisze:
queen_ink pisze:

Bałam się tu wejść, ale trochę mi ulżyło. Oby dało się szybko ją zdiagnozować i podjąć leczenie. Dziewczyna musi wyzdrowieć i znaleźć domek jak jej siostra :ok: :ok: :ok:

No i za starszych panów dwóch równie mocne :ok: :ok: :ok:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Pon gru 19, 2011 20:48 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

miszelina pisze:CZY KTOŚ MÓGŁBY ZROBIĆ FOTKI FILEMONOWI I SALOMONOWI, ONE BARDZO PILNIE POTRZEBUJĄ DOMU, NAWET TYMCZASOWEGO!!!!

Cieszę się, że Donia to nie FIP.

Tego jeszcze nie wiadomo.
Fotki zrobiłabym chłopakom w środę.

queen_ink

Post » Pon gru 19, 2011 21:00 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

u karmela też podejrzewali fipa, i też zażółkł przerażająco, wynik testu był niekonkluzywny (jak to się po polsku nazywa? 8O ), a potem się odbił :ok: i też martwili się o jego nerki (po usg, a nie krwi, ale jednak) - czy przypadkiem kociarnia nie dostawała ostatnio surowej pticy...?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]