Wrocław - Kupię Perskiego Kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 18, 2011 0:47 Wrocław - Kupię Perskiego Kota

Witam jestem zainteresowany kupnem kota rasy perskiej, czekam na propozycje :)

Pozdrawiam
Dawid

dawid1984

Od: Nie gru 18, 2011 0:42

Post » Nie gru 18, 2011 1:17 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

dawid1984 pisze:Witam jestem zainteresowany kupnem kota rasy perskiej, czekam na propozycje :)

Pozdrawiam
Dawid
:?: :?: :?: :?: :?: :?:

Wrzuć do wyszukiwarki hasła na temat hodowli persów, zobacz, w której są kocięta, nawiąż kontakt z tą hodowlą. Jeżeli hodowca uzna, że nadajesz się na opiekuna kota i zapewnisz zwierzakowi wszystko, co mu się należy, to sprzeda Ci kota. Pamiętaj, że RASOWY = RODOWODOWY.

Możesz też zaadoptować bezdomnego kota w typie rasy, czyli bez rodowodu. W tym celu przejrzyj podforum "Kociarnia" lub wejdź na wątek puchatków viewtopic.php?f=1&t=108985&hilit=puchatkowo i nawiąż kontakt z osobą, która wystawia kota do adopcji. Jeżeli osoba ta uzna, że możesz zaoferować kotu dobre warunki (zabezpieczone okna i balkony, porządna karma, itp), nadajesz się na opiekuna persa, a wizyta przedadopcyjna wypadnie pozytywnie, to po podpisaniu umowy adopcyjnej odda kota w Twoje ręce.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie gru 18, 2011 1:35 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

vega013 pisze:
dawid1984 pisze:Witam jestem zainteresowany kupnem kota rasy perskiej, czekam na propozycje :)

Pozdrawiam
Dawid
:?: :?: :?: :?: :?: :?:

to zrozumiałe, że rasowy = rodowodowy. Akurat bardzo zależy mi na tej rasie zwłaszcza patrząc pod kontem ich spokojnego usposobienia.

Wrzuć do wyszukiwarki hasła na temat hodowli persów, zobacz, w której są kocięta, nawiąż kontakt z tą hodowlą. Jeżeli hodowca uzna, że nadajesz się na opiekuna kota i zapewnisz zwierzakowi wszystko, co mu się należy, to sprzeda Ci kota. Pamiętaj, że RASOWY = RODOWODOWY.

Możesz też zaadoptować bezdomnego kota w typie rasy, czyli bez rodowodu. W tym celu przejrzyj podforum "Kociarnia" lub wejdź na wątek puchatków viewtopic.php?f=1&t=108985&hilit=puchatkowo i nawiąż kontakt z osobą, która wystawia kota do adopcji. Jeżeli osoba ta uzna, że możesz zaoferować kotu dobre warunki (zabezpieczone okna i balkony, porządna karma, itp), nadajesz się na opiekuna persa, a wizyta przedadopcyjna wypadnie pozytywnie, to po podpisaniu umowy adopcyjnej odda kota w Twoje ręce.

dawid1984

Post » Nie gru 18, 2011 2:02 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

troszkę Ci się podfora pomerdały - tu najwyżej wypchanego - myślę, że będzie wystarczająco spokojnie usposobiony :twisted:
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Nie gru 18, 2011 2:08 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

W razie czego w umowie musi być punkt o zakazie amputacji pazurów i w ogóle czegokolwiek w imię poprawy komfortu życia kota.
Tak na wszelki wypadek.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie gru 18, 2011 2:38 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

jaaana pisze:W razie czego w umowie musi być punkt o zakazie amputacji pazurów i w ogóle czegokolwiek w imię poprawy komfortu życia kota.
Tak na wszelki wypadek.

ehh ah ta zemsta :P cóż powiem tak to było moje zdanie... wybrała mniejsze zło tak to rozumiem :)

troszkę Ci się podfora pomerdały - tu najwyżej wypchanego - myślę, że będzie wystarczająco spokojnie usposobiony :twisted:

tutaj jakaś dziwna organizacja panuje jednak, napisałem gdzie mnie instynkt zawiódł :P

dawid1984

Post » Nie gru 18, 2011 6:45 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

Z tego co wiem, to na tym forum nie prowadzi się handlu kotami :? Nie wiem skąd wywnioskowałeś, ze jest inaczej, zwierzęta rasowe kupuje się w HODOWLACH a nie internecie. Teraz rozumiem, że wszyscy zainteresowani propozycją mają przedstawiać oferty kupna/sprzedaży? Szkoda, że nie założyłeś wątku na podforum hodowców, chętnie bym poczytała te komentarze 8) Może poproś o przeniesienie wątku...

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie gru 18, 2011 12:22 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

moorland pisze:Z tego co wiem, to na tym forum nie prowadzi się handlu kotami :? Nie wiem skąd wywnioskowałeś, ze jest inaczej, zwierzęta rasowe kupuje się w HODOWLACH a nie internecie. Teraz rozumiem, że wszyscy zainteresowani propozycją mają przedstawiać oferty kupna/sprzedaży? Szkoda, że nie założyłeś wątku na podforum hodowców, chętnie bym poczytała te komentarze 8) Może poproś o przeniesienie wątku...

widzisz nie wiedziałem :) ale miło by było usłyszeć jakiego np. wrocławskiego jeśli znacie hodowcę polecacie... :)

dawid1984

Post » Nie gru 18, 2011 13:02 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

Po tym, co piszesz tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=136257&start=345
ja bym Ci żadnego kota nie sprzedała/nie oddała do adopcji.
I nie chodzi o żadną zemstę :roll: itp. emocje, lecz o logiczną kalkulację - skoro usprawiedliwiasz pójście na łatwiznę i nieodwracalną krzywdę dla zwierzęcia, to sam pewnie postąpiłbyś podobnie.
Odnośnie skutków usunięcia pazurów poczytaj sobie książkę Annie Bruce "Kot doskonały", rozdział "Koty bez pazurów", s. 193-201.
Nie mam czasu jej przepisywać na Twój użytek, a obawiam się, że nie wiesz, o czym piszesz.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie gru 18, 2011 13:34 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

Greta_2006 pisze:Po tym, co piszesz tutaj:
I nie chodzi o żadną zemstę :roll: itp. emocje, lecz o logiczną kalkulację - skoro usprawiedliwiasz pójście na łatwiznę i nieodwracalną krzywdę dla zwierzęcia, to sam pewnie postąpiłbyś podobnie.
Odnośnie skutków usunięcia pazurów poczytaj sobie książkę Annie Bruce "Kot doskonały", rozdział "Koty bez pazurów", s. 193-201.
Nie mam czasu jej przepisywać na Twój użytek, a obawiam się, że nie wiesz, o czym piszesz.

Masz rację - ktoś kto usprawiedliwia tak okrutne okaleczenie kota, na żadne zwierzę nie zasługuje. Nie ma żadnej gwarancji, że ze swoim nie postąpi tak samo.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon gru 19, 2011 1:55 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

A ja bym się zastanowiła nad wydaniem persiaka,pod opiekę dawid 1984.
Tylko w umowie adopcyjnej musiałby sie zobowiązać ze przed przyjęciem długowłosego kocika ode mnie podda sie zabiegowi usunięcia paznokci.
Wszystkich 20szt.
Jeśli po takim zabiegu miałby nadal ochotę dreptać po mieszkaniu za persikiem,to mogłabym się zastanowić nad tym,czy może stał się już dobrym opiekunem dla zwierzaka.
dawid1984 przemyśl moją propozycję,mam do adopcji śliczną niebieską kotkę w typie persa,bardzo milutką 8)
Legnica

Post » Pon gru 19, 2011 6:16 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

OK, ja też nie muszę od ciebie żadnego kota adoptować/kupować, wyraziłem swoją opinię, tamta dziewczyna zrobiła co zrobiła winić lekarza nie ją... kto wie widocznie też była zastraszona przez kota, jednakowoż sam lekarz musiał ją do tego skutecznie przekonać. Ja nie stawiam krechy na tamtego kota i sam chętnie bym się dowiedział co dalej z tą sytuacją. Tam mleko już się wylało...

dawid1984

Post » Pon gru 19, 2011 6:39 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

Jeśli interesuje cię zakup kota z hodowli (rasowy=rodowodowy),to poszukaj w internecie hodowli.Odwiedź kilka,porównaj warunki. Nie kupuj kota w pierwszekj lepszej.Warto przed zakupem kota wybrać się na wystawę porozmawiać,pooglądać. No i ważna sprawa nie ograniczać się tylko do Wrocławia.
Jeśli chcesz kota adoptować musisz spełniać okreslone warunki-na forum więksość DT podpisuje umowy adopcyjne, do tego dochodzi zobowiązanie do kastracji(choć koty w typie rasy z reguły przed wydaniem są już ciachnięte),wizyta przedadopcyjna, czasami tez poadopcyjna plus zabezpieczenie okien/balkonu.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Pon gru 19, 2011 8:48 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

dawid1984 pisze:

OK, ja też nie muszę od ciebie żadnego kota adoptować/kupować, wyraziłem swoją opinię, tamta dziewczyna zrobiła co zrobiła winić lekarza nie ją... kto wie widocznie też była zastraszona przez kota, jednakowoż sam lekarz musiał ją do tego skutecznie przekonać. Ja nie stawiam krechy na tamtego kota i sam chętnie bym się dowiedział co dalej z tą sytuacją. Tam mleko już się wylało...

Ja też wyraziłam tylko swoją opinię.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon gru 19, 2011 15:34 Re: Wrocław - Kupię Perskiego Kota

KOTEK1988 pisze:Jeśli interesuje cię zakup kota z hodowli (rasowy=rodowodowy),to poszukaj w internecie hodowli.Odwiedź kilka,porównaj warunki. Nie kupuj kota w pierwszekj lepszej.Warto przed zakupem kota wybrać się na wystawę porozmawiać,pooglądać. No i ważna sprawa nie ograniczać się tylko do Wrocławia.
Jeśli chcesz kota adoptować musisz spełniać okreslone warunki-na forum więksość DT podpisuje umowy adopcyjne, do tego dochodzi zobowiązanie do kastracji(choć koty w typie rasy z reguły przed wydaniem są już ciachnięte),wizyta przedadopcyjna, czasami tez poadopcyjna plus zabezpieczenie okien/balkonu.

Ciekawe rzeczy piszesz, zobowiązanie do kastracji?? hmm a w jakim celu tego typu zobowiązania są podpisywane - pytam z czystej ciekawości.

dawid1984

[następna]